Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Re: Quadcopter - zaciatocník
Diky za rady, jasne tu kalibraciu som robil mimo dosku..Hej povazujem to za vadny regulator..
Uz som im tam pisal do RCtimeru,ze mam takyto problem..Proste furt cuka a nedokazem nan urobit kalibraciu rozsahu plynu.
Minule som na tom istom ramene cukal ten motor,pripisoval som to motoru,ked som ho rozobral,problem
bol na svete,odtrhnute vinutie na motore.JAk mi dosiel,som myslel,ze problem je vyrieseny..
Tak nakoniec som ten motor ani nemusel rozoberal,mohol byt dobry, no ja som nan urval droty.
Moje prekvapenie bolo ze problem pretrvava.Jaj keby som to vedel skor..Som myslel,ze uz si konecne zalietam a zas budem vyse mesiaca cakat na druhy regulator..
Cital som na recenzie k tomu reglu, pisu tam ze mali viaceri tento problem,jeden pisal ze nachuja spajkovane,som to pozrel,v spajkovani problem nevidim..
No nic musim pockat co mi napisu, pripadne objednat dalsi..Jaj uz ma to nebavi..
Inak diky, nabuduce si asi kupim afro.
Uz som im tam pisal do RCtimeru,ze mam takyto problem..Proste furt cuka a nedokazem nan urobit kalibraciu rozsahu plynu.
Minule som na tom istom ramene cukal ten motor,pripisoval som to motoru,ked som ho rozobral,problem
bol na svete,odtrhnute vinutie na motore.JAk mi dosiel,som myslel,ze problem je vyrieseny..
Tak nakoniec som ten motor ani nemusel rozoberal,mohol byt dobry, no ja som nan urval droty.
Moje prekvapenie bolo ze problem pretrvava.Jaj keby som to vedel skor..Som myslel,ze uz si konecne zalietam a zas budem vyse mesiaca cakat na druhy regulator..
Cital som na recenzie k tomu reglu, pisu tam ze mali viaceri tento problem,jeden pisal ze nachuja spajkovane,som to pozrel,v spajkovani problem nevidim..
No nic musim pockat co mi napisu, pripadne objednat dalsi..Jaj uz ma to nebavi..
-
salamander
Počúvaj synak, koľko si už povrážal peňazí do tých koptérov ?
Zato si mohol mať dovolenku s rodinou pri mori , kúp si Phantoma , už je lacnejší , dáš si tam manuálni mód a môžeš šantiť.
Na tie videá čo natočíš sa bude dať aj pozerať, nebudeš predvádzať nechcenú akrobaciu s kamerou.
A aby sa ty šéf neposmieval, tak vysielač nastriekaš na čierno a je to .
Takto len stále špekuluješ a čo s toho .
Daj na starého chlapa ...
Zato si mohol mať dovolenku s rodinou pri mori , kúp si Phantoma , už je lacnejší , dáš si tam manuálni mód a môžeš šantiť.
Na tie videá čo natočíš sa bude dať aj pozerať, nebudeš predvádzať nechcenú akrobaciu s kamerou.
A aby sa ty šéf neposmieval, tak vysielač nastriekaš na čierno a je to .
Takto len stále špekuluješ a čo s toho .
Daj na starého chlapa ...
Koupit si to umí každej, ale postavit si to je daleko zábavnější a člověk má z lítní lepší pocit než s nějakou koupenou komerční hračkou...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
salamander píše:... Takto len stále špekuluješ a čo s toho .
Ak si modelár, tak určite odpoveď poznáš.
-
salamander
40 rokov dozadu som modelárčil ale potom prišlo rogallo a modelárstvo skončilo , bolo nás viac .
Salamander, ano vrazil som peniaze do 2 kopter,to mas pravdu zalietal som si s nimy skoro 2 sezony
a predal som ich so ziskom ..Vysielacku pouzivam tu istu este na 2 lietadla.
Nepotrebujem mat doma x kramov resp. na kazde lietadlo jednu vysielacku.
Kopteru si spravim taku, co uvezie min 5000 baterku s fpv a gopro kamerou a plyn mam do 50%
pri vise a unesie este vselijaky iny naklad a nelietam nahrane s letovim casom do 5 minut.
A nemusim riesit to, ze mi pri vyssom naklone su vidiet vrtule v zabere..
Inak tato stranka je pre modelarov, nie pre nadsencov hraciem made in tesco a pod.
Inak vela tychto krapov bielych vysielaciek je vidiet v bazare,co im ta hracicka odletela nevedno kam.
Modelar je u mna ten, kto si dokaze vyrobit komplet liedadlo alebo copter a nie vytiahne nejaky
zazrak z krabice a mysli si ze je modelar.
a predal som ich so ziskom ..Vysielacku pouzivam tu istu este na 2 lietadla.
Nepotrebujem mat doma x kramov resp. na kazde lietadlo jednu vysielacku.
Kopteru si spravim taku, co uvezie min 5000 baterku s fpv a gopro kamerou a plyn mam do 50%
pri vise a unesie este vselijaky iny naklad a nelietam nahrane s letovim casom do 5 minut.
A nemusim riesit to, ze mi pri vyssom naklone su vidiet vrtule v zabere..
Inak tato stranka je pre modelarov, nie pre nadsencov hraciem made in tesco a pod.
Inak vela tychto krapov bielych vysielaciek je vidiet v bazare,co im ta hracicka odletela nevedno kam.
Modelar je u mna ten, kto si dokaze vyrobit komplet liedadlo alebo copter a nie vytiahne nejaky
zazrak z krabice a mysli si ze je modelar.
johny107 píše:..Hej povazujem to za vadny regulator..No nic musim pockat co mi napisu, pripadne objednat dalsi..Jaj uz ma to nebavi..
Nemáš někde doma ještě nějaký regulátor? Nebo někdo ve tvém okolí? Klidně tam na nějakou dobu než se to vyřídí dej i jiný regl....lítat to bude.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
No o to som sa vcera pokusil..Kupil som si nejaky smejd dualsky za 13 eur a to bola osudova chyba.
Napojim ho tam rovno vsetko ako ma byt,pripojim baterku a daco buchlo, citim smrad.
Motor si pipa klasickym tonom, tak snad vsetko v poradku.Skusam akoze kalibraciu rozsahu plynu,zapamatane podla melodie..Skusam pridavat plyn a motor trha jak hovedo..
Zistim ze motor pekne horuci,vzhladom ze sa vobec netocil..Ma tmavsie vinutie ako ostatne..
A to bol ten novy motor co mi prisiel na ktory som 20 dni cakal..
Takze dualsky zakopavam pod ciernu zem.A ze kvalitny regulator..S tym som sa este nestretol
aby mi regulator od..bal motor.Takze tento rok nehrozi s kopterou do vzduchu.
Regulator simon k sa mi ozvali na reklamaciu ale motor som musel objednat dalsi.
Salamander ma asi vysmeje..Na nejake lietadlo by sa dal pouzit ale na copteru isto nie,nakolko bude mat mensi vykon a tym aj nizsie otacky,dochadzalo by k nevyvazenemu krutiacemu momentu a tym aj tocenim celej koptery..Poznam to ked kamarat si myslel,ze ked pripoji baterku priamo na vinutie
striedaveho motora,ze sa mu bude tocit..Tiez sa mu trocha zadymilo a odvterdy sa mu coptera furt tocila,musel ju vytrimovat.
Napojim ho tam rovno vsetko ako ma byt,pripojim baterku a daco buchlo, citim smrad.
Motor si pipa klasickym tonom, tak snad vsetko v poradku.Skusam akoze kalibraciu rozsahu plynu,zapamatane podla melodie..Skusam pridavat plyn a motor trha jak hovedo..
Zistim ze motor pekne horuci,vzhladom ze sa vobec netocil..Ma tmavsie vinutie ako ostatne..
A to bol ten novy motor co mi prisiel na ktory som 20 dni cakal..
Takze dualsky zakopavam pod ciernu zem.A ze kvalitny regulator..S tym som sa este nestretol
aby mi regulator od..bal motor.Takze tento rok nehrozi s kopterou do vzduchu.
Regulator simon k sa mi ozvali na reklamaciu ale motor som musel objednat dalsi.
Salamander ma asi vysmeje..Na nejake lietadlo by sa dal pouzit ale na copteru isto nie,nakolko bude mat mensi vykon a tym aj nizsie otacky,dochadzalo by k nevyvazenemu krutiacemu momentu a tym aj tocenim celej koptery..Poznam to ked kamarat si myslel,ze ked pripoji baterku priamo na vinutie
striedaveho motora,ze sa mu bude tocit..Tiez sa mu trocha zadymilo a odvterdy sa mu coptera furt tocila,musel ju vytrimovat.
Naposledy upravil(a) johny107 dne čtv 19.12.2013 16:10, celkem upraveno 2 x.
to se mi podařilo s reglem taky ale jen to bylo tím že jsem nahrál špatný firmware..
-
Sofin
johny107: ta tvoje coptera je nějaká prokletá, tolik smůly snad ani není možné mít najednou
Jestli ten motor nemá vyžhavené magnety, tak by mohl jít převinout. Ale byla by to pěkná piplačka.
Jestli ten motor nemá vyžhavené magnety, tak by mohl jít převinout. Ale byla by to pěkná piplačka.
Připojuji se s dotazem. Jsem naprostý začátečník a amatér. Oživil jsem kvadrokoptéru Dji f 450. Vše se podařilo rozchodit a zkalibrovat. Nicméně v ať je v módu GPS, nebo v Autopilotu tak hned po startu vybočuje směrem do prava. Neumí vyset na jednom místě. Směr magnetometru mam po smeru letu po ose. Zkoušel jsem ho mírně i pootočit podle manuálu ale tím toho nedocílím.
Má někdo nějakou radu co provést?
PS: vysílač graupner mx-12.
Děkuji za rady.
Má někdo nějakou radu co provést?
PS: vysílač graupner mx-12.
Děkuji za rady.
Skus ju najskor zapojit bez Gps, a povenovat sa viac kalibracii Acc acelerometra.
Pri kalibraciu si asi nemal rovinu alebo.naklon kopteru mierne dolava a nakalibruj.
U multiwii sa to da kalibrovat aj cez knipke vtsilacky v terene,nevuem ake su moznosti
u Dji.
Pri kalibraciu si asi nemal rovinu alebo.naklon kopteru mierne dolava a nakalibruj.
U multiwii sa to da kalibrovat aj cez knipke vtsilacky v terene,nevuem ake su moznosti
u Dji.
johny107 píše:Skus ju najskor zapojit bez Gps, a povenovat sa viac kalibracii Acc acelerometra.
u Dji.
Pls začiatočnícky dotaz ako dá kalibrovat cez kniply videl som tiež video kde manik ladil PID cez potenciometer
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Vypnuté motory (nezaarmované). Dáš plyn naplno a knipl roll nebo pitch podržíš chvíli naplno na opačnou stranu než to uhýbá. Počkáš až to pípne a ledky bliknou. V případě potřeby to opakuješ několikrát. Funguje to pro letový režim angle nebo horizon (ne acro). Platí to pro Multiwii, jak jinde nevím.
johny107 píše:Skus ju najskor zapojit bez Gps, a povenovat sa viac kalibracii Acc acelerometra.
u Dji.
Děkuji. Vyzkouším. Kalibraci myslíš s Naza assistant nebo na zemi, nechat najít satelity, pak kalobrovat GPS kompas?