uhlíková vrtule z HK

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: uhlíková vrtule z HK

#46 Příspěvek od Nakadah »

Panove hrozne vam fandim, at vyhraje ten lepsi. Hadžime!

Nak
JMalik

#47 Příspěvek od JMalik »

JJ02 píše:............

Já vím co jsem napsal v předešlých příspěvcích.
Neodpověděl jsi mi na tu otázku:
" Považuješ za správný způsob vyvážení kompozitové vrtule 22/10 o které to tady začalo, vyvrtat na konec listu díru a vlepit tam olovo?"
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

JJ02 píše:........ Konkrétně u této vrtule je nejpší ji zahodit. ...

Jirko jsi slepej nebo jenom nečteš?
OK2WY
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

JirkaA píše:"JJ02"........ Konkrétně u této vrtule je nejpší ji zahodit. ...

Jirko jsi slepej nebo jenom nečteš?

Ale čtu, vidím na to dobře.
Uživatel "Havel Aircraft" napsal, jak můžeme tu vrtuli odsoudit jako nepoužitelnou , když jsme jí neměli v ruce.
Já jsem tak udělal na základě nějakých svých omezených zkušeností v uhlíkovýma vrtulema z HC a na základě toho, že zakladatel vlákna řeší vyvážení, které u nových kompozitových vrtulí téhle velikosti u solidních výrobců prakticky není třeba řešit. Ale dovedu si i představit, že právě tahle vrtule o které diskutujeme bude vyhovující.
Vím, že jak "Havel Aircraft", tak "JJ02" mají značné znalosti kolem kompozitů a vůbec téhle technologie výroby, takže mě překvapilo, že oba propagují to vrtání konce listu a vlepení olova. U "JJ02" si dosud nejsem jistý, jestli schvaluje tenhle způsob vyvažování i do toho typu vrtule co se ptám, protože nakonec může vyhlásit, že to myslel jen do vrtulníkových listů, kde to jde vlepit dovnitř konce listu. Takže z tohoto pohledu je jedno, že se např. shodneme, že tahle vrtule patří do popelnice, nebo na zeď.

Mě prostě zajímá, kolik účastníků tady považuje za správný postup na tenhle typ vrtulí lepit olovo a neřešit to případným přelakováním.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
honzis

#50 Příspěvek od honzis »

Vyvažovat vrtuli takhle velkou a ještě uhlíkovou. No u toho bych nechtěl být až přijede záchranka
HonzaS

#51 Příspěvek od HonzaS »

Zrovna mi přišel tracking nr na DHL balíček, mám na cestě uhlíkovku z číny! 8)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
kure87
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od kure87 »

A jaké s nimi máš zkušenosti? respektive který typ máš objednaný?
Zba
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Zba »

HonzaS píše:Zrovna mi přišel tracking nr na DHL balíček, mám na cestě uhlíkovku z číny! 8)

Ty jsi rebel ! :-D
Uz jen 4 stranky a dozvis se konecne, jak ji vyvazit :-D
JJ02

#54 Příspěvek od JJ02 »

Zba píše:Uz jen 4 stranky a dozvis se konecne, jak ji vyvazit :-D

Jen 4 stánky? Já myslel že nám to vydrží až do novýho roku :D
S Malikem je to těžký, on má jen omezené zkušenosti s vrtulema z HK a nedokáže připustit že i jiný postup by mohl být spráný.:D
HonzaS

#55 Příspěvek od HonzaS »

Já ani nevim... Něco mi nabídli k motoru, že prý se jim zdá dobrá, tak jsem jí vzal. Když bude nevyvážená, tak do ní vyvrtám díru a vyvážím jí nalepováním lepící pásky. Technologický kompromis prostě... :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od JirkaA »

HonzaS píše:Já ani nevim... Něco mi nabídli k motoru, že prý se jim zdá dobrá, tak jsem jí vzal. Když bude nevyvážená, tak do ní vyvrtám díru a vyvážím jí nalepováním lepící pásky. Technologický kompromis prostě... :lol:
tak vrtej na tezsim konci. Ta dira bude hezky hvizdat :mrgreen:
OK2WY
tyci

#57 Příspěvek od tyci »

HonzaS píše:Já ani nevim... Něco mi nabídli k motoru, že prý se jim zdá dobrá, tak jsem jí vzal. Když bude nevyvážená, tak do ní vyvrtám díru a vyvážím jí nalepováním lepící pásky. Technologický kompromis prostě... :lol:

Hele ty jsi z Týna? Vyvážím ti jí a překontroluju pokud nebude v lati. Kompromisy nedělej. Bydlím kousek od budějc. Zpusob vyvážení nechtějte vědět. Je jich mnoho podle tipu výroby kompozitu.
HonzaS

#58 Příspěvek od HonzaS »

Jsem z Týna, díky za nabídku, ale já si s tím poradím. Na vyvažování mám rozumné vybavení :D
Přílohy
IMG_8310.JPG
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

tyci píše:.....Vyvážím ti jí a překontroluju pokud nebude v lati. Kompromisy nedělej. Bydlím kousek od budějc. Zpusob vyvážení nechtějte vědět. Je jich mnoho podle tipu výroby kompozitu.

Tohle se jmenuje diskusní fórum a diskutuje se tady právě o tom způsobu vyvažování. Takže pokud to nemáš nějak patentované, nestojí na tom tvoje podnikání...., tak bychom všichni asi uvítali, kdyby jsi sem napsal ty způsoby jak se tahle vrtule vyvažuje.
pepin

#60 Příspěvek od pepin »

podle mě to moc řešíte :lol:
IMG_1567.JPG

co já si vyslechnul kecu, že nejde vrtuli sešít a když těm samejm lidem došli vrtule, jak byli rádi, že jim dám sešitou nití :lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“