Bixer 2, Easystar 2 nebo jiný model s jednoduchou demontáží

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiri

Bixer 2, Easystar 2 nebo jiný model s jednoduchou demontáží

#1 Příspěvek od Jiri »

Můj nejmenší chlapeček lítá s už stařičkým Touch Boy, kterého zdědil po mém nejstarším chlapečkovi ;-). Pokud někdo pamatuje, byl to ušatý EPP s rozpětím pod metr a plechovkovým motorem třídy 280 za křídlem. Koncepce s motorem vzadu se na školní éro velmi osvědčila, po většině útoků na krtky stačilo posbírat kusy EPP, sestavit z nich čumák do přibližně původního tvaru a prolít CA. Dneska už tam je místo 280ky stříďák, ale model stejně dosluhuje a přestává vyhovovat.
Zvažuji pro něj něco většího, co se už víc (i letově) podobá elektrovětroni, určitě kridélka, volitelně i možná klapky, ale koncept 'v čumáku jen EPP a baterie' bych zatím s přihlédnutím k jeho schopnostem zachoval.
Logicky se nabízí Beta, EasyStar 2, Bixer 2 apod. Zásadní rozdíly ani dle různých diskusí nebudou.
Co je ale pro mne klíčové je možnost demontáže, tj. demontovatelná dělená křídla a demontovatelná VOP.
Máte někdo zkušenosti, u kterého z uvedených modelů by úprava pro jednoduše demontovatelnou VOP na přepravu byla nejschůdnější? Máte někdo realizované?
Uvítám i jiný typ, ale trvám na zachování koncepce a demontovatelné VOP.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
nike

Re: Bixer 2, Easystar 2 nebo jiný model s jednoduchou demont

#2 Příspěvek od nike »

Pro kluka jsem tímto způsobem adaptoval Easystara. Křídlo mám jištěný postaru sirkama a výškovka je přišroubovaná jedním šroubem.
Aby se otvory pro sirky i pro šroub nevymačkávaly, tak je mám vyvložkovaný trubičkou.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dejfak »

Ono je asi jedno co zvolíš, tu sundavací VOP budeš muset nějak dokutit.
Je tu o tom myslím i vlákno.
A křídla jsou u Bixera šroubované, a u novjejší Bety také...
Je to na jedno brdo...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
okno
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od okno »

nike píše:Pro kluka jsem tímto způsobem adaptoval Easystara. Křídlo mám jištěný postaru sirkama a výškovka je přišroubovaná jedním šroubem.
Aby se otvory pro sirky i pro šroub nevymačkávaly, tak je mám vyvložkovaný trubičkou.

Kupoval jsem Bixlera puvodni verze, mam demontovatelna kridla a vyskovku
viz https://plus.google.com/photos/115270358832953677898/albums/5714935364385206449?banner=pwa

Muzu vysvetlit postup, videl jsem i jina reseni, ale tohle mi prijde nejjenodussi a rychle.
Mam to kvuli preprave vlakem a busem v krabici
mr.ricardo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mr.ricardo »

Easystar 2 ma uz od vyroby demontovatelnou vop, je to resene takovym plastovym cvakatkem skrz trup zespodu. Jednoduche a zatim to funguje.
T9x FrSky, El Marabu XL, e-Hawk, Guppy 2, Ardea ve vystavbe
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Standapass »

okno píše:Kupoval jsem Bixlera puvodni verze, mam demontovatelna kridla a vyskovku
viz https://plus.google.com/photos/115270358832953677898/albums/5714935364385206449?banner=pwa

Muzu vysvetlit postup, videl jsem i jina reseni, ale tohle mi prijde nejjenodussi a rychle.
Mam to kvuli preprave vlakem a busem v krabici

Ahoj. Jaké je prosím vyosení motoru. Na jedné fotce je vidět ale není to mnoho ?? Kolik stupnů v obou osách. Moc děkuji S
HTC evo3d
okno
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od okno »

Standapass píše:Ahoj. Jaké je prosím vyosení motoru. Na jedné fotce je vidět ale není to mnoho ?? Kolik stupnů v obou osách. Moc děkuji S

Dle diskuse na RCgroups jsem jej nakonec dal na nulu. Zadny efekt se nekonal
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Standapass »

Dík. S :wink:
HTC evo3d
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Honza C »

okno píše:... Kupoval jsem Bixlera puvodni verze, mam demontovatelna kridla a vyskovku ...

velice pekny trik s tema suchyma zipama na drzeni kridel, musi to dobre drzet. Ja jsem mel na Bixlerovi (take puvodni verze) 2 pary neodym. magnetu a nebylo to ono - jednou se mezi ne dostal kablik od serva a kridlo se za letu poroucelo k zemi.
DX7, ven: Katana 1.8m, ION, RCF Extra 1.2m. hala: Spies, RCF Sbach 80, CrackWing, Mini Crack Yak
okno
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od okno »

Honza C píše:velice pekny trik s tema suchyma zipama na drzeni kridel, musi to dobre drzet. Ja jsem mel na Bixlerovi (take puvodni verze) 2 pary neodym. magnetu a nebylo to ono - jednou se mezi ne dostal kablik od serva a kridlo se za letu poroucelo k zemi.

Celkem jsem se o to zajimal, magnety byly prvni co jsem zavrhnul, dalsi moznosti jsou hacky a zajisteni kridel gumickou, to se mi moc nelibilo navic bych neveril zalepenym hackum. Spojen sroubem take neni ono protoze pri vetsim narazu nebo nehode dojdek zniceni. Suchy zip neni potreba nic dodelavat, jenom se provlikne pod kridlem.

Mam takto zajisteneho i Kinetica
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“