Co to sakra je za spoj?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Co to sakra je za spoj?

#16 Příspěvek od Woita »

G.JPG

... A tady je odpověď na otázku, jak tam budu vracet ty smršťovačky: :idea: :lol:
I.JPG
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

Asi před hodinou jsem počítal styčné plochy navařeného a pájeného konektoru, včetně měrných odporů cínové pájky. Výsledek jsem dal sem.
Někdo s tím manipuluje, nebo to odstranil?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
igorb

#18 Příspěvek od igorb »

JMalik píše:Asi před hodinou jsem počítal styčné plochy navařeného a pájeného konektoru, včetně měrných odporů cínové pájky. Výsledek jsem dal sem.
Někdo s tím manipuluje, nebo to odstranil?

alebo nevies co robis, dnes ziadny moderator este neurobil ziadny zasah :mrgreen:
ingwarr

#19 Příspěvek od ingwarr »

ak sa to nehreje, čo určite nie, a funguje to nechal by som to tak :wink:
ak by ste videli aké tenké vodiče idú ku svetlam v súčasních autach tak by ste tam nedavali poniektorí 100watove žiarovky :D je pravda že vodič (elektricky) to vydrží, ale konektor na konci zalisovaní sa pekne uškvarí :mrgreen:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
zdekar

#20 Příspěvek od zdekar »

Nechal bych to přivařený jak to je a zvrchu tomu ještě dodal cín (jen tak pro jistotu) :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JosefSvejk

#21 Příspěvek od JosefSvejk »

zdekar píše:Nechal bych to přivařený jak to je a zvrchu tomu ještě dodal cín (jen tak pro jistotu) :D

Čímž bys mohl nadělat víc škody než užitku. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jyrry »

ingwarr píše: .... ak by ste videli aké tenké vodiče idú ku svetlam v súčasních autach ....

jo, kdyz tam byly vodice poctive, zase praskaly zarovky - zvlast jednickove Fabie to umi... po tom co jsem vradil kus slabsiho Cu vodice (to same prodavaji pod honosnym nazvem "odporove vedeni") tam ty zarovky uz nemenim kazdy pulrok, jsou tam porad ty vlozene po uprave..
jyrry.webnode.cz
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Fletout »

jyrry píše:hm, to je fakt blbé, když to není připojené i na čele vodiče - co ti elektroni, co budou z kabelu rozjetí, neubrzí to, včas nezatočí a vyletí axiálně z toho drátku... Pak to bude dávat volný elektronový tok, toho bych se bál.
;-)

:lol: :lol: :lol: :lol:
L-410, Čmelák, Turbočmelák, a další.
něco na http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=724&amode=
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

igorb píše: alebo nevies co robis, dnes ziadny moderator este neurobil ziadny zasah :mrgreen:

Ten příspěvek jsem viděl a kontroloval před příspěvkem "Woita v 9.47"
Tak mi z toho asi už hrabe :wink: Zítra to sem dám znovu.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JosefSvejk

#25 Příspěvek od JosefSvejk »

Na výpočet se vykašli a napiš závěr. Kolik procent plus nebo mínus. Jinak tady budeme počítat ještě o Vánocích.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
sarode
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od sarode »

Občas se pousměji nad tím, co tu uživatelé měří, váží, proměřují, seřizují, jak jsou precizní atd, aby vše bylo "pintlich" a ve finále švihnou s érem o zem, jen proto, že jsou šmatlaví na ruce.
Na jednu stranu obdivuji tyto puntíčkáře a na druhou stranu v tom někdy vidím ztrátu času.
Všechno jde! Pouze chcíplá koza se musí táhnout. LOOP VA Models, Hawker Hurricane e25, DX7
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jyrry »

Woita:
prosim te, at nedojde zas k nejakemu znalostnimu extempore...
nekam uz to naletuj, pust pres to slusny proud (alespon 10A) a zmer ubytek napeti na tom spoji, rozsah klidne 200mV. Pak uvidime real, vypocty v pripade bodoveho prichnoucani lanka z tenkych niti nemuseji byt zrovna k necemu...
V kazdem pripade az mi prijdou nejake podstatnejsi baterky, urcite si to proklepnu...
jyrry.webnode.cz
JMalik

#28 Příspěvek od JMalik »

JosefSvejk píše:Na výpočet se vykašli a napiš závěr. Kolik procent plus nebo mínus. Jinak tady budeme počítat ještě o Vánocích.

100 a více % procent ve prospěch pájení. Nepočítal jsem přechodový odpor sváru a to, že nemůže být svařený každý jednotlivý drátek v té počítané ploše. Takže reálně 300%?
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pajas »

Mám combo nabíjecí kabel od Pelikána už přes dva roky, je to udělaný tímhle způsobem a na moje potřeby stačí naprosto, nikdy žádný problém nebyl.
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

sarode píše:Občas se pousměji nad tím, co tu uživatelé měří, váží, proměřují, seřizují, jak jsou precizní atd, aby vše bylo "pintlich" a ve finále švihnou s érem o zem, jen proto, že jsou šmatlaví na ruce.
Na jednu stranu obdivuji tyto puntíčkáře a na druhou stranu v tom někdy vidím ztrátu času.

Ti co řežou s érama na ruce jsou Špatňas, Gernot B.......... = normální stav a byl bych rád, kdyby mě to potkávalo cca takhle. Hlavně ne na ty zhovadilosti v instalacích.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“