Poraďte s jakým modelem začít..
Re: Poraďte s jakým modelem začít..
Díky za odkaz. Zase jsem o kousek moudřejší. Pomalu to všechno vstřebávám.
Ahoj ja jsem si pro uplny zacatek koupil Pegase od Va-models.
Vybral jsem si pro začátek s lítáním nakonec toho FLOPA II. Už jenom proto, že si na tom rád něco udělám sám a taky náhradní díly, jsou za super ceny a při pádech se kterýma ze začátku počítám, to nebude taková tragédie.
Objednal jsem ho i s komlet příslušenstvím, které na stránkách výrobce nabízí.
Začal jsem študovat i RC soupavy. Po přečtení článku
http://www.ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika/140-velka-cinska-let
přemejšlím nad někým zatracovanou a někým chválenou Turnigy9X.
A protože začínám nemám vůbec nic. Pořídil bych i nabiječ, akumulátor do vysílače a vůbec vše co je v tom odkazu.
Díval jsem se pořídit se to dá na ebay za dobrý peníze, ale vzhledem k občasným problémům s touto čínou, bych dal přednost asi českému eshopu se zárukou ikdyž cenou vyšší.
Třeba zde mají veškerý sortiment. http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a-prijimace/turnigy-9x-2-4ghz-9ch-mode-1/
Prosím o komentáře zkušených. Děkuji.
Objednal jsem ho i s komlet příslušenstvím, které na stránkách výrobce nabízí.
Začal jsem študovat i RC soupavy. Po přečtení článku
http://www.ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika/140-velka-cinska-let
přemejšlím nad někým zatracovanou a někým chválenou Turnigy9X.
A protože začínám nemám vůbec nic. Pořídil bych i nabiječ, akumulátor do vysílače a vůbec vše co je v tom odkazu.
Díval jsem se pořídit se to dá na ebay za dobrý peníze, ale vzhledem k občasným problémům s touto čínou, bych dal přednost asi českému eshopu se zárukou ikdyž cenou vyšší.
Třeba zde mají veškerý sortiment. http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a-prijimace/turnigy-9x-2-4ghz-9ch-mode-1/
Prosím o komentáře zkušených. Děkuji.
-
shadow2410
ahoj chci se zeptat, chtěl bych koupit Flopa II od šadu. Mohu použít vysílač + přijímač 35MHz ze Sky Lady II co mi zbyl? Nebo co navrhujete je ideál Flop pro úplného začátečníka? Neznáte nějakého šikovného letce z Brna se kterým bych si poradil a třeba koukl na něj jak lítá?
Děkuji
Děkuji
Ahoj, nevim jak dopadl kolega vyse, ale flop je naprosto vhodnej. Sam jsem na nem zacinal. Leta krasne klidne a pomalu, takze na vsechno cas.
Nejaka kvalitni videa jsou na youtube od Rimra co na nem ucil tchana.
A dily jsou na nej opravdu za hubicku i kdyz je potrebovat nebudes. EPP je dost pruzne, takze i pri padu se mu nic nestane.
Nekteri mohou namitat, ze ma motor vpredu, ale toho se neboj. Ucil jsem se na nem ja, pujcil jsem ho kamaradum co nikdy nedrzeli vysilacku v ruce a nikdy jsem motor nebo osicku menit nemusel. Kdyby mel trup krehky jako u easystara a podobne, tak by ta osicka byla to posledni co me trapi.
Jinak ohledně vybavení, pokud Ti tvoje rádio stačí, tak ho klidně použij.
Nejaka kvalitni videa jsou na youtube od Rimra co na nem ucil tchana.
A dily jsou na nej opravdu za hubicku i kdyz je potrebovat nebudes. EPP je dost pruzne, takze i pri padu se mu nic nestane.
Nekteri mohou namitat, ze ma motor vpredu, ale toho se neboj. Ucil jsem se na nem ja, pujcil jsem ho kamaradum co nikdy nedrzeli vysilacku v ruce a nikdy jsem motor nebo osicku menit nemusel. Kdyby mel trup krehky jako u easystara a podobne, tak by ta osicka byla to posledni co me trapi.
Jinak ohledně vybavení, pokud Ti tvoje rádio stačí, tak ho klidně použij.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Ahoj, potřeboval bych poradit, začnu trochu zeširoka...
Vybral jsem si Sky Climbera, Betku a Alphu, z této trojice asi koupím první model. Simulátor nemám, chci jít rovnou na louku. Zvládnu to? Je mi 40, takže nehrozí nějaké jančení
. Jediné, co jsem kdy z RC světa měl, byl klasický RC vrtulníček hobby za pár set, ten ovládám celkem v klidu.
Nevím, jestli začít setem, nebo rovnou pořídit lepší vysílačku atd. Taky se může stát, že mě to "nechytne" a pak by mě štvalo, že jsem vyhodil zbytečně xxx tisíc kč. Že by mě to naopak chytlo až moc, to taky nehrozí (rodina, práce atd.) takže uvažuji vyloženě jen o občasném polétání - vyčistit hlavu.
Co byste mi poradili?
Vybral jsem si Sky Climbera, Betku a Alphu, z této trojice asi koupím první model. Simulátor nemám, chci jít rovnou na louku. Zvládnu to? Je mi 40, takže nehrozí nějaké jančení
Nevím, jestli začít setem, nebo rovnou pořídit lepší vysílačku atd. Taky se může stát, že mě to "nechytne" a pak by mě štvalo, že jsem vyhodil zbytečně xxx tisíc kč. Že by mě to naopak chytlo až moc, to taky nehrozí (rodina, práce atd.) takže uvažuji vyloženě jen o občasném polétání - vyčistit hlavu.
Co byste mi poradili?
Ahoj, měl jsem to stejně.
Nějaký simulátor na začátek pro základní seznámení by to chtělo, klidně něco levnějšího, viz sekce viewforum.php?f=17
Dále klidně třeba tu Betu, měl jsem ji a je to po vyztužení křídla dobrý model, který zvládne i nějaké základní akrobatické prvky. Vrtuli jsem měnil za APC, závaží z čumáku pryč a tím pádem jsem mohl dát větší baterku. Pak trochu skelné pásky a hurá do luftu!
https://m.youtube.com/watch?v=6ohly7eKrP8
https://m.youtube.com/watch?v=CnSfv2zeQUs
(Ty videa jsou hrozná, vím, točila to moje žena...
)
Nejsem dobrý pilot ani dnes a většině zde nesahám, jak se říká, ani po kotníky. Kluci jsou o světelný rok dál, ale přesto jsem se osmělil po pár locích kolalokovi limonády k odpovědi. Jistě mě někdo zkušený ještě doplní.
Edit: jo a setem bych nezačínal. Graupner MX-12 Hott je slušné rádio, nebo volit finančně méně drastickou cestu a jít do něcoho bazarového, pak to klidně zase bez velké ztráty prodáš.
Dále klidně třeba tu Betu, měl jsem ji a je to po vyztužení křídla dobrý model, který zvládne i nějaké základní akrobatické prvky. Vrtuli jsem měnil za APC, závaží z čumáku pryč a tím pádem jsem mohl dát větší baterku. Pak trochu skelné pásky a hurá do luftu!
https://m.youtube.com/watch?v=6ohly7eKrP8
https://m.youtube.com/watch?v=CnSfv2zeQUs
(Ty videa jsou hrozná, vím, točila to moje žena...
Nejsem dobrý pilot ani dnes a většině zde nesahám, jak se říká, ani po kotníky. Kluci jsou o světelný rok dál, ale přesto jsem se osmělil po pár locích kolalokovi limonády k odpovědi. Jistě mě někdo zkušený ještě doplní.
Edit: jo a setem bych nezačínal. Graupner MX-12 Hott je slušné rádio, nebo volit finančně méně drastickou cestu a jít do něcoho bazarového, pak to klidně zase bez velké ztráty prodáš.
Danito píše:..., chci jít rovnou na louku. ...
To dáš, ta éra jsou hodná a nezáludná. Na simu nezískáš návyky řízení ani podle periferního vidění ani podle hloubky prostoru ani podle odhadu výšky... reál je reál, Matrix je Matrix... :-)
jyrry.webnode.cz
Je pravda, že na simu nezíská prostorovou orientaci, tu je potřeba získat v terénu, ale při nízkém létání v simu, aby viděl zem nebo aspoň stromy a krajinu, získá návyk a cit pro páčkování. Já bych ten simulátor nezavrhoval a naopak ho doporučil. Ať je éro jak chce být hodné, určité záludnosti ho při prvním startu potkají (a to ho potkají) a bez trochy cviku s páčkama je to na rozboření i nerozbitného éra.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
súhlas.....
Jeden muj soused z baraku si take stal za tim, že sumulator je k nicemu, sice ho měl, ale pry je to nerealistické a zbytečne.
Jen mě poprosil, abych mu ten školni model zaletal a seřidil.
On už pak letel v realu na chatě sám.
Prý přidal plyn, letadlo odfouknul vítr z louky nad les on se neuměl vratit, tak jen pokrscoval po větru na motoru dokud to ero viděl.
S manželkou ho pak hledali marně zbytek vikendu ale nenašli a on timto jedinym letem v realu ukoncil svoji drahu modeláře.
Jen mě poprosil, abych mu ten školni model zaletal a seřidil.
On už pak letel v realu na chatě sám.
Prý přidal plyn, letadlo odfouknul vítr z louky nad les on se neuměl vratit, tak jen pokrscoval po větru na motoru dokud to ero viděl.
S manželkou ho pak hledali marně zbytek vikendu ale nenašli a on timto jedinym letem v realu ukoncil svoji drahu modeláře.
no jo, no... nebejt simů tak modeláři vymřou...
akorát nevím jak se ti staří vůbec naučili lítat když tenkrát simy nebyly... ani EPP... a že jich je tolik...
akorát nevím jak se ti staří vůbec naučili lítat když tenkrát simy nebyly... ani EPP... a že jich je tolik...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:no jo, no... nebejt simů tak modeláři vymřou...
Ono to tenkrat taky bylo jiné létání. Nějaká §ikmá louka a letadko nám letělo kousek dopředu.
a jen tak mimochodem v jiném vlakně si se tušim zminoval, že co se u tebe týče akrobacie tak žádná sláva.
Že by i u tebe chyběl nakonec ten simulator ?
Takový Hano Prettner nepotřeboval simulátor...
Mně chybí motivace. Nemám potřebu ani chuť akrobatit. Řídit (také) směrovkou jsem se naučil v reálu - v hale. To mi postačuje.
Ano, pro nácvik prvků akrobacie sim asi ano. Tady řešíme jak začínat, jestli dobře čtu. Na přivyknutí že to doprava jede jen když jedu od sebe je dobré třeba autíčko/loď. Nahoru a dolu je myslím jasný.
Mám prostě svůj názor, nemusím souhlasit.
Mně chybí motivace. Nemám potřebu ani chuť akrobatit. Řídit (také) směrovkou jsem se naučil v reálu - v hale. To mi postačuje.
Ano, pro nácvik prvků akrobacie sim asi ano. Tady řešíme jak začínat, jestli dobře čtu. Na přivyknutí že to doprava jede jen když jedu od sebe je dobré třeba autíčko/loď. Nahoru a dolu je myslím jasný.
Mám prostě svůj názor, nemusím souhlasit.
jyrry.webnode.cz
Autíčko/loď byly dobré v době, kdy nebyly simulátory. Dnes existuje EPP a při troše snahy a odhodlání simulátor také není třeba. Když ale chci hned od začátku létat a ne jen zkoušet co ještě EPP dovolí, tak simulátor určitě neuškodí.
Taky nemám potřebu akrobatit (jednak na to nemám oči a asi ani ty správné buňky) a modely ovládám jen tak, aby mě to ještě bavilo. Simulátor přesto mám a používám ho když se nudím. Nic na něm netrénuji a kdyby byl k dispozici v době, když jsem začínal, tak by mi určitě pomohl.
Taky nemám potřebu akrobatit (jednak na to nemám oči a asi ani ty správné buňky) a modely ovládám jen tak, aby mě to ještě bavilo. Simulátor přesto mám a používám ho když se nudím. Nic na něm netrénuji a kdyby byl k dispozici v době, když jsem začínal, tak by mi určitě pomohl.