Posílání velkého balíku pomocí české pošty
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Posílání velkého balíku pomocí české pošty
Ahoj. Chystám se poslat českou poštou letadlo. Problém je trochu s rozměry. Krabice má 155x35x75 cm , 7kg,a kupující hradí model i poštu předem na účet. Jenomže já nevím, kolik bude poštovné. Když jsem to naťukal do kalkulátoru ČP, tak mi vyšlo 242kč za poštu, ale nedá se tam zaškrtnout křehké a taky nevím, jestli se neúčtuje nějaký poplatek za takovou velkou zásilku. Na stránkách ČP jsem se to nedočetl, tak se vás chci zeptat na vaše zkušenosti.Díky
Re: Posílání velkého balíku pomocí české pošty
Zba píše:Ahoj. Chystám se poslat českou poštou letadlo. Problém je trochu s rozměry. Krabice má 155x35x75 cm , 7kg,a kupující hradí model i poštu předem na účet. Jenomže já nevím, kolik bude poštovné. Když jsem to naťukal do kalkulátoru ČP, tak mi vyšlo 242kč za poštu, ale nedá se tam zaškrtnout křehké a taky nevím, jestli se neúčtuje nějaký poplatek za takovou velkou zásilku. Na stránkách ČP jsem se to nedočetl, tak se vás chci zeptat na vaše zkušenosti.Díky
Tohle není nijak velký balík
Hlavně pokud to má 7 kilo tak to pořádně vycpi, při téhle hmotnosti už s tím ani nemusí pošťáci nějak špatně zacházet, k poškození stačí jen obyčejná kinetická energie při běžné manipulaci...
Já mám z ČP zkušenosti takové:
Před měsícem jsem prodal po malem robustní autíčko na elektriku váha 25kg bez baterii. Sehnal jsem krabice a dvakrát ještě zabalil do kartónu a potom folii obtáhl a zavázal motouzem. Cena činila 272,- po třech dnech mi volala paní jestli si nedělám prdel. Nevěděl jsem o co se jedná.Řekla mi že autíčko ma jedno kolo vylomené druhé ohlé. Kapotu a nárazník prasklý. Akorát nechápu auto je robustní a kdyby ho vzali a hodili tak by se mu nemuže nic stát. Ale už mám aspoň obrázek o české poště. Pani musela vyreklamovat zásilku ale pak něco pošlete
Před měsícem jsem prodal po malem robustní autíčko na elektriku váha 25kg bez baterii. Sehnal jsem krabice a dvakrát ještě zabalil do kartónu a potom folii obtáhl a zavázal motouzem. Cena činila 272,- po třech dnech mi volala paní jestli si nedělám prdel. Nevěděl jsem o co se jedná.Řekla mi že autíčko ma jedno kolo vylomené druhé ohlé. Kapotu a nárazník prasklý. Akorát nechápu auto je robustní a kdyby ho vzali a hodili tak by se mu nemuže nic stát. Ale už mám aspoň obrázek o české poště. Pani musela vyreklamovat zásilku ale pak něco pošlete
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
JamesT20 píše:Já mám z ČP zkušenosti takové:
Pokud takhle těžká věc nemá v krabici "deformační zónu" tak se prostě může něco ulomit i při relativně normální manipulaci. Navíc když má zásilka čtvrt metráku, tak se s ní prostě nedá manipulovat "v rukavičkách".
No tak předpokládám, že když balík označím jako křehký a pojistím na 2000kč a něco se s tím uvnitř stane, tak mě česká pošta nějak odškodní ne?Kolik cca mám připočítat k ceně 242kč, když to budu označovat za křehké?Díky
Zba píše:Ahoj. Chystám se poslat českou poštou letadlo. Problém je trochu s rozměry. Krabice má 155x35x75 cm , 7kg,a kupující hradí model i poštu předem na účet. Jenomže já nevím, kolik bude poštovné. Když jsem to naťukal do kalkulátoru ČP, tak mi vyšlo 242kč za poštu, ale nedá se tam zaškrtnout křehké a taky nevím, jestli se neúčtuje nějaký poplatek za takovou velkou zásilku. Na stránkách ČP jsem se to nedočetl, tak se vás chci zeptat na vaše zkušenosti.Díky
Cenu za tzv. neskladnost ve výpisu toho kalkulátoru zásilek už máš zahrnutou viz sloupeček "Cena za službu" u příslušných variant poštovného. Například pro variantu "Balík Do ruky" je cena 121 (Cena za zásilku) + 121 (Cena za službu) díky tomu, že součet všech tří rozměrů balíku přesahuje 240 cm. Pokud by byl součet všech tří rozměrů balíku do 240 cm pak by byla cena např. pro variantu poštovného "Balík Do ruky " 121 (Cena za zásilku) + 0 (Cena za službu).
Příplatek za označení balíku "Křehké" je 30 Kč.
Takže k těm cenám u jednotlivých variant poštovného "Balík Do ruky", "Balík Na poštu" a "Cenný balík" si za "Křehké" připočti 30 Kč, a to by mělo být vše.
Pokud chceš mít větší jistotu tak se poptej na podrobností na místní poště jak už jsem zmínil.
Zba píše:No tak předpokládám, že když balík označím jako křehký a pojistím na 2000kč a něco se s tím uvnitř stane, tak mě česká pošta nějak odškodní ne?Kolik cca mám připočítat k ceně 242kč, když to budu označovat za křehké?Díky
Nezmám přesně limity, ale je jistá maximální váha a maximální rozměr do kdy je možné balík připojistit jako křehké. Pravděpodobně jsi asi jeden z těch limitů překročil, jinak by ti to ta kalkulačka nabídla.
Kovboj píše:Nezmám přesně limity, ale je jistá maximální váha a maximální rozměr do kdy je možné balík připojistit jako křehké. Pravděpodobně jsi asi jeden z těch limitů překročil, jinak by ti to ta kalkulačka nabídla.
Kalkulátor nabízí mezi doplňkovými službami i volbu Křehké. Je to jasně vidět z toho přiloženého obrázku viz žlutý čtvereček se skleničkou hned první nalevo od modrého čtverečku.
Je tam jeden modrý čtvereček což je již ve vypočítané ceně zahrnutá služba za tzv. neskladnou zásilku díky již zmíněnému překročenému limitu 240 cm u součtu všech tří rozměrů.
Všechny nabídnuté žluté čtverečky jsou volitelné služby zatím nezvolené a tudíž nezahrnuté v té celkové ceně. Když na příslušnou zatím ještě nezvolenou službu klikne a tím ji zvolí tak se mu příslušný poplatek za tu službu automaticky připočítá do celkové ceny a příslušný čtvereček bude pak zobrazen jako modrý viz níže přikládám obrázek kde je zahrnuta i volba Křehké.
Drondys píše:Kalkulátor nabízí mezi doplňkovými službami i volbu Křehké. Je to jasně vidět z toho přiloženého obrázku viz žlutý čtvereček se skleničkou hned první nalevo od modrého čtverečku.
Je to možný
To Drondys : Díky za objasnění a naučení s kalkulátorem 
Zabalené to bude pořádně. Model je obklopen bublinkami a polystyrenem.
Zabalené to bude pořádně. Model je obklopen bublinkami a polystyrenem.
-
milalibser
Take jsem posilal neco podobneho, na poste mi pani rekla, ze jako krehke to nemam posilat, protoze to jsou penize navic. A hlavne jako krehke jde snad jen do peti kil.
- Xenomorfus
Mno, je to teda uz nejaky patek zpatky, ovsem sama pani na prepazce (kdyz sem chtel oznacit balik "Krehke") mi napul septem rekla: "Pane, neoznacujte to krehke, pro ně to znamena vic kopat"...
Je fakt, ze moc dobrych zkusenosti z ceskou postou nemam. Kdyz uz postou neco posilam, vycpu to ve velke krabici specialni hmotou, kterou chodi vycpane nářezové stroje. A pak to zkusmo hodim parkrat ze tri metru na zem, nez to odnesu na postu. Zatim to prezily i lahve s chlastem
.
Je fakt, ze moc dobrych zkusenosti z ceskou postou nemam. Kdyz uz postou neco posilam, vycpu to ve velke krabici specialni hmotou, kterou chodi vycpane nářezové stroje. A pak to zkusmo hodim parkrat ze tri metru na zem, nez to odnesu na postu. Zatim to prezily i lahve s chlastem
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
No letadlo drží na místě v krabici v polystyrenových blocích a je to vycpané 3kg papíru, tak snad to dojde v pořádku.Dám tam křehké, když to rozmlátí, zácálují si to!
Pro varianty poštovného "Balík Do ruky" a "Balík Na poštu" lze dle aktuálně platných podmínek České pošty viz tento odkaz použít označení Křehké do hmotnosti nejvýše 10 kg.
Takže např. u "Balíku Do ruky" o hmotnosti 7 kg je možné použít označení Křehké. Doporučuji použít označení Křehké. V případě reklamace poškození obsahu to může mít vliv na výši přiznané náhrady.
Takže např. u "Balíku Do ruky" o hmotnosti 7 kg je možné použít označení Křehké. Doporučuji použít označení Křehké. V případě reklamace poškození obsahu to může mít vliv na výši přiznané náhrady.
- JosefSvejk
Pokud bude balík zvenku neporušený a rozbije se to jen uvnitř (silami setrvačnými
), tak ti většinou reklamaci neuznají. A "křehké" na to nemá žádný vliv. Bohužel mám nedávnou zkušenost.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.