A co se akumulatoru tyce, nez bude neco lepsiho, nez Lipol, tak jedine Lipol.
Kastle na 1:10 short course / ekvivalent
- Xenomorfus
Re: Kastle na 1:10 short course / ekvivalent
Ja obdivuju entuziasmus, s jakym jeste vubec nekdo resi stejnosmerny motor. Chapu to, kdyz je to otazka penez, v jakemkoliv jinem pripade jedine stridak...
.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Váhal jsem jestli napsat,ale píšu.Stejnosměrný motor vůbec není odepsaný,a není to otázka peněz,ale spíš je to o tom kdo jaký terén chce jezdit.Třeba u nás se stalo že lidi přijely na závody v trialu,kde se projíždí i vodou a blátem a se střídavým motorem to vzdaly.Stejnosměru voda nevadí.Sám mám expedičku,motor 540 je ve vodě každou chvilku a bez problémů.Takže pokud si někdo chce opravdu zařádit a třeba jak jsem četl po dešti projíždět louže,tak se střídavým asi nepochodí.
nevim proc by nemel stridak bezet pod vodou http://www.youtube.com/watch?v=86-l2_THgWc . Spis bych videl problém v ložiskách který u vetsiny stejnosmeru nejsou a dal kvůli senzoru a bez senzoru to jde u expedic spatne. Ale opet zalezi na motoru a prevodech. Jezdil jsem bezsenzor v crawleru a behal pekne plynule i na rozjezd.
Hezký video,ale čistá pitná voda-nebo tam nalil destilku? není louže.Není to dlouho co jsem viděl dvě auta skončit v první louži.A co znám,tak nikdo se střídavým motorem si to netroufne.Tyhle experimenty na trubce jsou hezké,ale venku nikdo už riskovat nechce
.
Louze vubec nevadi. Motor byva alespon castecne chranen a ostrikujici voda ho nezabije. Staci pak kapnout do lozisek trosku oleje. Pri nejhorsim odejdou loziska, nic jineho.
Jezdival jsem v zime, v lete, jakakoliv ostrikujici voda (samozrejme, ze jsem nejel potokem) a nikdy nebyl problem. Loziska stoji par kacek.
Pokud ale nekdo hodla z auta udelat zabu a topit ji ve vode neustale, je jasne, ze stridak neni vhodna volba. Tam bych volil okamzite stejnosmer.
A taky zalezi JAKY stridak. Vysoce vykonny, co se davaji do placek do telocvicny, jsou venku uplne k nicemu. Maji spoustu otvoru a tam vleze hned cokoliv. Takze je dobre upresnit i konkretni motor, ne jen strida/nestrida.
Jezdival jsem v zime, v lete, jakakoliv ostrikujici voda (samozrejme, ze jsem nejel potokem) a nikdy nebyl problem. Loziska stoji par kacek.
Pokud ale nekdo hodla z auta udelat zabu a topit ji ve vode neustale, je jasne, ze stridak neni vhodna volba. Tam bych volil okamzite stejnosmer.
A taky zalezi JAKY stridak. Vysoce vykonny, co se davaji do placek do telocvicny, jsou venku uplne k nicemu. Maji spoustu otvoru a tam vleze hned cokoliv. Takze je dobre upresnit i konkretni motor, ne jen strida/nestrida.
Louže, sníh, déšť, bláto - to opravdu autíčku se stříďákem nijak nevadí. Pokud je na to stavěné, jako například E-Maxx. V něm použitý motor je v podstatě zcela zapouzdřený, jediný otvor je pro výstup hřídele. A koneckonců, ani ten není zas tak úplně netěsný. Tam není co řešit, stříkajícímu svinstvu v pohodě odolá.
Do těžkého terénu ale i Traxxas používá stále stejnosměrné plechovky a jistě ví proč
Po jízdě i potokem voda sama ihned vyteče a stačí jen minimální údržba. U stříďáku z E-Maxxe by byl problém, pokud voda zateče dovnitř okolo hřídele a pak nemůže jen tak ven. Údržba je sice možná, ale pracná (rozebrat, vysušit). Nebo se spolehnout na zatěsnění okolo hřídele vazelínou a občas zkontrolovat (opět zase jen rozebráním)...
Do těžkého terénu ale i Traxxas používá stále stejnosměrné plechovky a jistě ví proč