HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Je to zkratka, pouzivana po celem svete pro system, kdy vsechna tri/ctyri serva jsou zaroven zmixovana pro ovladani cykliky i kolektivu. Pak se to dal deli podle uhlu a poctu serv. Kdyz tam bude H1, tak to bude kazdemu jasne. 
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
tak to třeba přejmenovat na H1(CCPM) nebo nějak podobně
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
chci se jenom zeptat postup zda je správný:
1)zapnu vysílač, pak vrtuník, rozbliká se mi pomalu červeně demon asi x bliká a pak se rozsvítí oranžově je to ok? mm verzi 3X
2) když vrtulník vemu, naklopím čumákem nahoru a nechám ho čumákem nahoru tak ciklika to vykompenzuje ale vrátí se pomalu kolmo na hřídel, ikdyž se vrtulník nachází čumákem nahoře
je to OK??
1)zapnu vysílač, pak vrtuník, rozbliká se mi pomalu červeně demon asi x bliká a pak se rozsvítí oranžově je to ok? mm verzi 3X
2) když vrtulník vemu, naklopím čumákem nahoru a nechám ho čumákem nahoru tak ciklika to vykompenzuje ale vrátí se pomalu kolmo na hřídel, ikdyž se vrtulník nachází čumákem nahoře
je to OK??
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to dobre.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
takže to pomalé červené blikání je inicializace a přepnutí do oranžova nachystané k použití?
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
když mám režim normál a chci dát režim hover tak při přepnutí mi blikne jednou demon červeně a hned svítí oranžový je to OK??
Démon po inicializaci musí stále svítit oranžově. Zeleně svítí, když je zapnutá záchrana/auto stabilizace.
Co je režim normál a režim hover? To není žádný režim v Démonu.
Co je režim normál a režim hover? To není žádný režim v Démonu.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
používám režim normal, kde mám listy -1 a +6 na zahřívání motoru spalováku a pak mám režim hover kde mám -4+10 pro létání na obloze a to přepínám přepínačem na vysílači, a demon svítí stále oranžově, při přepnutí režimu blikne červeně a hned svítí oranžově
a teď jsem zjistil, že v diagnoze při přepnutí na druhý režim se mi přepne vypínač na gyrohlavy, dal jsem ho stejně jak mám na první režim normal, a demon už neblikne červeně, pořád svítí oranžově
a teď jsem zjistil, že v diagnoze při přepnutí na druhý režim se mi přepne vypínač na gyrohlavy, dal jsem ho stejně jak mám na první režim normal, a demon už neblikne červeně, pořád svítí oranžově
Zapni si v PC diagnózu a podívej se co se děje na tom kanálu. No a podívej se potom do rádia, co tam máš nastaveno. Změna kanálu plynu nemůže mít vliv na kanál gyra hlavy/záchrany!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
při hoveru jsem to měl opačně proto blikl červeně demon? mám na oba režimy vypínač na stejné poloze a už demon jen svítí oranžově i když přepínám
Naposledy upravil(a) obadal.rada dne ned 01.12.2013 21:44, celkem upraveno 1 x.
obadal.rada píše:režimu normal jsem měl gyro hlavy na vypínači nahoru jako +55, dole -55 a při hoveru jsem to měl opačně proto blikl červeně demon? mám na oba režimy vypínač na stejné poloze a už demon jen svítí oranžově i když přepínám
Proto je tam ta Diagnóza
bavarianDemon 3X a 3SX
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
režim normal jsem měl gyro hlavy na vypínači nahoru jako +55, dole -55 a při hoveru jsem to měl nahoru -55 a dole +55 takže se to přeplo a tím to bliklo, protože to šlo přes 0 polohu, dal jsem to na stejne pozice na oba režimy a je to už OK, jen svítí oranžově i při přechodu
bylo to tím tedy?
bylo to tím tedy?
obadal.rada píše:režim normal jsem měl gyro hlavy na vypínači nahoru jako +55, dole -55 a při hoveru jsem to měl nahoru -55 a dole +55 takže se to přeplo a tím to bliklo, protože to šlo přes 0 polohu, dal jsem to na stejne pozice na oba režimy a je to už OK, jen svítí oranžově i při přechodu
bylo to tím tedy?
samozřejmě, že to tím bylo.
bavarianDemon 3X a 3SX
Zdravím,
Nainstaloval jsem si sX do T-Rexe 450 a při procházení menu jsem si všiml, že je tam v záložce "Rigid" možnost zvolit model s pádly. To znamená, že bych mohl sX použít místo gyra (mám kombinaci GY401 + Futaba S9254) na pádlový model, kde bych sice měl vypnutou stabilizaci hlavy (o to se starají pádla), ale v případě nutnosti bych mohl použít záchranu?
Konkrétně se mi jedná o vrtulník Raptor 50 Titan Nitro (H1 cyklika).
Pokud ano, jak nastavit rozšířené možnosti v menu "Horizont" pro tento typ? Nevýhoda je, že mám docela pomalé serva (Hitec HS-422 - 0,16 sec/60stupnu) (plyn, klonění, klopení). Je to potřeba nějako zohledňovat?
Díky za případné rady.
Nainstaloval jsem si sX do T-Rexe 450 a při procházení menu jsem si všiml, že je tam v záložce "Rigid" možnost zvolit model s pádly. To znamená, že bych mohl sX použít místo gyra (mám kombinaci GY401 + Futaba S9254) na pádlový model, kde bych sice měl vypnutou stabilizaci hlavy (o to se starají pádla), ale v případě nutnosti bych mohl použít záchranu?
Konkrétně se mi jedná o vrtulník Raptor 50 Titan Nitro (H1 cyklika).
Pokud ano, jak nastavit rozšířené možnosti v menu "Horizont" pro tento typ? Nevýhoda je, že mám docela pomalé serva (Hitec HS-422 - 0,16 sec/60stupnu) (plyn, klonění, klopení). Je to potřeba nějako zohledňovat?
Díky za případné rady.
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
Ano, pochopeno správně. Je možné létat s pádlovým vrtulníkem a mít SX jen jako vrtukové gyro. S tím, že když cvakneš záchranu, tak funguje!
V menu RIGID nastavit pádlový vrtulník a v menu Horizont vybrat metodu Acro.
Menu Horizont se nastavuje naprosto identicky jako u bezpádlového vrtulníku.
V menu RIGID nastavit pádlový vrtulník a v menu Horizont vybrat metodu Acro.
Menu Horizont se nastavuje naprosto identicky jako u bezpádlového vrtulníku.
bavarianDemon 3X a 3SX