Tarot gimbal T-2D GOPRO 3 - problém
Re: Tarot gimbal T-2D GOPRO 3 - problém
Ahoj ,jaké používáte osazení kanálů na RX v copteře s gimbalem?No nějak mi nezbyva kanál na roll.To máme plyn, kdidelka, vyskovka, kormidlo,letovy mód, mód gimbalu ,pitch a přepínač kamer.
michal78 píše:Zdravím kolegy.
Máte někdo tento závěs na kameru? Mám s ním menší problém. Natočené video je super stabilizované. Ale po opadnutí prvního nadšení jsem zjistil, že při otáčení copterou (Phantom) kolem svislé osy, tedy když natáčím např. horizont dokola, tak jsem zjistil, že gimbal nedrží stále vodorovnou polohu, ale stále se mírně naklání na jednu a pak na druhou stranu a tudíž horizont jako by plave. Mám to vyzkoušeno i doma na stole. Když s Phantomem otáčím, tak vidím jak se kamera naklání na stranu, ikdyž je stále položen na VODOROVNÉM STOLE![]()
Ale jinak super záběry, za skoro 1/4 cenu originálu.
Vidim, ze rozumnu odpoved, ktora by Ti to vyriesila vlastne nik z diskutujúcich nedal. Ak mas dobre vyvazeny gimbal, tak na 90percent to bude zlou kalibráciou akcelerometra (ACC). Da sa to u T-2D kalibrovat az vo Firmware 1.4, ak ho nemas je tu: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2027435
Kalibrovat treba velmi presne. Ja som to vyriesil tak, ze som vymontoval senzorovu dosticku, nalepil na kocku a potom otacal do 6 stran-podla navodu. Ja Tarot nemam (mam SimpleBGS), robil som to pre priatela, ktorému to robilo dost silno. Parametre kalibracie sa zapisu do tabulky vo fleske a potom ich uz netreba menit. Po namontovani dosticky naspat uz kalibraciu nerob. Myslim, ze nemusim pripominat, ze dosticku treba namontovat presne rovnobezne s kamerou vo vsetkych stranach.
Ahoj, prosím o radu ohledně Tarot T-2D. Gimbal jsem složil a samotný, nepřipevněný na koptera zkusil zapnout. Moje otázka je, když tarota složím a zapojím na zdroj, tak by měl hned začít držet nějakou polohu? Když jsem ho zapojil, tak na něm svítila žlutá dioada a vůbec nic se nedělo. Po na hrání obouch novývh firmweru 1.4 se tarot po zajopení na zdroj začne klepat a nesmysleně otáčet. Nepomohla ani kalibrace senzorů, jak je v tom jejich softwaru.
DJI Phantom F300, GoPro 3+
Po nahrani FW znova vsetky kolonky prezri a nastav podla stareho nastavenia. Asi mas aj zly pocet polov motora. Ak si si to nezapisal nastavenie vygooglis. Inak mozno chybne nastavenie bolo aj predtým, po pripojeni napajania by mal tarot normalne fungovat. Ale, ked sa trepe to znamena, ze je v poriadku - iba ma chybne nastaveniamadduron píše:Ahoj, prosím o radu ohledně Tarot T-2D. Gimbal jsem složil a samotný, nepřipevněný na koptera zkusil zapnout. Moje otázka je, když tarota složím a zapojím na zdroj, tak by měl hned začít držet nějakou polohu? Když jsem ho zapojil, tak na něm svítila žlutá dioada a vůbec nic se nedělo. Po na hrání obouch novývh firmweru 1.4 se tarot po zajopení na zdroj začne klepat a nesmysleně otáčet. Nepomohla ani kalibrace senzorů, jak je v tom jejich softwaru.
ok, díky za info, ještě to ozkouším než ho pošlu zpět. Co jsem koukal po internetu, tak to vypadá že nejsem jediný s tímto problémem a nkde jsem se dočetl že to vyřešili výměnou jednoho motoru a té základní desky.
DJI Phantom F300, GoPro 3+
madduron píše:Ahoj, prosím o radu ohledně Tarot T-2D. Gimbal jsem složil a samotný, nepřipevněný na koptera zkusil zapnout. Moje otázka je, když tarota složím a zapojím na zdroj, tak by měl hned začít držet nějakou polohu? Když jsem ho zapojil, tak na něm svítila žlutá dioada a vůbec nic se nedělo. Po na hrání obouch novývh firmweru 1.4 se tarot po zajopení na zdroj začne klepat a nesmysleně otáčet. Nepomohla ani kalibrace senzorů, jak je v tom jejich softwaru.
Píšeš samotný gimbal, jestli jsem dobře pochopil, tak bez kamery, což nefunguje. Musíš ji tam mít přichycenou a gimbal vyvážený. Pak se dá ladit dál.
Jak to celé dopadlo s tím držením horizontu? Mám na tento gimbal zálusk, na HK je za 122$.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Používá někdo Tarot 2D s kontrolerem Naza? Samotný Tarot 2D výborně stabilizuje. Chtěl bych ale nastavovat svislé naklonění kamery. Použil jsem k tomu kanál 8, který jsem připojil do vstupu X1 na Naza v2. Jak ale propojit Naza kontrolér s Tarotem? Zkusil jsem T (Tilt) připojit na F2, jak je popsáno třeba zde: http://www.riot.ch/tarot-t-2d-gimbal-co ... ji-phantom. Přestane fungovat svislá stabilizace. Místo toho divně plave s velkou setrvačností. Vodorovná stabilizace funguje stále výborně. Po pravdě, nedivím se tomu, protože výstupy F1 F2 na Naze jsou pro gimbaly bez vlastní řídící jednotky, s níž se to tluče. Jaké propojení používáte?
Odpovím si sám, problém je vyřešen. Bylo třeba nastavit roll a pitch gain pro gimbal v Naza kontroleru na nuly. Potom se Naza neplete do řízení v Tarot kontroleru. Signál z přijímače na naklánění kamery prochází v pořádku a stabilizace funguje.
Ahojte.
Mam DJI Phantom1 (NazaM v2). Mam na nom nainstalovany Tarot 2d. Vsetko funguje ako ma
skoro
Pouzivam original DJI ovladac, ktory ma na spodnej strane potenciometer na ovladanie tilt pre kameru.
Rozsah tohoto kanalu je od -1000 do 1000. Problem je to, ze neviem nastavit, aby ten gimbal fungoval v celom rozsahu. Reaguje len od -1000 do 0. V tomto rozsahu sa otoci kamera o 90 stupnov co je spravne. Ale chcel by som nastavit, aby sa o tych 90 stupnov otocila v rosahu -1000 do 1000. To znamena, aby to pracovalo asi takto:
1000 = vodorovne
0 = 45 stupnov
-1000 = kolmo na zem
teraz to funguje od 1000 po 0 to nerobi nic. A z 0 (vodorovne) to prejde na -1000 (kolmo na zem).
Netusim, ci pochopite, co som tym myslel, ale nevyznam sa v RC vyrazoch, tak sa ospravednujem, ak som nieco poplietol, ale zrozumitelnejsie to napisat neviem
Dakujem za akukolvek radu. Som uplny zaciatocnik a stratil som v nastaveniach
Mam DJI Phantom1 (NazaM v2). Mam na nom nainstalovany Tarot 2d. Vsetko funguje ako ma
Rozsah tohoto kanalu je od -1000 do 1000. Problem je to, ze neviem nastavit, aby ten gimbal fungoval v celom rozsahu. Reaguje len od -1000 do 0. V tomto rozsahu sa otoci kamera o 90 stupnov co je spravne. Ale chcel by som nastavit, aby sa o tych 90 stupnov otocila v rosahu -1000 do 1000. To znamena, aby to pracovalo asi takto:
1000 = vodorovne
0 = 45 stupnov
-1000 = kolmo na zem
teraz to funguje od 1000 po 0 to nerobi nic. A z 0 (vodorovne) to prejde na -1000 (kolmo na zem).
Netusim, ci pochopite, co som tym myslel, ale nevyznam sa v RC vyrazoch, tak sa ospravednujem, ak som nieco poplietol, ale zrozumitelnejsie to napisat neviem
Dakujem za akukolvek radu. Som uplny zaciatocnik a stratil som v nastaveniach
-
salamander
Choď na Koptery projekty a tam na Phantoma 2, od strany 8 som tento problém riešil, poriadne si to prečítaj a skús to podľa môjho popisu urobiť, nezaškodí ti prečítať si tam toho aj viac .
Ok dakujem. Idem citat 
Ahoj. Mám problém se stabilizací kamery. Do včerejška jsem měl verzi 1.3 ale včera jsem si nainstaloval verzi 1.5 a pravdou je, že to neumím nastavit. Nemáte někdo zkušenosti popřípadě konkrétní hodnoty které bych jen zadal v sw? Mám tarot 2d a GoPro 3+ a potřeboval bych aby kamera bezchybně vysela.. Nerozumím základním pojmům(nováček) a proto nevím kam sáhnout když se kamera třeba rozkmitá a podobně. Pokud by měl někdo tu trpělivost, popsal by mi jednoduše co znamenají jednotlivé hodnoty? (Total/velocity/integral/accelerate) popřípadě mi napsal vlastní užívané hodnoty? Děkuji a omluvte mé asi trapné otázky:)
Zapoměl jsem popsat chování gimbalu.
Při natáčení se umí stát že se gimbal na pár sekund rozklepe, nebo se jak kdyby propadne kamera zjednodušeně záběry nejsou spolehlivé. Většinou se tak děje když silněji zafouká vítr nebo prudce klesám, stoupám, nebo jen letním rychle vpřed
Zapoměl jsem popsat chování gimbalu.
Při natáčení se umí stát že se gimbal na pár sekund rozklepe, nebo se jak kdyby propadne kamera zjednodušeně záběry nejsou spolehlivé. Většinou se tak děje když silněji zafouká vítr nebo prudce klesám, stoupám, nebo jen letním rychle vpřed
salamander píše:Choď na Koptery projekty a tam na Phantoma 2, od strany 8 som tento problém riešil, poriadne si to prečítaj a skús to podľa môjho popisu urobiť, nezaškodí ti prečítať si tam toho aj viac .
Cital som
-
salamander
Daj dotaz na Gardenrouta, možno on bude o tom čosi vedieť .