SK-20A SimonK Firmware Multicopter Speed Controller ESC 20A

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
Torm

Re: SK-20A SimonK Firmware Multicopter Speed Controller ESC

#31 Příspěvek od Torm »

Taky bych se přiklonol k tomu, že někde bude špatný smysl otáčení v kombinaci s opačnou vrtulí :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od bezo.tn »

ano skalibroval , akurat teraz . vrtula sa tocia podla manualu z HK . som to teraz skusal -pri rozbehu sa zacne tocit LZ potomsa prida PP , to mam stvrt plynu a naraz LP ZP
graupner MZ-24
Torm

#33 Příspěvek od Torm »

bezo.tn píše:ano skalibroval , akurat teraz . vrtula sa tocia podla manualu z HK . som to teraz skusal -pri rozbehu sa zacne tocit LZ potomsa prida PP , to mam stvrt plynu a naraz LP ZP

Tam je nějaký úblb - zkus to dostat do stavu, kdy se ti po odarmování roztočí všechny čtyři vrtule na minthrottle.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
tomashr

#34 Příspěvek od tomashr »

Mám docela problém s SK-30A ve spojení s APM2.5.
Obecně vzato fungují, ale nějak je nejsem schopný korektně nakalibrovat na rozsah plynu. O co jde - zapnu desku s regly, všechny pípnou jen jednou. Udělám na desce ARM, zkusím letět. A po přidání plynu regly pípnou znovu, jakoby se teprve po přidání plynu inicializovaly, pak stáhnu plyn dolů a pak teprve lze letět (pak už se chovají relativně slušně, ale těžko to brát za korektní stav).
Problém je, že se to takto chová v podstatě ať nastavím cokoli - s kalibrací plynu jsem si pomocí servotesteru hrál a evidentně to chodí - rozsahy se mění podle toho, co udělám při úvodní kalibraci. Ale z nejasného důvodu to pořád neumím "spřátelit" s APM. Multistary s původním fw nemají se stejnou deskou nejmenší problém.

Nenarazil jste někdo na podobný problém? Začínám z toho být lehce šílený :-(
tomashr

#35 Příspěvek od tomashr »

bezo.tn píše:ano skalibroval , akurat teraz . vrtula sa tocia podla manualu z HK . som to teraz skusal -pri rozbehu sa zacne tocit LZ potomsa prida PP , to mam stvrt plynu a naraz LP ZP

Tohle je ale prakticky jistě blbá kalibrace, s tímto jsem se při mém výše popisovaném problému setkal taky, stačilo připojit všechny 4 regly najednou do testeru a nastavit všechny stejně a pak už se rozbíhaly korektně stejně. Jsem poměrně přesvědčen, že toto bude u tebe to samé a celkem exaktně řešitelné.

Já se pak dostal do trochu jiného problému, ale to už je o krok dále :-(
duruz

#36 Příspěvek od duruz »

Ahoj, delší dobu studuju regly pro svuj quad. je to tu rozděleno na skupiny a každá prosazuje svoji techniku. Ja se přikláním k multistáru, který je v příspěvku nahore. Mohu se zeptat, jaké jsou hlavní výhody a nevýhody. Rád bych ho pořídil ve verzi 20A viz http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25364__Turnigy_Multistar_20_Amp_Multi_rotor_Brushless_ESC_2_4S.html.

predem diky za odpoved. Jsem zacatecnik a rad bych koupil neco, co bude opravdu letat a nebude se vypinat za letu atd atd.
johny107

#37 Příspěvek od johny107 »

Tak zrovna o multistaroch som tu pred nedavnom cital,ze su prehnane citlive na rozne
pretazenia a zvyknu sa vypinat.Ja som zvolil simon k z rctimeru.
Nemusis dokupovat kalkulacku.No ale afro by mali byt naj.
Sofin

#38 Příspěvek od Sofin »

Já mám v quadrocopteře čtyři Multistary 30A opto s původním firmware a šlapou skvěle. Ale mám jinou nemilou zkušenost. Chtěl jsem dokoupit ještě dva pro upgrade na hexacopteru, kupoval jsem je ve dvou etapách a oba byly vadné. Později jsem zjistil podle příspěvků na Hobbykingu, že nejsem jediný a nejspíš šlo o vadnou sérii. Po téhle nemilé zkušenosti už bych si žádný nový Multistar neobjednal a přesto, že mám 4 doma a další dva na reklamaci, tak jsem raději objednal 6 kusů nových SLIM afro ESC 20A.
duruz

#39 Příspěvek od duruz »

Diky za info... jen se divam, ze afro nema BEC, takze to budu muset resit externim
quad_peter

#40 Příspěvek od quad_peter »

chlapi mam problem kurnik,

upgradujem su quad na hexu, a doobjednal som si dva motory a dva regulatory. Lenze az teraz som si pri pajkovani vsimol ze som omylom objednal SimonK 20A namiesto 30A!!! jaaaj jaky som nasrany.

Bude to vadit? ako viem ze zrejme sprosta otazka, ale polieta mi to aspon ako tak nejaku dobu kym objednam nove?

diky
macil

#41 Příspěvek od macil »

Pokiaľ ich nebudeš zaťažovať prúdom vyšším ako 20A, tak by to vadiť nemalo.
quad_peter

#42 Příspěvek od quad_peter »

no tak mi prisli tie 2ks 30A z rctimeru a jeden je umrety... zase som tam kde som bol. chova sa ze motor cuka ako keby mal napojene iba dva kable. s tym asi uz nespravim nic co?

trochu mi to prosim amatersky ozrejmite, co to znamena ze ked ho nebudem zatazovat viac ako 20A? nemam moc tlacit na plyn?
macil

#43 Příspěvek od macil »

Písal si, že máš skombinované 20A s 30A regulátormi. Ak ich budeš zaťažovať do 20A, mali by sa správať rovnako. Ak ich zaťažíš prúdom vyšším ako 20A, tie 20 ampérové zhoria.
quad_peter

#44 Příspěvek od quad_peter »

vyjadrujem sa trochu zle, nerozumiem moc zataziam atd, comu by som sa mal teda vystrahat aby som ich nezatazil viac ako 20A?
macil

#45 Příspěvek od macil »

Áno. Inak povedané, je to ako s tou reťazou a najslabším článkom v nej. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“