F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Nafocený to nemám,pouze toto video https://www.youtube.com/watch?v=iTLRvza16Po
tlavelza píše:Nafocený to nemám,pouze toto video https://www.youtube.com/watch?v=iTLRvza16Po
Zdar,objednal jsem si taky ten komplet u RCKINGA a nějak přehlídl,že má být prodloužená ocasní trubka(je to nutnost?),mohl bys to blíž popsat o kolik a co za matroš. Dík. k.
Těžko radit o kolik prodloužit ''frančeskovi'' stačilo prodloužit o 3 cm a funguje mu to a já musel prodloužit o 15 cm,stále to nechápu,motory máme stejný EH200 akorát já mám verzi 1 a on verzi 2. Trubka je použita stejná jako je na F-45 (dokoupená),spojené jsou vyrobenou slabostěnou duralovou trubičkou a zalepeno.Zadní uchycení celého setu mám taky z duralu,na té origo plastová trubičce se motor chvěje.Nevím jestli máš hlavní motor AC ale pokud máš ještě hlavní SS motor a budeš prodlužovat ocas,tak musíš zpětně dovážit čumák a celý vrťas mění hmotnost a jde o to jak to SS motoru bude zvládat.
Mám pravděpodobně 2,podle řídící desky,hlavní motor zatím origo,ale mám objednán stříďák na HK,no uvidíme,zatím dík.k
Co to tu vymýšlíte za ptákoviny s prodlužováním zadku, ta helina vypadá příšerně a nechápu účel, stačí tam dát vrtuli s pořádnou účinností. Stejně tak nechápu tu přehazovačku na šprajcování cykliky s jednostrannou pružinou a namáháním všech dílů.
Ahoj. koukám, ještě mi nikdo neporadil. Tak to zkusím znova. Prosím, jak zapojit regulátor na zadní motor. Jedná se mi o vstup signálu. Když ho zapojím na ten zbývající výstup na desce (přijímači), tak se mi točí stejně jako hlavní motor. Takže nijak nereaguje na gyro a ani na vysílač. Tudy cesta nepovede. Takže odkud vychází výstup signálu na zadek? Na všech fotkách vidím zapojení jen dvou kabelů, ale jsou tam tři v konektoru. Opravdu nechápu. Předpokládám, že většina ten zbývající výstup použila na předek. Takže sorry, ale nevím. Pomozte někdo. Dík.
Máš ten regulátor přeprogramovaný? Pokud ne, je zbytečné se tím zabývat a kdyby sis pročetl stránky zpět, je to tam popsané. Kartou to pochopitelně přeprogramovat nejde, je to naprosto jiný systém, ale vše je tu popsáno, jen se podívat.
Tak to je konečně rozumná řeč. Kartou to nejde. Dobře, možná to nechápeš, ale pročetl jsem úplně všechno, ale jelikož jsem začátečník, tak ani nevím co některé termíny znamenají. Já jen chtěl, jestli by někdo mohl namalovat schema pro blbce, jako to nedávno udělal Reostat na hlavní motor. Takže se ptám, jestli je možné, že když jeho zapojením rozběhnu hlavní motor na jeden a tentýž regulátor, což funguje ( zkoušel jsem to pro kontrolu) tak mám blbě naprogramovanej regulátor, protože to na zadku fungovat nemůže a proč. Prosím o trochu trpělivosti a polopatě. Pokud to musí jít(když to funguje na předku) tak kam mám zapojit vstupy do reglu. Předppokládám, že klasika plus minus na baterii a kam zbylé tři na konektoru.
sirtomas píše:Tak to je konečně rozumná řeč. Kartou to nejde. Dobře, možná to nechápeš, ale pročetl jsem úplně všechno, ale jelikož jsem začátečník, tak ani nevím co některé termíny znamenají. Já jen chtěl, jestli by někdo mohl namalovat schema pro blbce, jako to nedávno udělal Reostat na hlavní motor. Takže se ptám, jestli je možné, že když jeho zapojením rozběhnu hlavní motor na jeden a tentýž regulátor, což funguje ( zkoušel jsem to pro kontrolu) tak mám blbě naprogramovanej regulátor, protože to na zadku fungovat nemůže a proč. Prosím o trochu trpělivosti a polopatě. Pokud to musí jít(když to funguje na předku) tak kam mám zapojit vstupy do reglu. Předppokládám, že klasika plus minus na baterii a kam zbylé tři na konektoru.
Zdrvim,zejtra se dostanu k PC tak te to namaluju,vydrz.
Ok, díky. Ještě dotaz na to programování. Programuje se to jinak na přední a jinak na zadní, nebo to musí jít?
Pokud je regler přeprogramovaný na zadek, chodí na oba typy signálu, ale ignoruje orig. kartu. Z vývodů na servokonektoru se zapojuje pouze černý kablík na - pol a bílý na signál. Nevím, jak moc se vyznáš v elektronice, tak to zkusím polopaticky.
Před zásuvkou, kam strkáš konektor k zadnímu motoru je černý čtvereček-FET tranzistor, který reguluje zadní motor. Ze strany ke gyroskopu má 3 nožičky, pravá je spojená se zemí heliny, tam připojíš černý vodič, na levý, to je řídící elektroda připojíš bílý vodič, prostředního si nevšímej, není zapojen. Je však lepší tuto kostičku vyoperovat a zapojit to pouze na zbylé přívody tištáku, stačilo by je ohřát a odehnout nožičky od spoje, na řídící elektrodě je vnitřní kapacita řádově nF a dost zakulacuje řídící signál, ale prý to chodí i tak. Já jsem FETy i s diodou vyhodil.
Před zásuvkou, kam strkáš konektor k zadnímu motoru je černý čtvereček-FET tranzistor, který reguluje zadní motor. Ze strany ke gyroskopu má 3 nožičky, pravá je spojená se zemí heliny, tam připojíš černý vodič, na levý, to je řídící elektroda připojíš bílý vodič, prostředního si nevšímej, není zapojen. Je však lepší tuto kostičku vyoperovat a zapojit to pouze na zbylé přívody tištáku, stačilo by je ohřát a odehnout nožičky od spoje, na řídící elektrodě je vnitřní kapacita řádově nF a dost zakulacuje řídící signál, ale prý to chodí i tak. Já jsem FETy i s diodou vyhodil.
Dobrá, Děkuju. Takže prostřední kablík (plus z konektoru) zůstane nepřipojen. Dobrá. Takže i když mi funguje na předek, je tady reálná šance, že je naprogramován špatně. Tak se zeptám, protože když jsem se ptal u známého jestli mi to přeprogramuje, tak že beze všeho, ale nebyl jsem schopen mu říct jak. Jaké parametry se tedy musí změnit? V těch odkazech se nevyznám. Jde jen o vstupní signál? Jaký nefunguje a jaký nastavit. Děkuju za odpověď.
Klasický signál se opakuje 50x za vteřinu změnou šířky impulzu od 1. do 2 ms, podle polohy kniplu, signál, který potřebuješ na řízení zadního motoru se opakuje tuším 2000x za vteřinu a je definován pulzy 0-100 %, takže naprosto jiný a nezáměnný systém, na který se musí naprogramovat mikroprocesor. Jde to naprogramovat i tak, že procesor pozná, co dostává za řídící pulzy a maká na obojí. Programuje to můj kamarád, já ti o tom víc neřeknu.
Tady si něco přečti, jak musí vypadat PWM modulace pro zadní motor. http://cs.wikipedia.org/wiki/Pulzn%C4%9 ... 1_modulace, klasický signál pro serva a přední motor je PPM modulace.
sirtomas píše:Ok, díky. Ještě dotaz na to programování. Programuje se to jinak na přední a jinak na zadní, nebo to musí jít?
Zdravím,tak jsem ti to nakreslil.K programování ti nic neřeknu protože o tom nic nevím.Já jsem šel jinou cestou,budu mít převodník z PWM na PPM modulaci a regulátor pro kvadrokoptéry,značka TURINGY,kde nic přehrávat nemusím,protože tento ESC má rychlé reakce.A člen tohoto fóra "Srabsrab" mi naprogramoval procesor pro převodník a poslal poštou,za to mu ještě jednou děkuji.
Teď čekám až mi přjdou díly na přestavbu,zabavili mi balík na celnici"pakáž"
Co se týká přpojení napájení do ESC tak je to úplně stejný jako u přestavby hlavního motoru.
A k signálu můžeš,jak psal "Ital" nechat tranzistor a diodu a připájet to přímo na piny tranzistoru.A nebo to všechno vyházet,a prpojkama si to hezky připojit na původní konektor pro zadní motor,to záleží na tobě a tvých dovednostech.Ať te ti daří,pěkný den.