TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
Tak dost hoši , najděte si jiný vlákno.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja mam simonK a bez kalibrace to delalo psi kusy, ze let nebyl mozny. Jinak admin by to tu mohl debatu o ESC promaznout v tomto tematu.
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
-
Sofin
Nebo oddělit do samostatného vlákna: "Je nutné regulátory Multistar kalibrovat?" 
Chlapi, ale vy tu motáte hrušky s jablkami.
Ak do akéhokoľvek regulátora flashnete SimonK firmware, stáva sa z neho SimonK regulátor. Platí to aj o Multistaroch. Ak ho flashnete SimonK firmwarom, kalibrácia plynu je potrebná, ale na rozdiel od originálneho FW už v ňom nenastavíte nič iné. Pôvodný Multistar FW je programovateľný, ale s automatickou kalibráciou plynu.
HOWGH
HOWGH
však ano, originál FW
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Létá někdo dicovery se 750kv motory? Docela by mne zajímalo praktické porovnání časového letu proti cca 1000kv. V ecalc si to spočítat dovedu, jde mne o reál. A jestli na filmování ty 750 budou klidnější. plus delší čas. Nebo to nemá cenu řešit a dát tam rovnou ty 1000? Předpoklad je 4S.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Postavený to mám, zatím ladím PID. Motory jsou DT750 demontovany z předchozího rámu X666.vrtule 10x4.5
Nad Dt750 jsem také přemýšlel dobrý poměr cena výkon, docela by mne pak zajímal čas, jestli to bude znát. Motory kolem 1000 dělají tak kolem 10 min. Myslím, že efektivita 750 bude větší sice za cenu svižnosti.
jamesgsf píše:Nad Dt750 jsem také přemýšlel dobrý poměr cena výkon, docela by mne pak zajímal čas, jestli to bude znát. Motory kolem 1000 dělají tak kolem 10 min. Myslím, že efektivita 750 bude větší sice za cenu svižnosti.
To se nedá vůbec takhle říct. Já třeba lítám na 4S váha 1700g a motor 1000kV a 9x6 vrtule.
Takhle stabilní jsem to ani na 3S s 10x38 a 10x47 neměl.
Prostě se to na nižší otáčky s většíma vrtulema klepalo jak ratlik.
4S váha 1700g a motor 1000kV a XOAR párovaný 9x6 vrtule
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8KFIPX0Z7B8[/youtube]
Frsky X10S Carbon
Krtek to tam mas prosim ta ake motory HP2812 1000kv z rctimer?
Lebo celkom premotorovana verzia..1700g to mas uz aj s baterkou?
Pri akych percentach plynu ti visi coptera,nehreju sa ti motory,regle mas 30-tky?
Lebo celkom premotorovana verzia..1700g to mas uz aj s baterkou?
Pri akych percentach plynu ti visi coptera,nehreju sa ti motory,regle mas 30-tky?
ne NTM z hobbykingu 1000kV , vysí jak má, kousilíneček za půlkou, 1700g letovka, nijak zvlášť nehřejou, 30A AfroESC
Frsky X10S Carbon
Máš to pěkný krtku, není 9x6 moc? ecalc píše že proudění vzduchu je kritické.
Nakonec asi jen dokoupím motor a regulátor mám tam 950kv. To pro začátek bude asi nejlepší. A začnem laborovat s vrtulema. Zajímavé, že se mne z plastových poměrně osvědčily 3listy od gws. Dosáhnu s nima daleko menší vibrace než s dvojlisty. Jediná nevýhoda, že jsou docela křehký a blbý pád, tak ulétne list. Zase jsou levný. Někde jsem četl, že u klasických letadel se právě více listy snižují vibrace na motor, možná by bylo zajímavé použít 4list. Na karbon se chystám.
Nakonec asi jen dokoupím motor a regulátor mám tam 950kv. To pro začátek bude asi nejlepší. A začnem laborovat s vrtulema. Zajímavé, že se mne z plastových poměrně osvědčily 3listy od gws. Dosáhnu s nima daleko menší vibrace než s dvojlisty. Jediná nevýhoda, že jsou docela křehký a blbý pád, tak ulétne list. Zase jsou levný. Někde jsem četl, že u klasických letadel se právě více listy snižují vibrace na motor, možná by bylo zajímavé použít 4list. Na karbon se chystám.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne pon 02.12.2013 21:38, celkem upraveno 1 x.
Mohl bych k motorům TBS 750 kv použít regulátory Afro Slim 20A (baterie 4S, vrtule 9x5, rám Discovery a komplet váha 1800g)? Vím že se tam dávají 30A, ale podle ecalc by to neměl být problém. Mám z toho ale trochu obavy. Můžete někdo prosím poradit?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Regulátory v pohodě, ale vrtule budeš muset zvětšit tak na 11x5 jinak se to neunese.
To ano 750kv je moc malo na 9x5 vrtule a nie to este 1,7kg...To min 5 clanok by si musel pouzit..
Tieto nizkootackove motory su uplne nachuja, na nic poriadne sa to neda pouzit.
Na 9x5 vrtule a 4S daco vykonnejsie napr 1000kV ako pisal krtek.
Tieto nizkootackove motory su uplne nachuja, na nic poriadne sa to neda pouzit.
Na 9x5 vrtule a 4S daco vykonnejsie napr 1000kV ako pisal krtek.