A jěšte jsem se chtěl zeptat, má smysl to pořizovat takle na vánoce? lítáte i v zimě? vadí ta zima heli moc? chápu že baterka umře asi velice rychle
Jaký vrtulník pro začátek
Re: Jaký vrtulník pro začátek
Zdravím, chtěl bych si koupit nějakou heli na takové občasné rekreační lítání, kdy děcka pouští draky a já bych si zalítal s něčím jiným
nemám žádnou zkušenost, ale vyhlídl jsem si 4Ch MJX F45 a WL V912, oboje jsem našel v ceně cca 1590kč. Je některý z těchto dvou výrazně lepší? nebo by jste brali jinej? fakt mi stačí na naučení nějaka taková hračka, manželka mi víc utratit stejnak nedovolí 
A jěšte jsem se chtěl zeptat, má smysl to pořizovat takle na vánoce? lítáte i v zimě? vadí ta zima heli moc? chápu že baterka umře asi velice rychle
Qwerts píše:.... rekreační lítání, kdy děcka pouští draky a já bych si zalítal s něčím jiným ...
To se bohužel vylučuje.
Drak potřebuje vítr nad 3 m/s, malý vrtulník s rotorem cca 500 mm je lepší provozovat do 2 m/s.
To bylo obrazne 
Ale to rekreacni litani plati, stejnak malokdy foukalo a draci smutne lezeli na zemi, proto i uvazuju o necem nezavislejsim
Ale to rekreacni litani plati, stejnak malokdy foukalo a draci smutne lezeli na zemi, proto i uvazuju o necem nezavislejsim
Qwerts píše:...uvazuju o necem nezavislejsim
F-45 je větší než V912, je dost rozšířenej a rad kolem něj zde hodně.
Stejně počítej, že budou další a další výdaje....
to asi budou, ale fakt se mi nechce davat 6k za vrtulnik ktery zrejme s vysokou pravdepodobnosti dostane par silnych ran o zem, chci si obcas zajit ven a jen tak si zalitat, hlavni konicek mam fotografii a tam uz penez utopim dost 
Ze je F45 vetsi vim, jen nevim jestli je lepsi volba vetsi vrtule nebo mensi WL V922, co jsem koukal tak ta F45 je jak rikas rozsirena a asi na ni neni problem sehnat veskere dily, ale vubec nevim jak je to s WL Toys, jestli jsou spolehlive nebo ne. reba o Double Horse jsem se tady nekde docetl ze nebrat.
Ze je F45 vetsi vim, jen nevim jestli je lepsi volba vetsi vrtule nebo mensi WL V922, co jsem koukal tak ta F45 je jak rikas rozsirena a asi na ni neni problem sehnat veskere dily, ale vubec nevim jak je to s WL Toys, jestli jsou spolehlive nebo ne. reba o Double Horse jsem se tady nekde docetl ze nebrat.
Qwerts píše:to asi budou, ale fakt se mi nechce davat 6k za vrtulnik ktery zrejme s vysokou pravdepodobnosti dostane par silnych ran o zem, chci si obcas zajit ven a jen tak si zalitat, hlavni konicek mam fotografii a tam uz penez utopim dost
Ono když chceš létat venku, tak v podstatě nemá smysl nic jiného než šestikanál.
Takze jinymi slovy si mam radsi koupit auticko? 
Qwerts píše:Takze jinymi slovy si mam radsi koupit auticko?
Jo, to vůbec není špatný nápad
Rozumné autíčko hned tak nerozbiješ na šrot a zajezdíš si prakticky v jakémkoliv počasí. A bonus navíc: nemusíš zas tak moc odhánět "kamarády" s dotazem, jestli si to taky nemůžou na chvíli zkusit
Naposledy upravil(a) FlyBear dne pon 09.12.2013 21:46, celkem upraveno 1 x.
Qwerts píše:Takze jinymi slovy si mam radsi koupit auticko?
Jinými slovy vyber si.
Pokud si chceš jen občas oddychově zalétnout s vrtulníkem kolem žárovky, tak si kup jakoukoliv hračku. Je celkem jedno kterou, protože tě to přestane bavit za stejnou dobu, za kterou se to samo rozpadne. Tady po nějaké té hodině. Pak tím šlehneš do kontejneru a bude to uzavřené kapitola.
Pokud si chceš ale opravdu zalétat venku, tak se připrav na náklady v řádu desítek tisíc a desítek hodin tréninku na simulátoru, než tě to začne poslouchat. Pořiď něco šestikanálového řádově velikosti 450 a užívej si výzev a boje s nimi.
Vrtulník rozhodně není to pravé k oddychovém skoku při pouštění draka. Řízení heliny je podstatně náročnější než řízení plošníku. S tím se musí počítat a o tom to hlavně je.
Hmmh dekuji, popremyslim o tom
Nicmene je to tady asi tak, jak kdyz se me nekdo zepta na fotak do 3k
Vzdy rikam at se radsi nauci malovat nebo at prida nekolikanasobne vic at to za neco stoji 
Asi proste koupim hracku, parkrat si zavrcim a tim to konci
Nicmene je to tady asi tak, jak kdyz se me nekdo zepta na fotak do 3k
Qwerts píše:Hmmh dekuji, popremyslim o tom
Nicmene je to tady asi tak, jak kdyz se me nekdo zepta na fotak do 3kVzdy rikam at se radsi nauci malovat nebo at prida nekolikanasobne vic at to za neco stoji
Tak je to ale se vším. Když budeš zkoušet parašutismus, tak asi nezačneš se dvěma sešitými prostěradly. Pokud chceš něco dělat seriozně, musíš k tomu taky přistupovat seriozně. Pokud si chceš jen tak hrát, tak něco můžeš vypustit. Potom ale zase ale nepoznáš o čem to vlastně je. Když si budeš chtít vyzkoušet sjezd na lyžích, tak na prkýnkách ze sudu o tom moc nezjistíš.
Ahoj, je to přesně, jak píše zdzd. Začínal jsem s Walkerou a bál se velké heliny, ale až nyní si to užívám s HK 450, ale dobře seřízenou. A to, pak baví a je to supr i když si helinu jen vodím po zahradě. Zdraví hosa.
Qwerts píše:Nicmene je to tady asi tak, jak kdyz se me nekdo zepta na fotak do 3kVzdy rikam at se radsi nauci malovat nebo at prida nekolikanasobne vic at to za neco stoji
Jo, jo, trefils to docela přesně
Qwerts píše:Asi proste koupim hracku, parkrat si zavrcim a tim to konci
Ani to nemusí být špatné řešení, když si chceš jenom tak chvíli pohrát. Různých poletovadel najdeš v obchodech dost. Jen si raději zajdi někam do prodejny k modelářům, nekupuj ty superlevné hrůzy v supermarketech nebo od některých trhovců. S hračkou se dá totiž alespoň pěkně pohrát, ale některé výrobky se nehodí ani ku létání. Myslím, že zmiňovaná F45 nebo nějaký ten maličký Blade jsou v pohodě.
Ale pokud jsi to myslel vážně jakože to má být helina na začátek tvého modelářského heli-snažení, pak na hračky zapomeň. Jdi rovnou do simu a následně solidního šestikanálu. Informací tu najdeš dost...
A hlavne je ta F-45 temer neznicitelna.....a zacatecnikovzdorna......vydrzi mnohem vic nez jakejkoliv jinej vrtulnik!!!!
tak jen pro upřesnění přečetl jsem si tu toho dost abych věděl a zároveň si nebyl jistej
jsem již několik let modelářem převážně letadla z důvodu nutného prostoru pro létání s letady a změny chci přejít na heli. létal jsem od větronů až po 2m polomakety ne model z epp jen pro upřesnění. s vrtulníky zkušenost spíše nepočítám (nějaké ty koaxy apd)
Postačí pro začátek něco jako HK-450 Pro? případně hk 500. nechci ztrácet čas nějakými malými mrchami. je to asi jako s letadly čím menší tím neposednější a hůře se to ovládá. později pokud vím lze hlavu přehodit za origo align nebo i zbytek stojí za prd? Akrobatit nechci a ani s tím do budoucna nepočítám mám rád polomakety, takže by spíše přibila skutečná kapotáž. díky za vyjádření
Postačí pro začátek něco jako HK-450 Pro? případně hk 500. nechci ztrácet čas nějakými malými mrchami. je to asi jako s letadly čím menší tím neposednější a hůře se to ovládá. později pokud vím lze hlavu přehodit za origo align nebo i zbytek stojí za prd? Akrobatit nechci a ani s tím do budoucna nepočítám mám rád polomakety, takže by spíše přibila skutečná kapotáž. díky za vyjádření