Inzerát na modelbazaru.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
rsa

Inzerát na modelbazaru.

#1 Příspěvek od rsa »

Ahoj, našel jsem na modelbazaru inzerát se spektrum dx8 ( http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/537155/ ), ale za cenu 3000kč, podle popisu málo používanou. Co myslíte, dá se tomu věřit nebo je to podvod? Pravda je že inzerující je z moravskoslz. kraje, takže možná by to šlo vyřešit osobním odběrem. :?:
JosefSvejk

Re: Inzerát na modelbazaru.

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Nezlob se na mě, ale ty chceš, aby ti tady někdo poradil, jestli máš ten inzerovaný předmět koupit? A na základě úplně stejných informací, jako máš ty? Jak píšeš, osobní odběr a máš vyřešeno. Ale jestli je cena tak výhodná, tak už asi budeš mít smůlu... :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
zdzd

#3 Příspěvek od zdzd »

Rádio z druhé ruky bych kupoval jedině tehdy, pokud by mi ho předchozí majitel předvedl v letu. Se svým modelem.
zdenasu

#4 Příspěvek od zdenasu »

....co tady řešíš ?????
buď bude již prodaná, nebo dávno zamluvená.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Goose
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Goose »

psal jsem mu hned první den co to tam dal... Ani se neozval
" lítej pomalu a nízko, ať to nerozbiješ ! "
prtka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od prtka »

Protože je to podvod. Už to tu letos na Modelbazaru bylo a řešilo. Měl jsem stejnou "výhodnou " nabídku na DX8. Nejhůř dopadli ti, kteří poslali peníze předem.Sází na psychiku lidí. Je to super cena a to zabírá.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Kamikaze591

#7 Příspěvek od Kamikaze591 »

Já jsem mu psal, odepisoval co 3 dny. Když jsem chtěl telefon, tak mi jej neposlal. Naštěstí jsem to nekoupil.
rsa

#8 Příspěvek od rsa »

No nakonec dobře že jsem se tady zeptal. Ještě bych naletěl nějakému podvodníkovi. Dík.
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
kocour
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kocour »

Já koupil před pár lety vysilač FX 18 bez problémů. Na inzerát z tohohle fóra. Byl to osobní odběr a peníze z ruky do ruky. Předvedení bylo samozřejmé, i když ne v letu. Měl jsem stejný vysilač už dost starý a dost otlučený, takže jsem měl model, na kterém bylo možné funkčnost na místě ověřit. Já takhle kupoval v r. 1971 rádio Graupner Varioton, v době, kdy víckanál bang bang byl něco nesmírně vzácného. Bylo to ale od modeláře, který s tím vyhrál soutěž, na které jsem byl a jednalo se tehdy o velmi známou osobnost. Takže koupit ano, ale je třeba stejná obezřetnost jako u ojetého auta. Problém znám ale i z opačného konce. Po několika letach mi známý stavěl proporcionál. Ten Varioton jsem nabízel po 4 letech lítání ve větroni asi za třetinu mé nákupní ceny. Zájemcům se to zdálo moc, nakonec jsem se dohodl. Kupec mi ale místo koupě napsal, že mu přivezli nábytek a že tedy z toho nic nebude. Nakonec jsem se rádia zbavil asi za pokovinu ceny z té nabízené.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JosefSvejk

#10 Příspěvek od JosefSvejk »

Není třeba z toho dělat detektivku. Těch poctivých lidí je stále absolutní většina. Já jsem měl zatím všechny vysílače bazarové (myslím, že celkem 6) a nikdy žádný problém. Většinu modelářského vybavení jsem kupoval z druhé ruky. Občas nějaký menší zádrhel byl, jednou i přímo podvod, ale naštěstí za málo peněz. Takže já bych nikoho od koupi starších věcí neodrazoval. Co bychom nakonec s těmi starými "krámy" dělali?... :mrgreen:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

prtka píše:Protože je to podvod. Už to tu letos na Modelbazaru bylo a řešilo. Měl jsem stejnou "výhodnou " nabídku na DX8. Nejhůř dopadli ti, kteří poslali peníze předem.Sází na psychiku lidí. Je to super cena a to zabírá.

U inzerátů na modelbazaru je sice volba "nahlásit provozovateli", ale to samozřejmě nezaručuje odstranění inzerátu. Jelikož v textu toho inzerátu není nic co by bylo přímo v rozporu s pravidly modelbazaru nebo se zákonem tak je zřejmě jen pramalá šance, že by inzerát byl v brzké době odstraněn i když se třeba skutečně jedná o podvod. Takže jde-li opravdu o povod pak se zřejmě ještě pár dalších lidí nachytá.

Inzerát tam visí od 26.11.2013 tj. už skoro dva týdny a bude tam zřejmě viset dál dle pravidel modelbazaru tj. nejdéle 62 dní ode dne jeho vložení pokud jej neodstraní dříve sám vkladatel toho inzerátu nebo pokud jej neodstraní dříve provozovatel poté co ho o to požádá policie za předpokladu, že se na ni někdo z postižených obrátí s tím, že se skutečně jedná o podvod a že policie v rámci šetření k tomuto závěru dospěje dříve než inzerát zanikne sám uplynutím zmíněné doby.
SlezY83

#12 Příspěvek od SlezY83 »

Taky jsem na ten inzerat koukal a dokonce jsem na to i napsal. Ale opravdu se mi to nejako nezda, takze asi necham byt.
Ptal jsem se ho na zaruku (pry ma do prosince 2014) a pak proc to ma US koncovku a at mi tedy naskenuje zarucak, ze pak uverim.

Zajimalo by me to, jak to s tim tedy je.

@rsa, jel jsi se na to podivat :)?
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

já takto v létě komunikoval ohledně koupě fotáku, celá konverzace přez mail zamrzla ve chvíli, kdy jsem byl ochotný sednout do auta a přijet osobně kdykoli-kamkoli.Prý je už foták zamluvený pro jiného--druhý den mu poslal mejla kámoš a foták byl stále k mání--na dobírku :wink:

sim kartu ztratil, tak nebylo možné komunikovat po telefonu :lol:
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:já takto v létě komunikoval ohledně koupě fotáku, celá konverzace přez mail zamrzla ve chvíli, kdy jsem byl ochotný sednout do auta a přijet osobně kdykoli-kamkoli.Prý je už foták zamluvený pro jiného--druhý den mu poslal mejla kámoš a foták byl stále k mání--na dobírku :wink:

sim kartu ztratil, tak nebylo možné komunikovat po telefonu :lol:

Měl jsi tomu známému říct ať si to nechá poslat na dobírku s tím, že až to přijde na poštu tak si ten balík na poště nechá jen ukázat nebo si na poště před převzetím jen vyžádá adresu odesílatele od koho, že to vlastně je (opíše si tu adresu) a pak to rovnou odmítne převzít tj. nic platit nebude a na tu adresu by ses pak mohl zajet podívat co je to za výtečníka.

Pokud by se ukázalo, že je to nějaký podvodník tak by se dal vytrestat tím, že by ses domluvil se skupinou známých lidí a pokud by si to od něj nechalo poslat na dobírku třeba pár desítek lidí a všichni by to odmítli tak by se mu to na poštovném docela prodražilo. :twisted:
rsa

#15 Příspěvek od rsa »

SlezY83 píše:@rsa, jel jsi se na to podivat :)?

Nejel, on mi ani neodepsal. Asi proto, že jsem ho v tom emailu žádal o adresu :o .
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“