Elektrovětroň - "pro vše"
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrovětroň - "pro vše"
To je jako tak, že tedka mám ještě ji toho Tulixe, že jo. Já vím, dva metry, EPP..možná nějákej svah zvládne i nějákou termiku, přistane skoro všude, ale prostě to má ten problém, že je to EPP, opravit se do většinou dá dobře, ale nevím, na takový akce, že vypadnu někam, kde sebou nebudu mít skoro nic, čím bcyh to mohl napravit. Nevím nevím. TAky je pravda, že nyní je mimo provoz, protože prostě není možno zatím sehnat motorek!
...ale naštěstí za pomoci jiných se na tom pracuje....
Sky Lady III,Tulix,VT-116 Orlík,VSO-10,L-33 Solo
Aurora-Duplex
http://tomanh.rajce.idnes.cz
Aurora-Duplex
http://tomanh.rajce.idnes.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Nemá niekto informácie či je Reichard ochotný dorobiť klapky napríklad na Svist?
http://www.reichard.cz/modely/elektrovetrone/svist/
Chcel by som niečo s rýchlejším profilom (RG15) okolo 2,5m a nič tam také nemajú.
http://www.reichard.cz/modely/elektrovetrone/svist/
Chcel by som niečo s rýchlejším profilom (RG15) okolo 2,5m a nič tam také nemajú.
FrSky Tandem X20
Discusse od CMP NEÉ!!! Měl jsem, lítal jsem dva roky a zdarma věnoval. Lítá to "nějak", mává křídly, trup křupká při doteku. Při 5 stupních C mi praskla "uhlíková" spojka křídla jako sklo už na zemi. Provedení humus.
Mám asi 6 let Classic od Reicharda a spokojenost. Musel jsem vyztužit "papírový" trup (prý už dodávají pevnější). Dá se létat i základní akrobacie. Mám i klapková křídla od Proximy na stejný trup. Nakonec radši létám s provedením Classic - trochu rychlejší, obratnější a co je velmi překvapivé - má lepší pádové vlastnosti. Křídla Proxima se bez varování "utrhávají", s klapkou se ovšem dá přistávat na menší ploše. Žádné super výkony ale na rekreační vyblbnutí dostačující a ve vzduchu vypadá jako skutečný větroň.
Mám asi 6 let Classic od Reicharda a spokojenost. Musel jsem vyztužit "papírový" trup (prý už dodávají pevnější). Dá se létat i základní akrobacie. Mám i klapková křídla od Proximy na stejný trup. Nakonec radši létám s provedením Classic - trochu rychlejší, obratnější a co je velmi překvapivé - má lepší pádové vlastnosti. Křídla Proxima se bez varování "utrhávají", s klapkou se ovšem dá přistávat na menší ploše. Žádné super výkony ale na rekreační vyblbnutí dostačující a ve vzduchu vypadá jako skutečný větroň.
zavolal bych tam a na 90% si myslím že ne, tyhle věci dělá tak Leoš, ale u Reicharda už to je výroba jako u Forda, navíc klapka není jen tak, je potřeba upravit konstrukci křídla jinak se radikálně změkčí, nestačí jen zatáhnout mikrobalonama
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za odpoveď. Je tam ešte jeden model s profilom RG15 Nimbus, ale to už je veľké a v inej cenovej kategórii.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Tak som im napísal do Reichard Modelsport a prišla my takáto odpoveď:
Dobrý den,
Model Svist můžeme upravit na zakázku i pro klapky. Cenový nárůst + 200,- Kč.
Tak, že potešujúca správa pre všetkých, ktorí bi mali záujem o Svist a možno aj iné modely od tohoto výrobcu. (Ja už mám do budúcna vybrané.)
Dobrý den,
Model Svist můžeme upravit na zakázku i pro klapky. Cenový nárůst + 200,- Kč.
Tak, že potešujúca správa pre všetkých, ktorí bi mali záujem o Svist a možno aj iné modely od tohoto výrobcu. (Ja už mám do budúcna vybrané.)
FrSky Tandem X20
Dovolím si sem přidat svou otázku proto že i já se poohlížím po „univerzálním“ větroni.
Nejdříve vysvětlím svou situaci, létám z 90% akrobaty a na rekreační polétání mám Lazy Bee, zkušenost s větroni žádnou.
Tedy : jakou zvolit velikost jako první model 2-2,4-2,7
: dvou nebo čtyř servové křídlo? (přistání, termika, svah)
Zatím jsem se díval po Ion, Optima XL (XXL), Rytmus, no v podstatě to co jste doporučovali. Zhlédl jsem i modely od Raicharda, ale nechci na začátek žádné laborování- podkládání výškovky jak se píše třeba zde na fóru u Proximy
Nejdříve vysvětlím svou situaci, létám z 90% akrobaty a na rekreační polétání mám Lazy Bee, zkušenost s větroni žádnou.
Tedy : jakou zvolit velikost jako první model 2-2,4-2,7
: dvou nebo čtyř servové křídlo? (přistání, termika, svah)
Zatím jsem se díval po Ion, Optima XL (XXL), Rytmus, no v podstatě to co jste doporučovali. Zhlédl jsem i modely od Raicharda, ale nechci na začátek žádné laborování- podkládání výškovky jak se píše třeba zde na fóru u Proximy
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1226
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... de=&id=848
Doporučujem Filipa 600 od Azero.cz. T.j. jeden trup a dve krídla. Výhody sú značné vid. odkaz hore.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... de=&id=848
Doporučujem Filipa 600 od Azero.cz. T.j. jeden trup a dve krídla. Výhody sú značné vid. odkaz hore.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Prosímtě jenom to ne,ty mu doporučuješ era uplně o třídu jinde než má ve výběru
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
mno já sem optimista takže za mne hlasuji pro Optimu XL kterou jsem měl nebo xxl,
pokud víc termika tak Etalon 2,5m a pokud chci opravdu univerzál tak F3B/J elektro
ale to je někde jinde ... financema
pokud víc termika tak Etalon 2,5m a pokud chci opravdu univerzál tak F3B/J elektro
ale to je někde jinde ... financema
SOVA is YouR CO-pilot
Výběr modelu bych chtěl prozatím ponechat stranou, než si ujasním určité věci. Jakou velikostí začít v této kategorii a zvolit dvou nebo čtyř servové křídlo (výhody, nevýhody) jak jsem psal již výše.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
BambiSpP píše:Prosímtě jenom to ne,ty mu doporučuješ era uplně o třídu jinde než má ve výběru
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Ona ta termika jde točit s čimkoli,jenom záleží jak to naložíš,cihla ji těško vytočí!
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
a ty si někdy měl optimu ? já filipa měl 
při ceně 2 křídel a 600 ky bych spíš šel cestou speciála 2,5 termika a bazarovky 1,5m ocelot, slim ...
nebo něco takového, u rychlíka je narozdíl od termika velká pravděpodobnost úmrtnosti
otázka je si zadefinovat co chce člověk ... univerzál s cenovým limitem je prostě kompromis ...
zase na silové létání v pohodě filipa složíš ... to optimu - iona o dost později :-d
při ceně 2 křídel a 600 ky bych spíš šel cestou speciála 2,5 termika a bazarovky 1,5m ocelot, slim ...
nebo něco takového, u rychlíka je narozdíl od termika velká pravděpodobnost úmrtnosti
otázka je si zadefinovat co chce člověk ... univerzál s cenovým limitem je prostě kompromis ...
zase na silové létání v pohodě filipa složíš ... to optimu - iona o dost později :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Moje představa je taková, abych to mohl vzít ven a neřešit jestli je bezvětří nebo fouká. V létě si lovit pěkně v klidu termiku a na podzim když to fučí tak zajít na svah. Je mi jasné že 100% univerzál to nebude ať vyberu co vyberu. Co ten Etalon 2,5 do jakého větru se dá vzít? Počítám, že na svah to asi nebude.