Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
german

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#631 Příspěvek od german »

M1 píše:...hele neboj, oni ty Hyperiony na těch 5V už budou dobrý :D aspon v to pevně doufám :mrgreen: :lol:

Neskusal niekto 3 clanky NiZn ako prijimacovky ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=41338
PepaK1

#632 Příspěvek od PepaK1 »

Neskusal niekto 3 clanky NiZn ako prijimacovky ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=41338[/quote]

Nebrat jako přijímačovky. Už jsem jich objednal cca15 a z toho minimálně 3ks odešli ( z ničeho nic :( ). Do blesku a do baterky jsou super , ale do RC nikdy :!: :!:
german

#633 Příspěvek od german »

Ahojte,

mozte mi prosim zmerat aky presny priemer ma RFM kuzel 40mm, ci je to presne 40,0mm alebo nejake desatiny chybaju/prevysuju.. chcem si objednat predsadeny, ale potreboval by som keby mal tak 39,5mm..

vopred dakujem
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od jyrry »

german píše:... Neskusal niekto 3 clanky NiZn ako prijimacovky ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=41338

Taky špatná zkušenost - už jako nové mají úděsný vnitřní odpor... Jsou v tomhle ohledu horší než asi 15 let staré NiCd Sanyo N270AA ...
jyrry.webnode.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Genagen »

jyrry píše:Taky špatná zkušenost - už jako nové mají úděsný vnitřní odpor... Jsou v tomhle ohledu horší než asi 15 let staré NiCd Sanyo N270AA ...

Omlouvam se za mozna idiotskou otazku - ale to je principialni problem technologie, nebo je smejd jenom tento vyrobek? Existuje v teto technologii pouzitelny clanek?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od jyrry »

Genagen píše:... to je principialni problem technologie, nebo je smejd jenom tento vyrobek? Existuje v teto technologii pouzitelny clanek?

tak na to neumím odpovědět. NiZn (včetně nabíječek) je plný ebay, ale k odzkoušení jsem se odhodlal jen u těch uvedených, dál jsem po tom nepátral.
jyrry.webnode.cz
graup15

#637 Příspěvek od graup15 »

german píše:Ahojte,

mozte mi prosim zmerat aky presny priemer ma RFM kuzel 40mm, ci je to presne 40,0mm alebo nejake desatiny chybaju/prevysuju.. chcem si objednat predsadeny, ale potreboval by som keby mal tak 39,5mm..

vopred dakujem

Nelam si s tím hlavu, sice nejsem doma, ale i kdyby to bylo přesně 40mm,tak stočit kužel na 39.5mm není problém (ve vrtačce)
JMalik

#638 Příspěvek od JMalik »

vopred dakujem

Snad ti to můžu zítra i změřit, ale netuším, jaký očekáváš problém, pokud použiješ kužel RFM, listy i přesazený trámec.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
RomanSadilek

#639 Příspěvek od RomanSadilek »

vopred dakujem

Tak na Vikingovi mám normální RFM a má přesně 40mm
zmenšit to půjde jednoduše, horší by bylo zvětšovat.
german

#640 Příspěvek od german »

graup15 píše:Nelam si s tím hlavu, sice nejsem doma, ale i kdyby to bylo přesně 40mm,tak stočit kužel na 39.5mm není problém (ve vrtačce)

RomanSadilek
Tak na Vikingovi mám normální RFM a má přesně 40mm
zmenšit to půjde jednoduše, horší by bylo zvětšovat.

- Vdaka za info, zmeranie a super napad s odbrusenim konca vo vrtacke - vobec ma nenapadlo ze to pojde takto jednoducho zmensit.
michalv

#641 Příspěvek od michalv »

Tak musím poděkovat p.Sodomkovi za to, že mi koupil nové servo MKS Ds6125 Glider 8)
Až budu mít nový servotester, který jsem už objednal z Hobbykingu, tak začne nekonečné testování ;-)
Přílohy
20131213_222622-1.jpg
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
graup15

#642 Příspěvek od graup15 »

Ten muj mazlik je fakt mazlik:-) V rámci přípravy na další kousek který ponese zátěž navíc (silnější pohon , umělý horizont,kameru..no prostě takové kraviny :-) jsem naložil do stávajícího Vikinga 700g navíc.
První co mi zajímalo, jestli konečně trhnu 300km/h...povedlo se :-)
Přesně v jeden okamžik Viking mastil kolmo dolů 85m/s což je 306km/h, průlet byl velmi výživný (údaj z varia Futaby sedí vůči záznamu ze SkyAssistanta).Co mi ale překvapilo,že po vytažení do výšky,kdy zbytková energie vytáhla model do 218m,jsem se i s mnohem těžším modelem chytal i v termice. Fučelo to studené a nahoře i dost silné a tak na nějaké točení nedošlo, ale i tak se dalo.
Na přistání pak zvýšená hmotnost jako by nebyla, pořád model sedá krásně pomalinku.

No a pak si kolikrát říkám, co si pořídit jiného? Všechno bude horší než F3B oštěp. I když (chtělo by to mrkací smajlík), to co jsem viděl u Jirky ,to až bude,to bude naprostá bomba.!!! (tak za 5 roků, ale :-)
Přílohy
ScreenHunter_03 Dec. 15 16.27.gif
ScreenHunter_02 Dec. 15 16.18.gif
P1110314.JPG
P1110312.JPG
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od BambiSpP »

graup15 píše:Stačí když si napíše o informace...poté mu pošlu Flash s 1300 fotkama, a 40ti videama. Prostě už jsem tím profláklej tolik,že zájemce o koupi mi může kontaktovat a dostane max možné informace.

Měl bych o to zájem kdyby jsi byl tak hodnej budu rád.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#644 Příspěvek od JirkaA »

Pokecání s kamarádama a jiné offtopicy z Bubákova a spol. nadále prosím řešte tady: viewtopic.php?f=111&t=63069&start=210

Ve stávajícím vlákně jen to, co Dalibor deklaruje v prvním příspěvku.
OK2WY
graup15

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#645 Příspěvek od graup15 »

Ač mi poslední dobou těžce bere to first-pérson-juk,nezanevřel jsem na kompozitová děla.
Serva Hyperio,zdá se jsou minulostí,neb něco se soudruhúm v číně nepovedlo a životnost serv je tragická.
Proto do nových Vikingů (a ostatních F3xxx) již dávám buď MKS, nebo nově i Futaby 3172SV. Jde o nástupce oblíbených (a spolehlivých) F3150. Ale tyto SV jsou již nativně na HV a hlavně plně programovatelné S-Bus/PPM.
A je to radost,čirá radost. nezvolil jsem je náhodně. Mají plně dostačující sílu,extremně malý proud v klidu (proto je mám ve FPV-Elipsoidu kdy celý system 4serv,plus RX,VTX,Kamera.OSD baští 180mA!!!!.

Do křídel Vikinga nelze použít první dírku na páčce,neb servo je o fous vyšší než plochá (např KST), a tak těsně nad střední kroužek výstupu ze serva je do páky vyvrtán závit M2 a v něm běhá L táhlo (na konci se závitem). Pokud je to uděláno čistě,žádné vůle nevznikají a osa otáčení je 6mm od středu !!! Což je velmi výhodné.
Jen pak přichází na řadu programování serva. A to mám rád,když něco funguje user-fryendly!!!
Na 120% procentní výchylku serva klapek,ve skutečnosti servo běží skoro o 170st. Takže je klapka zamklá jak v zavřené-tak i v otevřené poloze.

Mimochodem,je znát,že nová serva 3172SV mají mnohem lepší elektroniku, oproti starším je chod mnohem jemnější a nemají (alespoň nová ne) vůle na výstupní hřídeli.
Přílohy
P1110796.JPG
P1110795.JPG
P1110794.JPG
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“