Zdravím,
mám dotaz ohledně pružin do LRP Blast S10 SC. Původní pružiny které jsou v tlumičích jsou černé, při plném zatížení podvozku (nainstalovaná baterka, kapota a vše potřebné k jízdě) se auto v zadu zanoří téměř do poloviny zdvihu a už se samo nezvedne. Matky na tlumičích pro "utažení" pružin mám nadoraz a ta kjsem si řekl že to bude chtít tvrdší pružinu. V obchodě jsem pořídil modré pružiny od LRP přímo pro tento model s tím že měly být "hard" tedy nejtvrdší. Když jsem porovnal tvrdost pouze rukou, řekl bych že jsou na tom stejně, ne-li hůře než ty původní. Otázka tedy zní kde a jak sehnat tvrdší pružiny? V ovbhcodech mají miliony různých druhů, ale žádné nejsou stejné jako ty které bych potřeboval. Potřeboval bych aby měly vnější průměr 20 mm, drát 1 mm a délku cca 70 mm, respektive takovéto parametry mají ty co mám teď, takže bych potřebvoal o něco málo tužší. Netušíte někdo kde nebo jak něco takového sehnat( nejlépe v Brně)?
Tvrdší pružiny pro LRP Blast S10 SC
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tvrdší pružiny pro LRP Blast S10 SC
No přeju hodně úspěchu při hledání!
Na tyhlety "Big Bore" tlumiče se budou pera shánět asi blbě.
Buď přímo oslovit prodejce autopříslušenství s konkrétním požadavkem na rozměry pružiny a doufat že tam bude třeba pasovat něco jako náhradní díl na něco úplně jiného (pokud bude u prodejce ochota to řešit).
Nebo bych zkusil pohledat pružiny na modely 1:8 u kterých by mohla mít pružina podobný průměr. Pro tebe je důležitá délka pružiny, průměr drátu pružiny a hlavně vnitřní průměr pružiny aby pásnul do horní stavěcí matky a spodního talíře. Bohužel tyhle rozměry udává u výrobku málokdo. Většinou je to doporučeno pro nějakou konkrétní montáž bez udání rozměrů.
Zkusil bych třeba poptat rozměry u pružin Tekno:
http://www.teknorc.com/shop/tkr6035-sho ... 9-0t-70mm/
V délce 70mm mají na výběr pět tuhostí. Akorát je třeba znát ten vnitřní průměr. Třeba to tam někdo změří: info@teknorc.com
Vzhledem k tomu že jsou vinuté z drátu 1,5mm, tak bych uvažoval třeba o těch s 9 závity. Ale záleží jenom na tom vnitřním průměru. Ty tam budeš potřebovat asi pera s dírou 17,5-18mm.
Ke koupi jsou kromě jejich shopu leckde (i na ebay). Samozřejmě těch možností kde poptávat pružiny je hafo.
Na tyhlety "Big Bore" tlumiče se budou pera shánět asi blbě.
Buď přímo oslovit prodejce autopříslušenství s konkrétním požadavkem na rozměry pružiny a doufat že tam bude třeba pasovat něco jako náhradní díl na něco úplně jiného (pokud bude u prodejce ochota to řešit).
Nebo bych zkusil pohledat pružiny na modely 1:8 u kterých by mohla mít pružina podobný průměr. Pro tebe je důležitá délka pružiny, průměr drátu pružiny a hlavně vnitřní průměr pružiny aby pásnul do horní stavěcí matky a spodního talíře. Bohužel tyhle rozměry udává u výrobku málokdo. Většinou je to doporučeno pro nějakou konkrétní montáž bez udání rozměrů.
Zkusil bych třeba poptat rozměry u pružin Tekno:
http://www.teknorc.com/shop/tkr6035-sho ... 9-0t-70mm/
V délce 70mm mají na výběr pět tuhostí. Akorát je třeba znát ten vnitřní průměr. Třeba to tam někdo změří: info@teknorc.com
Vzhledem k tomu že jsou vinuté z drátu 1,5mm, tak bych uvažoval třeba o těch s 9 závity. Ale záleží jenom na tom vnitřním průměru. Ty tam budeš potřebovat asi pera s dírou 17,5-18mm.
Ke koupi jsou kromě jejich shopu leckde (i na ebay). Samozřejmě těch možností kde poptávat pružiny je hafo.