Půjde ještě letos lítat?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Půjde ještě letos lítat?

#61 Příspěvek od jindraj »

jasně že půjde :) .... třeba dnes ... jeden z nejkrásnějších dní na létání za delší dobu (Roprachtice / Vysoké nad Jizerou).

slunečno, mráčky tak akorát, aby to vypadalo elegantně, výhled co hrdlo ráčí, 12 stupňů aby nezábly prsty, vítr žádný, který by stál za řeč (0-0,5 m/s) ... prostě paráda. Vylétal jsem 12 baterek do Crack Yaka a pak strávil další 2 hodiny ve vzduchu s 2m EPP ... litoval jsem jen, že ještě nemám hotovou Optimu. Na obloze jen já a asi 5 káňat a nějaká poštolka.

ještě pár takových ...
Přílohy
IMG_9234.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Celeron »

Tak u nás se mlha vůbec nezdvihla. Ale včera to bylo super.
Jirka
corona

#63 Příspěvek od corona »

Dnes vítr 0-1, bez poryvů, takže vylítáno 8 baterek.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Celeron »

Taky jsem se chystal, ale jiní rozhodli jinak. Tak snad zítra. Jenže baterky mám jen 3 a nabiju během lítání pouze jednu. Dvě když je nás víc a pokecáme. Takže půlka letů co Ty. Ale zato co let, to 8 minut a ještě 25% zbyde.
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jyrry »

19.11.2013 cca 15:45 hod., 7°C, jen nepatrný východní vítr, zataženo, mlžno. První sada baterek = ruce OK, druhá sada = ruce prochládají. Je toho 8+7 minut a je to tak akorát.
Nabízím pohled do záňadří pilotky a v pozadí aeroklubácký pytel jen mírňounce vychýlený:
Spit24_21.jpg
jyrry.webnode.cz
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od honzakral »

Datum: 21.listopadu 2013,začínají kvést jarní kytky,což je asi průser
Letiště:Havířov-Ranč
Modely:RADIAN a Super Cub
Počasí:Vítr 4-5 m/s,zataženo,teplota + 9o C
Ve vzduchu 2 x 40 minut na baterii 2 000 mAh

Hezký večer.
Honza
Dino A

#67 Příspěvek od Dino A »

Tak dnes v sobotu 23.11.2013 v Praze se to ještě dalo vydržet. Občas vykoukla i modrá obloha. Létal jsem asi 3 hodiny, ale byla zima na ruce. Chce to už rukavice nebo nějaký fusak. :D
Když jsem po čtvrté odpoledne odjížděl, ukázal mi teploměr v autě 7o C. :roll:
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
arkudo

#68 Příspěvek od arkudo »

Taky jsem byl dneska litat s akrobatem. Podminky paradni.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Celeron »

Kurňa, jak to děláte že u Vás nefuní??!! Já přijel v 13,30 na letiště, udělal jeden let. Při přistání to s Sbachem mlátilo jako sviňa. Teklo mě z vočí, ruce jsem necejtil, sice 8 stupňů ale vítr jak pravej severák. Všichni jsme to vzdali a jeli domů. Zítra zesílím oděvní doplňky a zkusíme znova.
Já vím, do dubna bude jen hůř :cry:
Jirka
arkudo

#70 Příspěvek od arkudo »

Nefunelo vubec.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od jindraj »

a když nepůjde lítat ....

IMG_9255.jpg
...
IMG_9258.jpg

no tak se bude skládat ... už se to sebehlo prakticky vše :) teď už jen promíchat, netřepat
Vlado C

#72 Příspěvek od Vlado C »

MOje skusenosti su take ze pod 10 C je dolezity najma vietor aby sa vobec dalo lietat. Dalsie je slnko pokial je bezvetrie a slnko aj mierne pod 0C to celkom ide. Crack Yaka som zaiietaval za -2C a slo to. U elekktro pohonu to ma aj vyhody nehreju sa motory a reglery. Je menej ludi na letisku. Je to zdravsie, :D . Ja v zime lietam najma s Crack Yakom lebo umoznuje odlahcenu vybavu lebo je malo casu kvoli teplote a aj kratkemu dnu. BEriem len ero, vysielac a do vrecka 5 bateriek. Po kazdom starte pobehnem cca 200 m v pomalom tempe kvoli prevetraniu hlavy (Crack Yak=intenzivne packovanie= velka zataz na mozok).

Dolezite je to ze cim je pilot starsi a v cim neskorsom veku sa naucil lietat tym je vacsi upadok pilotnych zrucnosti cez zimu!!! Takze lietat aj cez zimu!!! Velmi vhodne je vsak pouzivat halu a simulator. To je "koktail" na zimu. Inak na jar podstatne narasta riziko havarii najma u pilotazne narocnejsich eroplanov. Mne trva mesiace nez sa rozlietam a narocnejsie era (napr F27 Q Stryker) nemozem pouzivat. Na jar byva po novom nestabilne pocasie ktore pricasto obmedzuje pocet letovych dni.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Torm

#73 Příspěvek od Torm »

Včera nahoře v Krkonoších dopoledne luxusní podmínky na kvadroptéru, dvanáct vylítaných baterek. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kJmd9biTTe8[/youtube]
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
LittleFalco

#74 Příspěvek od LittleFalco »

Me z tveho videa malem slehlo. Odstehovali jsme se na kopce, krome jineho i proto, abysme nemuseli trpet v prazskych inverzich. Dnes uz treti den po sobe budu namrzat na kole, nebot je tu absolutne nelitatelno, mlha, dohlednost 50m.
Tak zatim jenom cekam, az budu do nizin moct posilat tyhle tzv. nasiraci fotky :lol:
Zpátky doma, v kopcích :-)
zdekar

#75 Příspěvek od zdekar »

Určitě ještě půjde lítat. A nejlepší bude až nachumelí a louky se změní v jedno velké letiště. Pak vytáhnu sáňky samoletky (viz zde) a budu si užívat :) Tedy jezdit po posečené louce můžu i teď, ale není to úplně ono, když vrtule dosekává co kde bylo zapomenuto :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“