ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
-
Sofin
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
On není problém dát samostatný kompas a samostatnou GPS, nikde není psané, že to musí být na jedné desce. Ta velká plocha cuprextitu + ty bočnice na připájení jsou tak schválně, údajně to zlepšuje citlivost antény a tím i spolehlivost a přesnost GPS.
-
Kamikaze591
Zdravím tak jsem poprvé zapojil koptera. Deska arduflyer. Po tom co se fixla gps se roztočily 2 motory ze 4. Ten třetí jen jakoby lupe. Čtvrtý nedělá nic. Nešlo mi odarmovat. Teda nijak jsem armování nenastavoval, je to defaultně tak že levý ovladač vpravo dole a pravý vlevo dole?
Nevim co mas za mode, ale tam kde mas na klasickem eru vyskovu, tak dej dolu a vpravo.
Plyn dolu, "směrovku" doprava. Já to mám přehozené oproti klasice, "směrovku" mám vpravo a plyn taky, takže pravý knipl dávám dolu a doprava.
A při odarmování plyn dolu a směrovku doleva.
Je to tady, bod 7:
http://copter.ardupilot.com/wiki/arming_the_motors/
Ale stejně je to divný. Bez zaarmování by se motory točit neměly. Něco je špatně
.
A při odarmování plyn dolu a směrovku doleva.
Je to tady, bod 7:
http://copter.ardupilot.com/wiki/arming_the_motors/
Ale stejně je to divný. Bez zaarmování by se motory točit neměly. Něco je špatně
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
-
Kamikaze591
Jsem zkoušel snad všechny směry a nic. Ještě se zeptám, jak má blikat ta červená dioda před odarmováním a po?
-
Kamikaze591
Už jse masi přišel na problém. Špatně zkalibrovaný kompas, x, y, z jsou -292, 65, 43. Jak správně zkalibrovat aby součet druhých mocnin těchto čísel dal <500. Každá hodnota <12 to jsem hodně daleko s mými čísly. Ještě mě napadlo, když mám gpsku i s magnetometrem(předpokládám že je to kompas), mám v missionplaneru odškrnout že je na řídící desce nebo externí?
Problém vyřešen, kompas jsem zkalibroval ještě 2x a už se podařilo odarmovat. Nicméně motory nereagují na plyn tak jak by měly. První dva jedou i po malém přídání řekněme 5%. Třetí se rozjíždí cca na 25% a 4. na 40%. Čím by to mohlo být?
Problém vyřešen, kompas jsem zkalibroval ještě 2x a už se podařilo odarmovat. Nicméně motory nereagují na plyn tak jak by měly. První dva jedou i po malém přídání řekněme 5%. Třetí se rozjíždí cca na 25% a 4. na 40%. Čím by to mohlo být?
Kamikaze591 píše:Už jse masi přišel na problém. Špatně zkalibrovaný kompas, x, y, z jsou -292, 65, 43. Jak správně zkalibrovat aby součet druhých mocnin těchto čísel dal <500. Každá hodnota <12 to jsem hodně daleko s mými čísly. Ještě mě napadlo, když mám gpsku i s magnetometrem(předpokládám že je to kompas), mám v missionplaneru odškrnout že je na řídící desce nebo externí?
zkalibrovat motory na plyn, doporučuji po jednom.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
Kamikaze591
Šlo by to trochu podrobněji? Regulátory jsou z rctimeru simonk firmware opto.
zapni vysílačku, děj plyn naplno, zapni kopteru, až to pipne děj plyn zpátky na 0. nejdřív to zkus se vsema na jednou, pokud to nepomůže to samé po jednom regulátoru, stačí když jim odpojis jen napájení.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
Kamikaze591
Díky moc!!! Pomohlo. Ještě jednou dík!
Nepouživáte niekto APM 2.6 na plošníku? Potreboval by som radu, ako zapojiť servá do APM, keď v modely mám dve servá krídelok (zvlášť na ľavé a zvlášť na pravé krídlo).
no nie som si isty ci tam zapojis dve kridelka...myslim ze kamarat taketo nieco uz riesil...ale riesenie len cez Y kabe obe serva naraz..
chavier píše:no nie som si isty ci tam zapojis dve kridelka...myslim ze kamarat taketo nieco uz riesil...ale riesenie len cez Y kabe obe serva naraz..
Lenže tie servá pôjdu cez y-kábel rovnakým smerom a ja by som potreboval aby jedno bolo reverzované. Nemá niekto nejaký nápad? Existuje nejaký reverzer serv?
Vyriešené, servoreverzer to vyrieši http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... erser.html
2 serva samostatně jsou fajn, éro se dá doladit lépe než se servy na Y kabelu. Nepíšeš na jakém modelu to budeš mít (malý, velký, stíhačka, rekreační apod.). Každopádně možná není potřeba zapojovat serva obě ale jen jedno, ne?
kombat na kopci i s motory :-)