Kastle na 1:10 short course / ekvivalent

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Daweo

Kastle na 1:10 short course / ekvivalent

#1 Příspěvek od Daweo »

Zdar všichni,

zatím jsem sice své RC auto nepořídil z jistých důvodů, ale více méně jsem rozhodnutý pro Traxxas Slash. Co mne ale nutí k zamyšlení, tak je fakt, že nemohu najít pořádne kastle, které by daly autu trošičku reálný vzhled. Pro silničáky jsem našel spousty pěkných kastlí, stejně tak pro monstry a nebo truggy ve verzi 1:10, jen pro Slashe (a obecně short coursy) mám trošičku problém. Třeba u Axialu jsem viděl pěknou kastli pro Rubicon, ale Axial je co se týká úvahy pro koupi auta mimo cenovou mísu (alespoň prozatím). Má někdo zkušenosti s reálně vypadajícíma kastlema? Víte kde by se daly sehnat? Koukal jsem třeba na Dodge Ram, ale u něj se mi maximálně nelíbí useknutej (zkrácenej) zadek a jeidná kastle, která vypadá tak nějak... obstojně po nalakování je asi http://prolineracing.com/bodies/true-sc ... lear-body/ .

Pokud tedy někdo mohl poradit různé pěkně vypadající kastle reálného vzhledu, budu velmi nadšen. Teď ale nekoukám na doplňky, jakou jsou zrdcatka, reflektory a podobně, ale vyloženě aby základní tvar kastle vypadal realisticky. Co třeba výroba vlastní kastle? má s tím někdo zkušenosti? Je to hodně bláznivý nápad třeba za využití 3d tiskárny? :D

Předem díky za rozumné odpovědi a za ty nerozumne... no co.. alespoň to tu žije :-)

PS: nehledě na to co vyberu za značku, typ auta - tohle je něco, co se mi maximálně hnusí http://www.hpiracing.com/assets/images/ ... 00_600.jpg
- kola mají být vždy v blatníku ;), tak že se nebtáním vzít erevo / mt 1:16 a narvat na to kastli 1:10 (když by to mělo smysl a průjezdnost zůstala stejná jako u 1:10 short course)
Fenius
Kontaktovat uživatele:

Re: Kastle na 1:10 short course / ekvivalent

#2 Příspěvek od Fenius »

Čo napríklad traxxas ford f-150?
Daweo

#3 Příspěvek od Daweo »

Fenius píše:Čo napríklad traxxas ford f-150?

To je prave asi jedina kastle, co vypada realneji - predpokladam ze mas na mysli http://prolineracing.com/bodies/true-sc ... lear-body/ - nicmene i tahle kastle se mi nezda moc proporcionalne spravna, navic ja bych bral radsi Dodge Ram... nebo rekneme si vybral neco co se mi bude zamlouvat....
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mikymik »

Podle mě má Slash docela reálný vzhled, tedy že se podobá opravdovému short course trucku. Možná ale potřebuješ model, který se bude podobat autu s "homologací pro silniční provoz", jestli tomu dobře rozumím.
Přílohy
rockstar600.jpg
Jimmies

#5 Příspěvek od Jimmies »

Myslim že SC auta mají docela pěkný kastle hodně podobný předlohám. Pokud chceš nějaký scale tak běž radši do expedice.
Jinak na SCčko sem si chtěl udělat pěknou kastli tak sem se na tom barevně vyřádil a po pár jízdách na dráze je uplně jedno jak to vypadá hlavní je aby si to dobře viděl :D.
Pajik_CZ

#6 Příspěvek od Pajik_CZ »

přesně, SC jsou si dost podobný, prostě závodní speciál....
zase jen na zemi...
Daweo

#7 Příspěvek od Daweo »

Jaj to jsem si nabehl - jasne, slo mi o realny vzhled silnicnich / terenich aut a ne zavodnich specialu :-)

Nejaky doporuceni pro nejakou expedici na kterou se treba snadno shani ruzne kastle? :D Co psal v jinem topicu xenomorfus (hmm ted mi nick presne vypadl z hlavy a doufam ze se neurazi, kdyz sem nahodou zavita) tak pry tamye jsou hlavne na silnici a ne uplne vhodne do terenu.... Navic tedy expedice maji hlavni problem a to ten, ze jsou relativne pomale... nebo se pletu? Cili dokazi jet cca 50kmh co jezdi traxxasy slashe? Je mi jasne, ze kazdy auto ma jiny rozvor, ale jsou skupiny aut - velka GMC, Dodge Ram, Hummer, Cadilac Escalade, ktera maji +- stejny rozvor a nebude tam videt +- nejaky cm. Treba kastle deffendera - kratka by na slashe sla - dlouhou si na nem neumim predstavit :/ A Defika jsem videl u Tamie....

To mi chcete rici, ze jsem takovej expert, ze zase chci neco, co neni k dispozici? :D
Xenomorfus

#8 Příspěvek od Xenomorfus »

:-D. Mam blby nick, ale je to otazka zvyku :-)
S Tamiyema(i) sem psal co sem psal (viz jine vlakno), ovsem abych to uvedl na pravou miru zde, psal sem tam,ze to offroad neni uplne ono (trosku vytrzeno z kontextu - mysleno rychla auta do terenu)...Na expedici je to zase neco jineho. Tam se Tamiya vcelku uspesne pouziva..neni to sice Axial, ale jde to. Samozrejme mne zde budou nekteri kamenovat, ze tamiya je super kdykoliv kdekoliv, proti gustu zadny dysputat ;-).
Zatim to vypada,ze jeste porad nevis, co vlastne chces...chvili je to offroad, chvili expedice, pak maketove jezdeni :-).
Ale neboj, nakonec to dame dohromady....do jara casu dost :-)
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Stiwo

#9 Příspěvek od Stiwo »

Tak, reálnější karoserii na sct než je ten proline Ford F-150 raptor (dělá se i Chevy Silverado 1500 taky pěkný) asi neseženeš. Potom je tady ještě možnost od traxxasu: http://www.astramodel.cz/cz/katalog/tra ... 26926.html ) Osobně ji mám a mně se celkem líbí. Ale tak realistickou karoserii jakou mají ti na expedicích na sct prostě nenarveš :x
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Daweo

#10 Příspěvek od Daweo »

Xenomorfus: tak vim kam to auto chci - ted jde jen o to ze se mi nelibi SC kastle - pokud by slo na podvozek traxxasu SC hodit jakoukoliv kastli a idealne ten podvozek i "natahnout" tak by to bylo uplne super... ale to nemuzu chtit u zadneho modelu :D. Vazne tady resim jen kastli - idealne rychlost toho SC od traxxasu. Expedici mozna budu resit casem, nicmene nevim proc, ale mne se ty standardni SC nelibi... z nejakeho duvodu chci, aby mi to RC alespon nejak pripominalo auto, ktere si nejspis nikdy nekoupim - proto Dodge Ram (to je vice mene srdcova zalezitost), ale pokud se tu v autech nekdo vyzna, tak vi ze dlouha ramka je stejnej kram jako velka f150 a do mesta je to naprosto nevhodny auto, nebot se s tim nikam neda vejit :D

Stivo: Raptor i Chey jsou v mem hledacku... jen proste ach jo asi sezenu nekoho s 3d tiskarnou a necham si vytisknout pruhlednou kastli s detailama nekolik dilku k tomu.... jen tedy budu nekde muset sehnat velmi dobrou predlohu :/ a taky je otazkou odolnost te karoserie... urcite nebude tak pruzna.

Trochu mne to stve, protoze nevidim duvod, proc by nemel byt pekny terenak... silnicaku je hafo... ale tech terenich peknych kastli :/ a co mne asi nejvic stve, vetsina obchodu kasle na udavani rozmeru kastli... alespon zakladni by se hodily:D
Xenomorfus

#11 Příspěvek od Xenomorfus »

Figl je v tom, ze kdyz das na "rychle" auticko krasnou, propracovanou kastli, tak vydrzi priblizne minutu az dve, nez s tim udelas par kotrmelcu ;-). A jezdit s tim sneci rychlosti je nesmysl, od toho sou maketovky a expedice...
...budes potrebovat vic auticek :-D
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Daweo

#12 Příspěvek od Daweo »

Xenomorfus píše:Figl je v tom, ze kdyz das na "rychle" auticko krasnou, propracovanou kastli, tak vydrzi priblizne minutu az dve, nez s tim udelas par kotrmelcu ;-). A jezdit s tim sneci rychlosti je nesmysl, od toho sou maketovky a expedice...
...budes potrebovat vic auticek :-D

Jsi nejakej moooc chytrej..... takovy nesmysly mit vic auticek... jsi asi nikdy nikde neslysel o nejlepsim terenaku ..... firemni flotilove skode octavii... :-)

Ne ted vazne. Postupne se smiruji s tim, ze budu mit vic aut, ale proste... kdyz mne se ta SC kastle nelibi a uz vubec se mi nelibi auta, kdy mi trcej kola pul kilometru do boku mimo kastli.... Zacina mi byt jasne, ze jsem ztraceny pripad... holt to vidim na toho oskliveho raptora - pro line.... a ram koupim kastli pro sladhe original.... Uvazoval jsem na to dat svetelnou rampu, jelikoz se casto auto bude pouzivat po tme... ale nakonec myslim ze vhodnejsi bude u slashe vyuzit diry v prednim narazniku, kam se da 5 diod vedle sebe a idealne se zapoji i par diod do "reflektoru"

Co se tyce poskrabani a podobne - koud veci budou uvnitr kastle vcetne nastriku z vnitrni strany, tak by to spouste skrabancum melo odolat... je mi jasne, ze kdyz nalepim bocni zrdcatka, tak ty pujdou dolu se svetelnou rampou hodne rychle:D
pepavich

#13 Příspěvek od pepavich »

Wertykal

#14 Příspěvek od Wertykal »

Co tenhle Hummer http://traxxas.com/products/models/elec ... dakarslash ? Už docela dlouho po něm pošilhávám, jen za něj chtějí bezmála 2000 Kč (jen za kastli samozřejmě) což mi přijde krapet přehnané...
Daweo

#15 Příspěvek od Daweo »

papavich: jup diky... ten vypada celkem dobre :-) Sice to neni nic co by se mi extra zamlouvalo, ale spatne to nevypada no :-) pracovat se s tim zarucene da.

Wertykal: ja nevim.. H mi to priipomina jen predkem... a mam pocit (mozna se ale pletu) ze se prodavaji kastle jen nalakovany... s cernyma oknama... Ono za kastli chtit 2k je pomerne dost, na druhou stranu si uvedom, ze je nalakovana a pripravena k nasazeni. jine kastle te stoji 700-1000kc nenalakovane, nevystrihane, tudiz tam bude spousta prace (byd si ji dovedes k obrazu svemu) a celkove je otazkou na kolik pak takova kastle vlastnorucne vyjde... ta prvni podle mne sakra draho, nebot nebudes mit barvy a tak... dalsi uz bude levnejsi ze...
Odpovědět

Zpět na „Auta“