Co to sakra je za spoj?
Co to sakra je za spoj?
Ahoj všichni,
koupil jsem spolu s orig. rámem koptery QAV500 kabel k napájení, na něm konektor XT60. Sundal jsem smršťovačku, abych se preventivně podíval jak je to přiletované, a nevěřím vlastním očím. Kabel není vůbec přiletovaný, ani stopy po pájce. Vypadá to jen jako nějak nalisované, nejsou tam stopy po nějakém tepelném namáhání jako po bodování nebo tak něco. Žádný vlásek netrší, vše je velmi úhledně napěchované do konektoru. Drží to velice pevně, skoro se mi to chce nechat a používat. Kabel vypadá kvalitně, je to docela silný (12AWG) silikonový kabel s velice tenkými (jako vlas) měděnými kablíky.
Dokážete nědo říci, co to může být za spoj? (what-the_fuck???)
koupil jsem spolu s orig. rámem koptery QAV500 kabel k napájení, na něm konektor XT60. Sundal jsem smršťovačku, abych se preventivně podíval jak je to přiletované, a nevěřím vlastním očím. Kabel není vůbec přiletovaný, ani stopy po pájce. Vypadá to jen jako nějak nalisované, nejsou tam stopy po nějakém tepelném namáhání jako po bodování nebo tak něco. Žádný vlásek netrší, vše je velmi úhledně napěchované do konektoru. Drží to velice pevně, skoro se mi to chce nechat a používat. Kabel vypadá kvalitně, je to docela silný (12AWG) silikonový kabel s velice tenkými (jako vlas) měděnými kablíky.
Dokážete nědo říci, co to může být za spoj? (what-the_fuck???)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
- JosefSvejk
Re: Co to sakra je za spoj?
Fotek fůra, ale žádný pořádný detail
. Asi to bude přivařené, když žádný "fousek" neodstává, ale není to fakt dobře vidět.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
že by přešli na odporové sváření? Pokud to bude vychytané, je to lepší a stabilnější proces než čínské babičky s páječkama v rukou...
vyfoť to "břichem dolů", jestli na spodku jsou stopy po spodní elektrodě...
vyfoť to "břichem dolů", jestli na spodku jsou stopy po spodní elektrodě...
jyrry.webnode.cz
Na druhém obrázku právě že jsou vidět stopy po teple, takže to asi bude bodový svar.
Woita píše:...............
Čínská novinka
Je to tam navařované. Jen tak to neutrhneš, ale má to další slabinu, nad kterou už číňan nepřemýšlel.
Dobře si to prohlédni a spočítej styčnou plochu toho dotyku vodiče s tělem konektoru.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Když to připájíš, tak styčná plocha bude stejná. Jestli je to tepelně přivařené, a podle toho zbarvení určitě je, tak jsou provařené i drátky mezi sebou. A spočítej si, kolik amper přes tuto styčnou plochu může projít. Jsem přesvědčen, že přemýšleli.
jirka_d píše:Když to připájíš, tak styčná plocha bude stejná..............
Tak tuhle verzi vyluč. Když to připájíš, tak styk toho konektoru s vodičem přes cín bude nejen na té volné ploše vodiče, který teď čučí v konektoru, ale i na čele průřezu vodiče.
(Navíc tady určitě nešlo o přemýšlení, ale o cenu
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Ano, bude, ale ty malé plošky tě nezachrání. Přechodový odpor cínu bude určitě větší než toto navaření. A tento spoj snese větší proudové zatížení než do sebe zasunuté konektory. Větší ztráty budou v konektorech.
- JosefSvejk
Ovšem vodivost cínu bude zase trochu nižší, ne?
Myslím, že tady problémy nebudou.
- Xenomorfus
Mno, obdobne mam provedene original Traxxas konektory a drzi to a nehreje to. Zalezi asi na tom,kolik to ma prenest, ovsem verim, ze vzhledem k tomu,ze je to v XT60, nebal bych se toho.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Woito, a když jsi sundal tu smrstovacku, tak jak ji tam ted das tu novou?
Smeju se, ale dotaz myslim vazne. Existuje nejaky figl, jak dostat smrstovacku tam, kde se to zda byt nemozne?
Smeju se, ale dotaz myslim vazne. Existuje nejaky figl, jak dostat smrstovacku tam, kde se to zda byt nemozne?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
- JosefSvejk
eddiex píše:Woito, a když jsi sundal tu smrstovacku, tak jak ji tam ted das tu novou?![]()
Tak to je dobrý dotaz. To bude oříšek
Woita píše:...Kabel není vůbec přiletovaný, ani stopy po pájce. Vypadá to jen jako nějak nalisované, nejsou tam stopy po nějakém tepelném namáhání jako po bodování nebo tak něco. Žádný vlásek netrší, vše je velmi úhledně napěchované do konektoru. Drží to velice pevně, skoro se mi to chce nechat a používat...
Dokážete někdo říci, co to může být za spoj?
Zřejmě nějaké nové Čínské vodivé lepidlo extra speciál.
hm, to je fakt blbé, když to není připojené i na čele vodiče - co ti elektroni, co budou z kabelu rozjetí, neubrzí to, včas nezatočí a vyletí axiálně z toho drátku... Pak to bude dávat volný elektronový tok, toho bych se bál.
;-)
;-)
jyrry.webnode.cz
Omlouvám se za včerejší nekvalitní fotky, Fotil jsem to mobilem pod lampičkou
Dneska jsem to vyfotil za denního (tedy ranního) světla kamerou co vozím na copteře - ta dělá lepší fotky než ten blbej iPhone
Dneska jsem to vyfotil za denního (tedy ranního) světla kamerou co vozím na copteře - ta dělá lepší fotky než ten blbej iPhone
Naposledy upravil(a) Woita dne sob 14.12.2013 9:50, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.