F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Proč dělat něco jednoduše, když to jde i složitě, přenos všech funkcí z vysilače jede modulací PPM až na konektory v přijimači. Pouze signál pro zadní motorek je upraven na PWM signál, kvůli řízení v kombinaci s gyroskopem. Odsud jde signál PWM s regulací 0-100% přímo na řídící obvod FETu. Tentýž tvar signálu je potřebný pro regulaci procesoru pro 3. fázové obvody regleru. Je naprostý nesmysl hotový signál převádět znovu do podoby PPM, když ho procesor okamžitě převede zpět na potřebný PWM pro řízení 3. fází. Není problém regulátor naprogramovat tak, aby poznal, jaký signál dostává a makal na oba systémy. Létá to v mnoha F-45 k naprosté spokojenosti a tentýž regler se dá použít i v klasickém éru na PPM.
Ahoj chlapi. Pánům Reostat a Ital děkuji za trpělivost a vysvětlení. Takže je to v podstatě jednoduché. Chyba je v tom programování. Ještě poprosím na nějaký tip na nějakou programovací kšandu. Nevíte někdo jestli to půjde touto? Mám regl turnigy, asi jako většina tady.
http://www.emotors.cz/124-usb-propoj-pr ... p-esc.html
Ital píše:Proč dělat něco jednoduše, když to jde i složitě, přenos všech funkcí z vysilače jede modulací PPM až na konektory v přijimači. Pouze signál pro zadní motorek je upraven na PWM signál, kvůli řízení v kombinaci s gyroskopem. Odsud jde signál PWM s regulací 0-100% přímo na řídící obvod FETu. Tentýž tvar signálu je potřebný pro regulaci procesoru pro 3. fázové obvody regleru. Je naprostý nesmysl hotový signál převádět znovu do podoby PPM, když ho procesor okamžitě převede zpět na potřebný PWM pro řízení 3. fází. Není problém regulátor naprogramovat tak, aby poznal, jaký signál dostává a makal na oba systémy. Létá to v mnoha F-45 k naprosté spokojenosti a tentýž regler se dá použít i v klasickém éru na PPM.
No já bych taky žádnej převodník nepoužil,jenomže já to neumím a v okolíl o nikom nevím,kdo by mi firmware v ESC přehrál.Tak jsem musel zvolit tutu metodu dělat to složitě,pěkný večer.
To programování musí dělat profík a dostat se na programovací body procesoru. Je rozdíl, mezi uživatelským programováním funkcí regleru, jako je brzda, napětí baterek, rychlosti rozběhu atd., to jde udělat vysilačem, nebo kartou. To ti není nic platné. Tady je potřeba změnit kompletní nastavení procesoru a musíš se dostat na jeho programovací body, jsou to ty malé plošky na tištěném spoji, hned vedle procesoru, je na to potřeba přípravek, který jsem vyrobil pro kamaráda, aby se to nemuselo pájet, to je silně o hubu. Je na to i dost vymachrovaný počítačový program, bez něj to nejde. Kamarád se počítači živí, je to machr a jen tak někdo to nezvládne, takže je zbytečné se o to pokoušet. Domluva je dost složitá po tom, co se s ním pár lidí snažilo vyjebat a chtělo si z toho udělat kšeft. Já jsem před lety dopadl podobně.
Zdravím,mám problém dnes mi přišla nabíječkahttp://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_accessories.html
Měl jsem tady jednu baterku do F-45 která už se nchtěla nabíjet na origo zabíječce.
Chtěl jsem jí nechat vybít,proud mam nastavenej na 1A a napětí 7.4V. Po připojení baterky,a při kontrole parametrů mi to ukazuje že konec proběhne při 6V.Nevíte co s tím?
Měl jsem tady jednu baterku do F-45 která už se nchtěla nabíjet na origo zabíječce.
Chtěl jsem jí nechat vybít,proud mam nastavenej na 1A a napětí 7.4V. Po připojení baterky,a při kontrole parametrů mi to ukazuje že konec proběhne při 6V.Nevíte co s tím?
Naposledy upravil(a) Reostat dne stř 18.12.2013 23:23, celkem upraveno 1 x.
Reostat píše:....
Chtěl jsem jí nechat vybít,proud mam nastavenej na 1A a napětí 7.4V. Po připojení baterky,při kontrole parametrů mi to ukazu že konec proběhne při 6V....
Dal bych nabít/vybít pomocí režimu STORAGE, tzn. že cílové napětí bude cca 3,8
V na článek. Potom bych použil pomalé balancované dobíjení a po jeho ukončení vyzkoušel, v jakém bude stavu.
Ital píše:To programování musí dělat profík a dostat se na programovací body procesoru. Je rozdíl, mezi uživatelským programováním funkcí regleru, jako je brzda, napětí baterek, rychlosti rozběhu atd., to jde udělat vysilačem, nebo kartou. To ti není nic platné. Tady je potřeba změnit kompletní nastavení procesoru a musíš se dostat na jeho programovací body, jsou to ty malé plošky na tištěném spoji, hned vedle procesoru, je na to potřeba přípravek, který jsem vyrobil pro kamaráda, aby se to nemuselo pájet, to je silně o hubu. Je na to i dost vymachrovaný počítačový program, bez něj to nejde. Kamarád se počítači živí, je to machr a jen tak někdo to nezvládne, takže je zbytečné se o to pokoušet. Domluva je dost složitá po tom, co se s ním pár lidí snažilo vyjebat a chtělo si z toho udělat kšeft. Já jsem před lety dopadl podobně.
Takže žádat tě o pomoc přes tvého kamaráda je i za úplatu asi bezpředmětná. Přesto to zkusím. Myslím, že je zjevné, že to není na kšeft. Kdyby byla alespoň nepatrná šance, že bychom se domluvili, napiš. Škoda jen , že se neozval Plha jak dopadl s tím regulátorem PWM.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Protože to vypadá, že jsem jen vyhodil prachy a zničil desku.
- JosefSvejk
Ital píše:Tady si něco přečti, jak musí vypadat PWM modulace pro zadní motor. http://cs.wikipedia.org/wiki/Pulzn%C4%9 ... 1_modulace, klasický signál pro serva a přední motor je PPM modulace.
A jsi si tím naprosto jist? Nedokážu si jaksi představit řízení serva PPM signálem. Aby z toho začátečníci neměli guláš
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
corona píše:Dal bych nabít/vybít pomocí režimu STORAGE, tzn. že cílové napětí bude cca 3,8
V na článek. Potom bych použil pomalé balancované dobíjení a po jeho ukončení vyzkoušel, v jakém bude stavu.
Díky to zkusím,ale nechápu proč v režimu vybíjení pro Li-polku by by chtěla klesnout na 6V.Pěkný večer.
A jsi si tím naprosto jist? Nedokážu si jaksi představit řízení serva PPM signálem. Aby z toho začátečníci neměli guláš
.
Ten signál si nazvi jak chceš, ale je proměnný od 1. do 2.ms a opakuje se zhruba 50x za vteřinu, podle počtu kanálů, aby zbylo místo na synchromezeru, která musí vynulovat posuvné registry, aby to načítalo signály tam, kam jsou určeny. Leze ti to z každého klasického servotesteru. Nevím, co je na tom nejasného.
Ten signál si nazvi jak chceš, ale je proměnný od 1. do 2.ms a opakuje se zhruba 50x za vteřinu, podle počtu kanálů, aby zbylo místo na synchromezeru, která musí vynulovat posuvné registry, aby to načítalo signály tam, kam jsou určeny. Leze ti to z každého klasického servotesteru. Nevím, co je na tom nejasného.
sirtomas píše:Ahoj chlapi. Pánům Reostat a Ital děkuji za trpělivost a vysvětlení. Takže je to v podstatě jednoduché. Chyba je v tom programování. Ještě poprosím na nějaký tip na nějakou programovací kšandu. Nevíte někdo jestli to půjde touto? Mám regl turnigy, asi jako většina tady.
---
Co se týče toho ESC Turnigy Afro 12A tak ten mi chodí pro napájení ac ocasniho motorku c22-26 na Blade SR. Je buzeny rovnou z gira GA 250 a motorek reaguje na pohyb ocasu stejně razantně jako u F-45. Při nastaveném zisku gira 65%. Tam na F-45 jsem nechal původní sestavu: prevodnicek, Rctimer 20A se SimonK fw, 2211-2300kv protože jsem takhle dobře funkční nechtěl rozhazovat.
Zdravím,tak jsem včera blbnul ješte s tou nabíječkou,v režimu vybíjení Li-po a Li-ion baterií.V obouch režimech je koncové napětí 3V na článek,to je přeci sakra málo,to tu baterku přeci totálně podbiju?
Zkoušel jsem jí vybít a nabít v režimu "STORAGE" ale moc to nepomohlo,tak jsem jí chtěl nechat vybít úpně,jenomže mě rozhodilo to koncové napětí,tak mám jí takhle nechat vytlouct? Nebo si tu baterku můžu už tak maximálně nacpat do nosní dírky.
Pěkný den 
Zkoušel jsem jí vybít a nabít v režimu "STORAGE" ale moc to nepomohlo,tak jsem jí chtěl nechat vybít úpně,jenomže mě rozhodilo to koncové napětí,tak mám jí takhle nechat vytlouct? Nebo si tu baterku můžu už tak maximálně nacpat do nosní dírky.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Koncové napětí pro li-pol článek je 3V .. Jinak google a první nalezené
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium-po ... l%C3%A1tor ...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa píše:Koncové napětí pro li-pol baterie je 3V .. Jinak google a první nalezenéhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium-po ... l%C3%A1tor ...
No to jsem ale kus debila
Zdravím všechny,krásné Vánoce,pěkný Nový rok,moc moc zdraví a lásky a minimum pádů
Tomáš.J