Tvrdší pružiny pro LRP Blast S10 SC

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wertykal

Tvrdší pružiny pro LRP Blast S10 SC

#1 Příspěvek od Wertykal »

Zdravím,

mám dotaz ohledně pružin do LRP Blast S10 SC. Původní pružiny které jsou v tlumičích jsou černé, při plném zatížení podvozku (nainstalovaná baterka, kapota a vše potřebné k jízdě) se auto v zadu zanoří téměř do poloviny zdvihu a už se samo nezvedne. Matky na tlumičích pro "utažení" pružin mám nadoraz a ta kjsem si řekl že to bude chtít tvrdší pružinu. V obchodě jsem pořídil modré pružiny od LRP přímo pro tento model s tím že měly být "hard" tedy nejtvrdší. Když jsem porovnal tvrdost pouze rukou, řekl bych že jsou na tom stejně, ne-li hůře než ty původní. Otázka tedy zní kde a jak sehnat tvrdší pružiny? V ovbhcodech mají miliony různých druhů, ale žádné nejsou stejné jako ty které bych potřeboval. Potřeboval bych aby měly vnější průměr 20 mm, drát 1 mm a délku cca 70 mm, respektive takovéto parametry mají ty co mám teď, takže bych potřebvoal o něco málo tužší. Netušíte někdo kde nebo jak něco takového sehnat( nejlépe v Brně)?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvrdší pružiny pro LRP Blast S10 SC

#2 Příspěvek od Doktor »

No přeju hodně úspěchu při hledání!
Na tyhlety "Big Bore" tlumiče se budou pera shánět asi blbě.
Buď přímo oslovit prodejce autopříslušenství s konkrétním požadavkem na rozměry pružiny a doufat že tam bude třeba pasovat něco jako náhradní díl na něco úplně jiného (pokud bude u prodejce ochota to řešit).
Nebo bych zkusil pohledat pružiny na modely 1:8 u kterých by mohla mít pružina podobný průměr. Pro tebe je důležitá délka pružiny, průměr drátu pružiny a hlavně vnitřní průměr pružiny aby pásnul do horní stavěcí matky a spodního talíře. Bohužel tyhle rozměry udává u výrobku málokdo. Většinou je to doporučeno pro nějakou konkrétní montáž bez udání rozměrů.
Zkusil bych třeba poptat rozměry u pružin Tekno:
http://www.teknorc.com/shop/tkr6035-sho ... 9-0t-70mm/
V délce 70mm mají na výběr pět tuhostí. Akorát je třeba znát ten vnitřní průměr. Třeba to tam někdo změří: info@teknorc.com
Vzhledem k tomu že jsou vinuté z drátu 1,5mm, tak bych uvažoval třeba o těch s 9 závity. Ale záleží jenom na tom vnitřním průměru. Ty tam budeš potřebovat asi pera s dírou 17,5-18mm.
Ke koupi jsou kromě jejich shopu leckde (i na ebay). Samozřejmě těch možností kde poptávat pružiny je hafo.
Odpovědět

Zpět na „Auta“