aee magicam vs. go pro

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: aee magicam vs. go pro

#16 Příspěvek od krtek2k »

Já fakt nechápu to nadšení nad gopro. Když jsem hledal akční kameru, bylo to to první co jsem zavrhnul.

No , ale to přece vůbec ničemu nevadí. :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
martin z

#17 Příspěvek od martin z »

Pokud to nechceš jen na coptér, ale třeba i na velký větroň nebo motorák a vadil by Ti čelní odpor kamer, tak co takhle Sony Action Cam HDR-AS15? Nedávno je zlevnili, sám jsem si jí před 14 dny koupil za bůra. Rozumná cena, slušný obraz, objektiv na správné straně, el. stabilizace obrazu, náhled videa možno na mobilu přes wifi atd. Jen nějak zatím nebyla nálada kameru uvést do provozu, takže osobním dojmem ještě posloužit nemůžu.
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

Já mám osobní dojem z JVC a to velmi dobrý.

http://www.jvc.cz/product.php?id=GC-XA1EU&catid=100122
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Ancistrus01 »

krtek2k píše:Dobře , tak jednu konstruktivní:
Když na kopteře zminimalizuješ veškerý vibrace, stejně zbyde trochu jello effectu při 25a30fps, kdežto u 50-60fps žádný jello už nebude.
Když máš hero3black , tak můžeš točit 1080p, když máš cokoliv jinýho musíš končit u 720p.
Ostatní si jen hrajou na to co gopro už je.

Naprosto souhlasím!

zdzd píše:Já mám osobní dojem z JVC a to velmi dobrý.

http://www.jvc.cz/product.php?id=GC-XA1EU&catid=100122

Tak do tohoto bych stoprocentně nešel z důvodu 60fps teprv na 720p což je na koptéru s jellem jak píše krtek2k dost nepoužitelné...

martin z píše:Pokud to nechceš jen na coptér, ale třeba i na velký větroň nebo motorák a vadil by Ti čelní odpor kamer, tak co takhle Sony Action Cam HDR-AS15?

GoPro 3+ black je tak malinká, že čelní odpor je minimální, obvzlášť u větroňů a motoráků to nebude k poznání :wink:
pad
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pad »

kombat na kopci i s motory :-)
pad
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pad »

Když na kopteře zminimalizuješ veškerý vibrace, stejně zbyde trochu jello effectu při 25a30fps, kdežto u 50-60fps žádný jello už nebude.
Když máš hero3black , tak můžeš točit 1080p, když máš cokoliv jinýho musíš končit u 720p.

Tak to je to co se okecat nedá, díky!
kombat na kopci i s motory :-)
vatutin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vatutin »

Mohu se zeptat? Jaký vliv má počet natočených snímků za sekundu na viditelnost jello efektu?
Děkuji.
www.pleskorici.cz
Troll

#23 Příspěvek od Troll »

Měl jsem staré GoPro. No a pořídil jsem si Mobius i když jsem vážně uvažoval o AEE. Pokud to nemusí být vodotěsné, tak je to ta nejlepší volba v poměru cena/výkon . Stojí 1690Kč a obraz z toho leze dost dobrý.Překvapivě dobrý! V reálu o hodně lepší jako člověk vidí na youtube .A ne o moc horší jako z GoPro. No a pokud nebude vyhovat, dáš ho do auta na co je primárně určeno.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od vojta mansfeld »

Tak já si dovolím přidat svůj postřeh- GoPro má výhodu v mnohem větším počtu uživatelů než ta aee takže kdybys měl problém málokdo by ti poradil, ale GoPro má 90% modelářů co natáčí videa... Mě by třeba na GoPro hodně vadilo to předražený příslušenství. Jinak je pravda že Gopro je Gopro, to Be a super magic hero je fakt docela směšný, ale kdybych neměl moc peněz taky by to bylo řešení, ale už bych radši šel do Gopro třeba z bazaru. Bál bych se že s ostatníma kamerama by třeba mohl být problém při připojení FPV kdežto u Gopro je to vyzkoušený a kdekdo poradí.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Ancistrus01 »

vojta mansfeld píše:Tak já si dovolím přidat svůj postřeh- GoPro má výhodu v mnohem větším počtu uživatelů než ta aee takže kdybys měl problém málokdo by ti poradil, ale GoPro má 90% modelářů co natáčí videa... Mě by třeba na GoPro hodně vadilo to předražený příslušenství. Jinak je pravda že Gopro je Gopro, to Be a super magic hero je fakt docela směšný, ale kdybych neměl moc peněz taky by to bylo řešení, ale už bych radši šel do Gopro třeba z bazaru. Bál bych se že s ostatníma kamerama by třeba mohl být problém při připojení FPV kdežto u Gopro je to vyzkoušený a kdekdo poradí.

Dovolím si napsat osobní poznatek: upínací příslušenství je drahé jen na stránkách GoPro, na Ebayi to seženeš nezkutečně levně... A poštovné je tam většinou free...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ancistrus01 píše:Dovolím si napsat osobní poznatek: upínací příslušenství je drahé jen na stránkách GoPro, na Ebayi to seženeš nezkutečně levně... A poštovné je tam většinou free...

To jsem nezkoumal, v tom případě nevýhoda odpadá. Ale já s tímhle zkušenost nemám, jen jsem chtěl napsat to že pro mě by bylo lepší kdyby s tím co si kupuju byly větší zkušenosti než jsou dnes s magicam...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
krtek2k

#27 Příspěvek od krtek2k »

Ke gopru mám dokoupeno asi 5kusů příslušenství, nic z toho není originál, ničemu to nevadí.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jamesgsf »

Magicam S70
myslím, že vážný konkurent GB3BL tato kamerá má výrazně lepší výsledky v horších světelných podmínkách (šero apod.)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
martinfuks

#29 Příspěvek od martinfuks »

Ahoj, heleď já mám SD18 od Magicamu a zatim spokojenost, ale pokud chceš něco kvalitnějšího, tak doporučuji SD21.
Slesingr

#30 Příspěvek od Slesingr »

Používám AEE Magicam S71. Když jsem vybíral, poměrně zevrubně jsem se tím zabýval. Kamera má úplně stejný snímací chip a elektroniku pro zpracování obrazu jako GoPro. Koupil jsem si ji hlavně z důvodu lepšího příslušenství (potápím se a pouzdro pod vodu je mnohem lepší) a taky o cca 30% nižší ceny. Mínusem je menší množství příslušenství od jiných výrobců (např. kamerové závěsy).

Pro použití pro moji copteru jsem musel celkem dost improvizovat. Upravil jsem (mechanicky) gimbal Tarot 2D, taky jsem musel nastudovat a vyrobit vlastní kabel pro propojení kamery s FPV vysílačem.

S kamerou jsem velmi spokojen.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“