DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#961 Příspěvek od JosefSvejk »

Jenom malou technickou otázku: Nepleteš si Tx a Rx?

A taky, tak dlouhý článek by se o hodně líp četl, kdyby byla použita diakritika. Jinak ale moc pěkné :D .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Václav Procházka

#962 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute : parádně sepsané, díky za podělení o zážitky a pocity z výpravy.
Marek_Km

#963 Příspěvek od Marek_Km »

@gardenroute: paráda, taky se moc těším na nějaké to videjko, určitě to bude stát za to! :D
Zoolx

#964 Příspěvek od Zoolx »

Skvěle napsáno, moc se těším na videa i fotografie.

Chystám se příští rok znovu do Kambodži (z Jihovýchodní Asie rozhodně spolu s Vietnamem nejkrásnější místo), zkusím z Tvých zkušeností načerpat a natočit Angkor Wat a jiné z výšky... Určitě se předtím budu ještě hodně vyptávat :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#965 Příspěvek od gardenroute »

Dag2B3 píše:Za sebe děkuji za přesný a podrobný popis expedice. Doufám, že to ostatním nevadilo, ale já jsem si krásně u kafíčka početl a těším se na nějaký sestřih.
JosefSvejk píše:Jenom malou technickou otázku: Nepleteš si Tx a Rx? A taky, tak dlouhý článek by se o hodně líp četl, kdyby byla použita diakritika. Jinak ale moc pěkné :D .
Václav Procházka píše:gardenroute : parádně sepsané, díky za podělení o zážitky a pocity z výpravy.
Marek_Km píše:@gardenroute: paráda, taky se moc těším na nějaké to videjko, určitě to bude stát za to! :D
Zoolx píše:Skvěle napsáno, moc se těším na videa i fotografie.
Chystám se příští rok znovu do Kambodži (z Jihovýchodní Asie rozhodně spolu s Vietnamem nejkrásnější místo), zkusím z Tvých zkušeností načerpat a natočit Angkor Wat a jiné z výšky... Určitě se předtím budu ještě hodně vyptávat :-) Z.

Diky za vsechny odezvy, i techn. poznamky. Zaverecny presun trval cca 26 hodin, beze spanku, v turist. tride, takze se to odepsalo na mem mozku - techn. chybicky "Rx-Tx" opraveny.
Na BEZdiakritiku jsem bohuzel navykly, dilem jako kdysi programator, dilem zvykly psat v bez-diakritickem prostredi, snad to tolik nebude vadit, uz se me to nechce prepisovat, jsem opravdu grogy, a toto jsem udelal uplne jako prvni vec po prijezdu domu.
Ted teprve delam prostor pro cca 250GB multimedialnich dat (nakonec je to tolik!) na domacim ulozisti a pracovni stanici pro bezpecnou zalohu z cestovniho disku.

Dneska jsme spali 10 hodin nonstop, a jsem stale jak prasteny, tak se omlouvam za pripadne preklepy.

Zoolx - byl jsem 2x Thajsko, vzdy misto Vanoc a Noveho roku (kazdemu silne doporucuji!) a casto lituji, ze jsem to nemel sebou, a samozrejme i na vsech predchozich cestach (mj. v Africe jiz po 5te). Na Angkor Wat jsem se take chystal, ale pote, co me druhy den pobytu na Stedry den v Bangkoku okradli (zustaly jen pasy) jsme to museli odpiskat, a jeli se jiz jen valet na Koh Chang... No, snad se tam nekdy s Ptaakem take dostanu...

Jinak se ptejte, co hrdlo raci, rad povim, na co si vzpomenu, dokud je to zhave.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tomi79rv

#966 Příspěvek od tomi79rv »

skvelý článok gardenroute! veľká poklona, že si v čase expedície nás informoval a teraz po príchode tak rýchlo napísal svoje zážitky. po tom skvelom článku, už len netrpezlivo čakáme zostrih videa! ;)
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
salamander

#967 Příspěvek od salamander »

Gardenroute , výborne , rád som si to prečítal.
Mal som možnosť pred 2 rokmi isť na 1 mesiac s bratom do Namíbie , ale to teplo by ma zabilo .
Mám problémy pri 30st/C a nieto ešte 40 v tieni .
Ešte ráz, výborné čítanie !

Konečne sa to tu rozhýbalo , už som myslel že vlákno umiera ...
Václav Procházka

#968 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute : dotaz - při kontrolách batožiny na letištích, jsi carbonové vrtule, Gopro, gimbal, vysílač pro Phantoma měl ve společném kufru v palubním zavazadle a ostatní potřebné věci pro FPV mimo cestovní batožinu ?
gardenroute

#969 Příspěvek od gardenroute »

tomi79rv píše:skvelý článok gardenroute! veľká poklona, že si v čase expedície nás informoval a teraz po príchode tak rýchlo napísal svoje zážitky. po tom skvelom článku, už len netrpezlivo čakáme zostrih videa! ;)
salamander píše:Gardenroute , výborne , rád som si to prečítal.
Mal som možnosť pred 2 rokmi isť na 1 mesiac s bratom do Namíbie , ale to teplo by ma zabilo .
Mám problémy pri 30st/C a nieto ešte 40 v tieni .
Ešte ráz, výborné čítanie ! Konečne sa to tu rozhýbalo , už som myslel že vlákno umiera ...
Václav Procházka píše:gardenroute : dotaz - při kontrolách batožiny na letištích, jsi carbonové vrtule, Gopro, gimbal, vysílač pro Phantoma měl ve společném kufru v palubním zavazadle a ostatní potřebné věci pro FPV mimo cestovní batožinu ?
Moc dekuji za poklonky, jak byl nekde Internet (vetsinou nebyl ani GSM signal !), tak jsem koukal sem, parkrat i neco poslal z mobilu, az ted jsem zjistil, ze to bylo mazle, tak omluva. Na malem displeji to nebylo moc rozeznat.
Makam jiz na fotkach z me DSLR (Canon 400D), zatim jsem zazalohoval, nyni prirazuji GEO tagy ze zaznamu trasy, je to strasna prace, uz zase padam na hubu. Jsme porad hodku napred, a navic ta tma tady, zima a stale unava z presunu...

salamander - skoda, ze jsi nejel, ja byl v Namibii poprve, je to naprosto uzasny zazitek, napr. v Damaralandu si clovek pripada jak na Marsu, naprosto neuveritelna krajina. Samozrejme i jejich fenomen, a to jejich "grave roads", tzn. ze nemaji asfaltky (az na vyjimky highways tridy B) a vsechny silnice jsou vybuldorezovany, jsou sterkove (cca 40.000 km !), ale nonstop udrzovane, stale potkavate osamele gradery i se 2 privesy, kde si ridic veze pojizdny domov, cisternu s vodou, a casto i rodinou sebou... Uzasne, da se na tom valit i 150 kmh, kdyz je dostatecne siroka :mrgreen:

Václav Procházka - pri kontrolach na letisiti jsem mel CF vrtule na letadle, take gimbal a FPV, i hlavni Tx, GoPro byla ve velke Vanguard foto/video tasce, to byli jedine, co jsem z neho sundal, protoze jsme ji po ceste pouzili i jako beznou kameru ve Skeleton casu. Manzelka mela ve svem batuzku vedle 2 baterek i pouzdro s Dominatory a jeho baterkami. V batozine pak byla ruzna pomocna kabelaz, samostatny FPV prijimac atd., baterky rozdane mezi ucastniky zajezdu.
Zoolx

#970 Příspěvek od Zoolx »

Tak mám stroj po upgradu :-D

Zatím tam byl jen držák na GP Hero3 a vysílač 5,8GHz pro FPV. Teď dostal Antigravity motory, 9" Antigravity vrtule a Beholder Gimbal RTG s deskou vybavenou firmwarem od AlexMose a šlo se na testovací let.. Vydržel 7 minut (do výstrahy) při teplotě vzduchu 3.st. Jsem moc potěšen. Teď konečně nic nebrání udělat test s těmi 2750 mAh baterkami pro Phantoma...

Ten gimbal (http://ehobby.cn/index.php?main_page=product_info&cPath=22_24&products_id=88) je ještě o něco lehčí než ten ZenMuse, velmi dobře vypadá a funguje zatím bez výtky. Dokonce ustojí i vypnutí/zapnutí kamery bez toho, aby se musel resetovat, kvůli případnému záseku...

[album]3364[/album]

Z.
dochodca

#971 Příspěvek od dochodca »

Zoolx píše:Tak mám stroj po upgradu

Dnes aj ja mam radost z noveho prirastku. Rano som dostal zasielku z Ciny. Prisiel mi novy Phantom V 1.1. , Gimbal (http://www.rc711.com/shop/shppro-lowprofile-alloy-brushless-gimbal-for-gopro-hero3-ready-to-use-on-phantom-p-8479.html?cPath=383_385), 10" vrtule DJI (http://www.youtube.com/watch?v=OTZs_mDXW4k) a T-motory.
Kedze dnes stale snezi, po skontrolovani funkcnosti Phantoma na stole som ho hned rozobral, nahodil T-motory, 10" vrtule, prirobil konektory na baterky z lavej aj pravej strany, pridal kabliky s konektormi pre napajanie a riadenie Gimbalu, upravil gimbal na nesenie baterie a vyvazil s Phantomom.
Poobede mi brat priniesol na pozicanie TX Futaba T10CG (on s nim lieta vetrone, takze ho budem mat celu zimu). Potom som este predlzil nohy Phantoma(rozrezal som ich a vlepil som trubky), ani nie preto, ze by sa gimbal nezmestil, ale dal som ho asi o 1cm nizsie, aby mi vo videu nerusili vrtule.
Hral som sa s tym cely den, najviac mi trvalo naucit sa ako nastavit TX Futabu s Phantomom, tak, aby som nemusel menit nastavenie NAZA (aby som mohol lietat bez prestavovania s original vysielacom aj Futabou) - ja som normalny vysielac drzal v ruke prvy raz a musel som sa naucit nastavovanie podla navodu, doteraz som poznal iba original vysielc dodavany s Phantomom. Priradil som tiez prepinacom funkcie z original vysielaca a nastavil FailSafe.O desiatej vecer som mal vsetko hotove, nedalo mi to a musel som to vyskusat vonku aj ked snezilo.
Video som dal sem:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hm1cOtbb16w[/youtube]

Zatial som nadseny. Phantom lieta velmi hladko, omnoho tichsie (iba tak svisti), s jednou baterkou som lietal 6 a pol minuty, druha sa viezla, ale nebola pripojena.
Vobec som nenastavoval Gain NAZA, mal som moj standartny s 9" Props : 160-160--100-110--70-70. Ked sa s nim pohram urcite to bude este lepsie. Ovládanie s Futabou je vynikajuce - nastavil som nelinearne ovládanie YAW a vstekych ovladacov mimo trottle a TILT gimbalu funguje tiez perfektne. Vyborna vec su aj stopky vo FUTABE. Uz sa tesim na lietanie cez den, ked budem moct vyskusat dosah.
Ked budem mat cas tak dam sem fotky ako to vyzera.
gardenroute

#972 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Tak mám stroj po upgradu :-D
Zatím tam byl jen držák na GP Hero3 a vysílač 5,8GHz pro FPV. Teď dostal Antigravity motory, 9" Antigravity vrtule a Beholder Gimbal RTG s deskou vybavenou firmwarem od AlexMose a šlo se na testovací let.....Z.
dochodca píše:Dnes aj ja mam radost z noveho prirastku. Rano som dostal zasielku z Ciny. Prisiel mi novy Phantom V 1.1. , Gimbal, 10" vrtule DJI a T-motory.
Kedze dnes stale snezi, po skontrolovani funkcnosti Phantoma na stole som ho hned rozobral, nahodil T-motory, 10" vrtule....
Vobec som nenastavoval Gain NAZA, mal som moj standartny s 9" Props : 160-160--100-110--70-70...

Chlapci, vitajte v klubu antigravity!, jen u "dochodca" by me zajimalo, jak na Ptaaka dostal 10kove vrtule, kdyz se tam normalne (bez urezani/ubrouseni spicek) nemohou vejit - to je fyzika ? Urezaval?

Jinak ja to trochu po Africe nestiham, v me nepritomnosti se drobet zadrhly veci v mem byznyse, takze resim, aby to vse opet fungovalo a ve volnych chvilkach "vyvolavam" fotky (z RAWu). Zkusil bych udelat alespon jedno male ukazkove video bez velkych uprav, abych Vas trochu navnadil :)

Jinak asi sledujete media, co se ted deje kolem krajana v S.A., jen 2 male perlicky, v patek pri ceste na letiste v JHB vsude mraky policajtu, vylozene manevry jako prase, vsechno na najezdech a sjezdech z dalnic staveli, meli jsme namale, protoze jinak bychom nestihali, ale vzdy jak nas zpomalili a zahledli CD, tak nas nechali, museli. Docela klika. Az v letadle do Dubai jsem na BBC zjistil, ze nahaneli naseho krajana :)
Na JHB letisti jsme jeste meli spicha se 2 mymi starymi africkymi prateli z 90. let, Ti me potvrdili, ze v restarauci Harbour Fish Market, kde jsme meli pred 10 lety se zenou paradni svatebni obed, mel a ma nyni nas krajan svou hlavni zakladnu. Hmm...nemohl jsem uverit... Svet je maly.
Zoolx

#973 Příspěvek od Zoolx »

@gardenroute: Děkuji. :-) Na to video se vysloveně těším.

Byl jsem teď ráno zkoušet tu novou baterii 2750mAh a vůbec, jak se chová stroj ve větru (4-7m/s), teplota 3 st. pod nulou. (paradoxně stroj teplotu zvládl lépe než já - uši a prsty jsem necítil :-) ).

Na baterku jsem byl ve vzduchu 7 minut, je cca o 185g těžší než ta originálka (vzletová hmotnost těsně pod 1,2kg), ale vejde se do šachty, když jsou z boku do dvířek udělané zářezy pro dráty (tyto se spojují až venku při zavřených dvířkách).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VNuce0UtXc0[/youtube]

Na videu z části letu je při otáčení a klesání vidět drobné jello. Natáčeno na 720p při 60fps bez polarizačního filtru. Chtěl jsem to zkusit i s filtrem a s fps, ale fakt jsem byl jako drozd... :-( Gimbal se mi zdá funguje dobře, i tilt, až přijde vyvažovačka, mrknu na ty vrtule.

Jinak zvuk jsem nechal, subjektivně se mi zdá, že má Phantom takový jemnější - kultivovanější zvuk, než to "brumeso" předtím..

Jsem zvědav, co na to řeknete. Znovu konstatuji, že jsem stále jen velmi nadšený amatér...

Z.
salamander

#974 Příspěvek od salamander »

Gardenroute ,

už sa teším na dáke video z Afriky, fotiek som videl more čo nafotil môj brat , ale video čo točil z ruky bolo nepozerateľné , akurát keď položil kameru, tak z toho som čosi vybral .

Dochodca ,

Strašne som zvedavý na Tvoj nový stroj , hlavne na výdrž vo vzduchu, ja plánujem kúpiť tie Antigravity karbonove 9x3 s elektromodely.com , má ich za 70E čo je dosť zaujímavá cena , potom otestujem akú to bude mať výdrž .

Týmto digitálnim kamerám nemôžem stále prísť na chuť. Dávnejšie keď som filmoval na zákazku motokros s analogovou Hi8 a motorka letela vzduchom tak pohyb bol plynulí , neskôr s digitálnou pri takej istej akcii pohyb bol trhaný , kamarád bol naštvaný ako to filmujem že je to také trhané .
Teraz to vidieť s koptéry pri panoráme ten trhavý pohyb , dá sa s tým vôbec niečo robiť, okrem zvyšovania frekvencie ?
Václav Procházka

#975 Příspěvek od Václav Procházka »

dochodca : ty červená světla budu muset v noci na Phantomu přelepit, aby to nerušilo obraz.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“