JMalik píše:Viděl jsi vůbec někdy vyváženou dřevěnou vrtuli ?
Zde byla řeč o dřevěných vrtulích?
JMalik píše:Dovedeš si představit o kolik změníš dovážením lakem profil listu? Vždyť takové přesnosti nedosáhneš ani měrkama a to už vůbec nemluvím o tom, že i ta lepená dřevěná vrtule stále pracuje a zkroucení je řádově větší, než devastace profilu lakováním.
Nejde o to o kolik ten profil na kompozitové vrtuli změníš, jde o to že ho změníš. Je to jako bys udělal na jednom křídle letadla tlusčí profil než na druhém křídle.
Jestli ale výrobce má vrtuli vybroušenou na koleně tak je úplně jedno co a kam nastříká.
JMalik píše:(Škoda stráveného času, vyrob nějakou vrtuli, nebo se na to dojeď aspoň podívat, hlavně ne tyhle teorie)
Dělal jsem formu na listy vrtule pro ULL a vyráběl první testovací kousky. Dělal jsem listy na sklopné vrtule.
Byl jsem konzultantem pro technologie výroby modelářských vrtulníkových listů.
Ty taky?
JMalik píše:Nikdo z těchhle výrobců vrtulí nevyvažuje vrtuli tak, že v hotové kompozitové vrtuli vyvrtá na konci listu díru a vlepí tam olovo. Díru tam vyvrtá a vlepí olovo jenom trotl. Je to takhle dost jasné?
A jak myslíš že se dělají a dovažují 3D listy pro vrtulníky se změněným těžištěm. Navrtají konec listu a do náběžné hrany zastrčí váleček olova o průměru 1mm třeba 5cm dlouhý a zalepí.
Spešl pro tebe:
Už dost těch tvých teorií