ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
tibor

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#781 Příspěvek od tibor »

pad píše:2 serva samostatně jsou fajn, éro se dá doladit lépe než se servy na Y kabelu. Nepíšeš na jakém modelu to budeš mít (malý, velký, stíhačka, rekreační apod.). Každopádně možná není potřeba zapojovat serva obě ale jen jedno, ne?

Je to FPV-model Skywalker 1680, má delené krídlo, takže je nutné osadiť do každej polovice krídla po jednom serve. Ale už to mám vyriešené, servoreverzer je už objednaný.
eddiex

#782 Příspěvek od eddiex »

Tibore kde jsi momentalne koupil SkyWalkera 1680? Predpokladam , ze verze 6. Dik za odpověď předem.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
macil

#783 Příspěvek od macil »

A si si istý, že potrebuješ reverzovať servo?
tibor

#784 Příspěvek od tibor »

macil píše:A si si istý, že potrebuješ reverzovať servo?

No... teraz som doma a model mám v dielni 17 km daleko. A možno ani nebude treba reverzovať.
Ale ak bude treba, tak budem mať reverzer po ruke.
tibor

#785 Příspěvek od tibor »

eddiex píše:Tibore kde jsi momentalne koupil SkyWalkera 1680? Predpokladam , ze verze 6. Dik za odpověď předem.

Je to V6, objednaný 07.08.2013 v europskom sklade HK. Pre nedostatok času začínam kompletovať až teraz.
macil

#786 Příspěvek od macil »

Ak sa jedná o štandardnú, tzv. symetrickú montáž, tak ho určite potrebovať nebudeš.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#787 Příspěvek od Tyrano-cz »

Tak jsem z číňanů vyrazil novou desku APM, tentokrát je bez kompasu, takže řekněme, ze je to verze 2.6. Poslal mi i jiný kabely, souhlasila velikost a počet pinů, ale zase jsem musel prohazovat dráty. GPS mi funguje, ale nějak se mi nedaří s kompasem, když ho připojím, tak mi to píše Bad Compass Health. Poradíte mi prosím někdo, nejlíp někdo kdo má jako já GPS a kompas na jedné desce. Napájení beru konektorem GPS a do portu I2C mi jdou jen dva kabely od kompasu. Je to tak dobře a nebo případně co mám špatně?
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
tibor

#788 Příspěvek od tibor »

macil píše:Ak sa jedná o štandardnú, tzv. symetrickú montáž, tak ho určite potrebovať nebudeš.

Dnes som sa na to pozrel a máš pravdu, servá na krídelkach netreba reverzovať. Ď. Tibor
troiac

#789 Příspěvek od troiac »

zdravim co som tu cital tak dost ludi tu zhana krabicku na ardupilota ak je toto jeho kopia ako tu niekto pisal:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _BARO.html

potom by mohla tato krabicka urcena na kopiu:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html

sediet aj na original neskusal niekto?
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
tomashr

#790 Příspěvek od tomashr »

Tyrano-cz píše:Tak jsem z číňanů vyrazil novou desku APM, tentokrát je bez kompasu, takže řekněme, ze je to verze 2.6. Poslal mi i jiný kabely, souhlasila velikost a počet pinů, ale zase jsem musel prohazovat dráty. GPS mi funguje, ale nějak se mi nedaří s kompasem, když ho připojím, tak mi to píše Bad Compass Health. Poradíte mi prosím někdo, nejlíp někdo kdo má jako já GPS a kompas na jedné desce. Napájení beru konektorem GPS a do portu I2C mi jdou jen dva kabely od kompasu. Je to tak dobře a nebo případně co mám špatně?

Já se trochu obávám, že I2C bude potřebovat 4 dráty - i vlastní zem a napájení, dokonce je možná pro GPS 5V a pro kompas 3,3V. Férově ale dodávám, že jsem se k tomu zatím nedostal, mám to vše doma, ale zatím na testy 2.6 s odděleným kompasem a GPS nebyl čas.
Každopádně u "originálu" jsou oba kabely se čtyřmi dráty...
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#791 Příspěvek od jamesgsf »

Zkoušel už někdo funkci autotune?

viz tady
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=js2GzeRysAc[/youtube]
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jirka_d

#792 Příspěvek od jirka_d »

Tyrano-cz píše:Tak jsem z číňanů vyrazil novou desku APM, tentokrát je bez kompasu, takže řekněme, ze je to verze 2.6. Poslal mi i jiný kabely, souhlasila velikost a počet pinů, ale zase jsem musel prohazovat dráty. GPS mi funguje, ale nějak se mi nedaří s kompasem, když ho připojím, tak mi to píše Bad Compass Health. Poradíte mi prosím někdo, nejlíp někdo kdo má jako já GPS a kompas na jedné desce. Napájení beru konektorem GPS a do portu I2C mi jdou jen dva kabely od kompasu. Je to tak dobře a nebo případně co mám špatně?

Dneska jsem 2.6, tu samou jakou máš ty zapojit, nainstaloval soft a zkalibroval. Žádné dráty nemusíš prohazovat, jsou zapojené dobře už z výroby. GPS funguje, magnetometr taky i kalibrace proběhla v pořádku. Do I2C stačí 2 kabely.
tibor

#793 Příspěvek od tibor »

jirka_d píše:Dneska jsem 2.6, tu samou jakou máš ty zapojit, nainstaloval soft a zkalibroval. Žádné dráty nemusíš prohazovat, jsou zapojené dobře už z výroby. GPS funguje, magnetometr taky i kalibrace proběhla v pořádku. Do I2C stačí 2 kabely.

Tiež mám tu dosku a nevidím na tej menšej GPS doske nejakú šípku na orientáciu dosky. Alebo je jedno ako sa GPS doska v modely otočí?
jirka_d

#794 Příspěvek od jirka_d »

Taky ještě přesně nevím jak má být otočena, ale zhruba jsem to zkoušel a vychází mi to tím nápisem (U Bloks GPS Module...) na horní straně, kde je gps, dozadu. Ale ještě to ověřím podle normálního kompasu.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#795 Příspěvek od Tyrano-cz »

jirka_d píše:Dneska jsem 2.6, tu samou jakou máš ty zapojit, nainstaloval soft a zkalibroval. Žádné dráty nemusíš prohazovat, jsou zapojené dobře už z výroby. GPS funguje, magnetometr taky i kalibrace proběhla v pořádku. Do I2C stačí 2 kabely.

Tak to máš štěstí, já jsem ke každý desce dostal jiný kabely. U tý první nesouhlasily ani počty ani velikosti pinů, a na desku APM šel strčit pouze do starýho konektoru. K tý druhý desce jsem dostal kabely který šly do nového konektoru, ale nesouhlasily dráty ani od napájení a musel jsem je hodně prohazovat. Nakonec jsem použil zvlášť 4 pin konektor pro zapojení GPS a žvlášť pro kompas. Pokud jsem měl ke kompasu jen dva dráty (bez napájení) tak to hlásilo špatný zdraví, potom co jsem doplnil i napájení je to ok. Kalibrovat jsem zatím ještě nezkoušel, protože se mi ještě nepodařilo rozchodit Telemetrii na 433MHz. Alespoň že čidlo od baterky a skutečný rychlosti je ok.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“