Výběr elektronické čtečky knih

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
ok-glider

Re: Výběr elektronické čtečky knih

#16 Příspěvek od ok-glider »

žena má Kindle 4 a čte a čte a čte..
Převod v calibre na formát mobi zvládá perfektně.
Je maximálně spokojená ,vřele doporučuji :D
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od cholerik »

ahoj, mám novou kindle paper white, je dražší ale s podsvíceným displayem. Funguje tu super hlavně v přiítmí. Nepotřebuješ to přisvětlovat
Jinak amazon.de prodává původní kindle se slevou.
Blbý je, že ti to nepošlou do čech, musíš přes fiktivní adresu v DE a přepošlou ti to sem. Což to trochu prodražuje.
Do týdne doma
mrkni sem:
http://www.amazon-kindle.cz/1-dil-seria ... v-nemecku/
M
JosefSvejk

#18 Příspěvek od JosefSvejk »

cholerik píše:Blbý je, že ti to nepošlou do čech, musíš přes fiktivní adresu v DE a přepošlou ti to sem. Což to trochu prodražuje.
Do týdne doma

Není třeba se toho bát. Kupoval jsem tak Kindle už dvakrát a cena poslání z Německa vždycky necelých 100 Kč.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Elfew »

doporucim toto:
http://mailboxde.cz/
JosefSvejk

#20 Příspěvek od JosefSvejk »

Ano, to je ono. Poslání jedné čtečky, myslím, 96 Kč. :wink:
slavikk
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od slavikk »

Mám Pocketbook 613 za 2000 a nemůžu si stěžovat.Do 2700 jsem se vešel i s obalem 8Gb kartou,kabelem+ lampičkou z ebay za 100 Kč..
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Elfew »

Pocketbook neni spatnej, ale rychlost je bida...funkce ma fajn ale kdyz jsem videl 623 ktera ma byt konkurentem kindlu, tak to podsviceni a rychlost byla des a hruza...proto sem sel do kindlu
bitovod

#23 Příspěvek od bitovod »

Nesledoval jsem to, takže netuším aktuální stav - už umí Kindle organizovat knížky do folderů? Mám X tisíc knížek, knihovna je rozdělená na žánry, žánry podle autorů, autoři podle sérií (pokud série psali), takže to jsou tři úrovně adresářů. A ještě první verze Kindle 3 uměly jen jeden adresář, tedy to bylo pro mne nepohodlné (nakonec jsem koupil 7" tablet a používám ho i na ledacos jiného), ale ten e-ink by se mi pořád líbil...

EDIT: Vlastně čtyři úrovně adresářů, ony už ty žánry jsou rozsypané do dvou, jak jsem si teď ověřil.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
JosefSvejk

#24 Příspěvek od JosefSvejk »

A to musíš celou tu knihovnu s tisíci knížkami nosit pořád s sebou? Můžeš si nahrát jenom to, co čteš a ten "pořádek" můžeš mít v PC. :wink:
jio

#25 Příspěvek od jio »

Kindle 4/5 neumí.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marena »

Lze si tam dělat samostatně struktury, ale nefunguje tak, že si nahraješ adresáře. Ale taky nevidím jedinej důvod. Mladá tam má 3 knížky a je klid. Když dočte, tak smaže, nahraje jinou.
To je tak drobet úchylka dnešní doby, do čtečky narvat tisíce knih, které majitel není schopen přečíst za celý život... ale má je tam a může to všem okolí ukazovat :-D
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Genagen »

Kindle paperwhite - ftw. To podsviceni je genialni. Muzes cist potme, nikoho nerusis a vidis na pismenka lepe nez s lampickou. Dnes ctecku bez podsviceni ani omylem.
Jozef_A

#28 Příspěvek od Jozef_A »

Ja len čisto teoreticky, po čítačke sa pozerám už dosť dlho (možno už 10 rokov), ale zatiaľ boli bohužiaľ vždy iné priority. Je fakt, že prvoradou úlohou čítačky je dobre a pohodlne zobraziť knihy, funkcie akoby navyše len pridávajú hodnotu. Sú subjektívne lepšie a horšie čítačky, Kindle by som považoval funkciami za nie najlepšiu (hodnotím len podľa recenzíí z netu), ale je to akceptovaný štandard. A to je veľké plus. Napr. piano media poskytuje službu - automatický odber dennej tlače (noviny SME), bohužiaľ, funguje iba s Kindle. Že nové modely nedokážu prehrať hudbu, nemajú slot na pamäťovú kartu, sú nerozoberateľné (výmena batérie), nečítajú text atď, to ma mrzí. Bolo by to plus. Že nedokážu vytvárať systémy adresárov, je podľa mňa úplná tragédia. Ja viem, že nemusím mať v čítačke tisícky kníh, ktoré možno ani v živote neprečítam, ale nechápem, prečo bo som nemohol, mne by sa to páčilo. Výrobca (možno) šetrí na takejto ko.otine... Takto ma totižto tá čitačka bude nútiť správať sa tak, ako chce ona, nie tak, ako sa páči mne. To je ako keď si kúpite lacný mp3 prehrávač a nemá náhodný výber skladieb. Môžete si kúpiť o trocha drahší a už tam to náhodné vyberanie bude fungovať, pri Kindle to ale zrejme neplatí, zaplatím relatívne veľa peňazí a takú jednoduchú funkciu (nadnesené slovo) ako adresáre tam mať nebudem. Budem si asi môcť urobiť iný systém organizovania kníh, v každom prípade to je zbytočná práca naviac.

Ale ako hovorím, štandard je v dnešnom svete dôležitý, takže hoci už možno nejakých 8 rokov čítam knihy na mobile, dúfam, že sa mi v blízkom čase podarí nejakú tú čítačku kúpiť. Bude to určite komfortnejšie, ako ten mobil. A bude to asi ten Kindle Paperwhite 2.

Jozef
Marena
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marena »

Jozef_A píše:Ja len čisto teoreticky, po čítačke sa pozerám už dosť dlho (možno už 10 rokov), ale zatiaľ boli bohužiaľ vždy iné priority......Jozef

On ten Kindle je tak trochu o jiném myšlení. Bohužel běžnej čechoslovák má myšlení někde jinde.
Kindle = Amazon. To jest je to dělaný k tomu, že si kupuješ knížky na Amazonu. Ten Ti je i archivuje a nemusíš ty knížky vůbec někde zálohovat, řešit, jestli se Ti na 2GB int. paměť vejdou atd. S Kindle s 3G modemem koupíš knihu kdekoliv na světě ve vyspělém státu, aniž bys musel za data platit i když jsi v zahraničí, nemáš ani žádnou SIMkartu. MP3? Naprosto chápu, proč to zrušili. Další gramy navíc, spotřeba energie. Chtěli čtečku co vydrží měsíc a zákazník se o nic než čtení nestaral.

Nechci se tu nikoho dotknout a neplatí to pro všechny, ale naše myšlení je někde jinde. Koupit čtečku a narvat ji 2000ks kradených knížek stažených z netu a dorvat ji tisícem minut kradené MP3. Amazon by byl sám proti sobě, kdyby toto podporoval. Pokud by tu každej si skutečně všechny knihy kupoval a kupoval i všechnu muziku, tak věřte, že se budete ptát, proč máte 2GB místa v kindle a 5GB u Amazonu, když sotva zaplníte pár desítek MB.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
kure87
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od kure87 »

Proboha 2GB musí stačit na tisíc knížek. Vždyť jenom zřídka má jedna knížka víc jak 1MB.

Adresáře se hodí i na dokumenty a knížky které digitálně ani papírově nejdou koupit. A je jich docela dost :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“