Super Voyager 990
Super Voyager 990
Zdravim.Rád bych slysel vas nazor na toto: http://www.raraskov.cz/detail/4876511/r ... oyager-990
Za tu cenu to asni ani nepoleti,ze?Nemate s timto nekdo zkusenosti?Pouziti ciste jako hobby obcasne poletani + nejake to video. Diky za kazdou reakci.
Za tu cenu to asni ani nepoleti,ze?Nemate s timto nekdo zkusenosti?Pouziti ciste jako hobby obcasne poletani + nejake to video. Diky za kazdou reakci.
Re: Super Voyager 990
klobasa píše:Zdravim.Rád bych slysel vas nazor na toto: http://www.raraskov.cz/detail/4876511/r ... oyager-990
Za tu cenu to asni ani nepoleti,ze? Nemate s timto nekdo zkusenosti?Pouziti ciste jako hobby obcasne poletani + nejake to video. Diky za kazdou reakci.
Je to novinka tj. moc zkušeností s tím zatím nebude. Obecně různých podobných pidimultikoptér se v poslední době vyrojilo víc. Třeba Revell Atomium bez kamery s ochranným rámem nebo třeba V939 nebo V949. I když jsou ty další modely bez palubní kamery tak se k nim dá doplnit nějaká pidikamerka z eBay, která bude možná i kvalitou lepší než ta kamerka v Super Voyager 990.
Výhodou u modelu Super Voyager 990 bude zapínání/vypínání kamerky z vysílačky a nevýhodou nejspíš slabší kvalita záběrů což ostatně naznačuje i ten popis v eshopu. Zatím nejsou nikde k dispozici žádné videoukázky záběrů z palubní kamerky v tom modelu. Možná je to proto, aby to předem moc neodrazovalo.
Ve všech těchto modelech jsou vesměs jen levné komutátorové motorky jejichž životost nebude moc velká. Při době letu dle uvedených letových časů ty motůrky vydrží nejspíš v průměru několik letových hodin tj. je dobré počítat s tím, že je zanedlouho bude potřeba postupně vyměňovat.
Kromě toho je vhodné kupovat spíš model, u kterého jsou dostupné náhradní díly což u této novinky zatím není patrno a kupovat další celý model na náhradní díly to se zas trošku prodraží.
O něco lepší bude trošku dražší multikoptéra Galaxy Visitor 2 k níž jsou k dispozici i videa z palubní kamery a má i inteligentnější řídicí jednotku dokonce i s režimem automatického návratu použitelným i uvnitř budovy. Náhradní díly na Galaxy Visitor 2 jsou zde.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AiaXsQOtDyI[/youtube]
Diky, perfektni a vystizny koment.Davam za pravdu.KOukal jsem na tvuj tip a mozna bych sel spise do tohoto.Videa z palubni kamerky toho Voyageru jsem take nenasel a bojim se, aby se na to dalo vubec divat.U videa co jsi sdilel je zaznam celkem ok, ale bohuzel se nepekne klepe. Ale to je asi problem pilotaze a i velikosti coptery, kdy pri teto velikosti zkratka ten stroj nemuze byt stabilni, ze?Na toho Visitora 2 jsou sehnat dily i u nas? Neco takoveho s timto asi nejde natocit, vid. http://www.youtube.com/watch?v=d2HvvTB177g
klobasa píše:Na toho Visitora 2 jsou sehnat dily i u nas?
Časem možná ano, ale zatím jsem je v českém eshopu nenašel. Dobré je, že jsou dostupné aspoň v EU. Je šance, že je časem objedná i některý z tuzemských prodejců. Díly na Voyager jsem nenašel ani mimo ČR.
klobasa píše:Neco takoveho s timto asi nejde natocit, vid. http://www.youtube.com/watch?v=d2HvvTB177g
Domnívám se, že ne a za ty peníze bych něco takového ani nečekal. Visitor 2 podobně jako Voyager i další podobné multikoptery nemají stabilizační závěs, který by poskytoval výraznější stabilitu kamery.
Při hodně opatrném řízení a pomalejším letu případně visení se tu a tam podaří docílit i něco celkem solidního se skoro nepatrnými otřesy, ale očekávat vysokou stabilitu při nejrůznějších stylech letu zde moc nelze.
ok, neco takeveho jsem cekal.Skoda, protoze ty videa s drazsich copter jsou opravdu uzasny! Jinak jsem koukal na velikost a ten Galaxy visitor je mensi, nebude to mit vliv na jeho chovani?Myslim tim vetsi stabilitu pril letu venku.
Jinak jsem se chtel zeptat, v cem se ty coptery oproti vrtulnikum lisi? Posledni dobou je to celkem boom. Je to ovladatelnost? stabilita ci co?
Jinak jsem se chtel zeptat, v cem se ty coptery oproti vrtulnikum lisi? Posledni dobou je to celkem boom. Je to ovladatelnost? stabilita ci co?
klobasa píše:ok, neco takeveho jsem cekal.Skoda, protoze ty videa s drazsich copter jsou opravdu uzasny! Jinak jsem koukal na velikost a ten Galaxy visitor je mensi, nebude to mit vliv na jeho chovani?Myslim tim vetsi stabilitu pril letu venku.
Ten rozdíl není moc velký. Navíc je třeba si uvědomit, že tyto malé multikoptery (spíš pidi hračky) jsou obecně určeny zejména k provozování uvnitř v budově nebo v hale a podobně. Venku s nimi jde také létat, ale zejména za bezvětří. Případné poryvy větru s tím budou cvičit, a to se taky bude dost projevovat i v nestabilitě obrazu.
klobasa píše:Jinak jsem se chtel zeptat, v cem se ty coptery oproti vrtulnikum lisi? Posledni dobou je to celkem boom. Je to ovladatelnost? stabilita...
Ano jsou to zejména tyto vlastnosti.
Stabilnější koptéry pro filmování jsou ovšem větší než tyto pidi hračky a mají i stabilizované závěsy pro kamery. Pokud ti jde o stabilnější záběry, a to nejen uvnitř budov, ale i venku pak nevyhazuj peníze za žádnou z těchto pidi hraček, protože budeš nejspíš zklamaný. Raději si počkej až něco našetříš a zapřemýšlej spíš nad něčím solidnějším jako je třeba DJI F300 Phantom. Na tomto serveru je DJI F300 Phantom věnováno celé vlákno kde najdeš spoustu zkušeností s ním. Ty pidi hračky opravdu nejsou na solidnější záběry vhodné.
Ano, nad DJI phantoma jsem koukal a je to supr vec.Bohuzel jeho koupi by to nekoncilo.Dalsi veci je kamera, Go pro jsem koukal, ze vyjde na bezmala 6000kc, nebo by treba stacila tato varianta?http://www.revotech.cz/produkt/kamera-mobius-actioncam/
Co bych vlastne potreboval pro nataceni?Ten zaves na kameru u Phantoma je schopnej?Koukal jsem ze dalsi veci je stabilizovanej zaves a to je teda ranec.Je to celkove jako vsechno o penezich.Na druhou stranu DJi je jak bych rekl bez kompromisu, koukal jsem, ze ma stridavy motory, dily i v Cr atd., ale musel bych setrit.Nebo existuje nejaka levnejsi varianta?Diky za odpoved.
p.s. vlakno o DJi teprve prectu, nemam vubec cas a tak budu rad za kazdou tvoji (vasi informaci).
Co bych vlastne potreboval pro nataceni?Ten zaves na kameru u Phantoma je schopnej?Koukal jsem ze dalsi veci je stabilizovanej zaves a to je teda ranec.Je to celkove jako vsechno o penezich.Na druhou stranu DJi je jak bych rekl bez kompromisu, koukal jsem, ze ma stridavy motory, dily i v Cr atd., ale musel bych setrit.Nebo existuje nejaka levnejsi varianta?Diky za odpoved.
p.s. vlakno o DJi teprve prectu, nemam vubec cas a tak budu rad za kazdou tvoji (vasi informaci).
klobasa píše:Ano, nad DJI phantoma jsem koukal a je to supr vec.Bohuzel jeho koupi by to nekoncilo.Dalsi veci je kamera, Go pro jsem koukal, ze vyjde na bezmala 6000kc, nebo by treba stacila tato varianta? http://www.revotech.cz/produkt/kamera-mobius-actioncam/ Co bych vlastne potreboval pro nataceni?Ten zaves na kameru u Phantoma je schopnej?Koukal jsem ze dalsi veci je stabilizovanej zaves a to je teda ranec.Je to celkove jako vsechno o penezich.Na druhou stranu DJi je jak bych rekl bez kompromisu, koukal jsem, ze ma stridavy motory, dily i v Cr atd., ale musel bych setrit. Nebo existuje nejaka levnejsi varianta?Diky za odpoved.
Levnější varianta znamená začít si to celé stavět po dílech na koleně, ale to chce mít zkušenosti jinak to může trvat i dost dlouho než se vůbec dopracuješ k něčemu solidnějšímu. Rozhodně to není řešení vhodné pro lidi, kteří nemají moc času ani zkušeností.
Pokud jde o závěs F300 pro kameru ten je optimalizován pro Gopro. Laborovat s jinou kamerou se u toho závěsu moc nevyplatí a může to přinést spíš horší výsledky. Leda se poohlédnout po jiném závěsu, ale to je zas kapitola sama pro sebe a na delší dobu.
Kdo nemá moc času, který by mohl věnovat stavbě vlastní koptery od základu se vším všudy a chce to mít raději hned kompletní aniž by se musel zabývat laděním hardware i software a bůhví jak dlouho programováním a různým laborováním ten jde spíš do ještě dražších variant.
Nově přichází DJI s pro filmování ještě lépe vybavenou verzí Phantoma včetně kamery a stabilizovaného závěsu. Nový model nese označení Phantom 2 Vision viz tento odkaz. K tomu už v podstatě nebude potřeba dokupovat nic dalšího, ale cena je samozřejmě vyšší. Níže jsou ukázky videí natočených z palubní kamery Phantom 2 Vision.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kx-pyw15-ww[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ELZrc7poHsc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lx4lcmKDujg[/youtube]
Níže je video ukázka srovnání záběrů z palubní kamery Phantom 2 Vision a Gopro 3.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ny3-AwvmRtw[/youtube]
Jasne, koukal jsem i na phantoma 2, ale to je zhruba 26000, bejt to takhle za 11 tak do toho snad jdu. 
klobasa píše:Jasne, koukal jsem i na phantoma 2, ale to je zhruba 26000, bejt to takhle za 11 tak do toho snad jdu.
Hotové odladěné řešení "na zlatém podnose až pod nos" tj. bez práce a bez laborování holt v této oblasti nebývá "za hubičku" a zejména ne komerčně prodávané. Kdo má zkušenosti a dost času ten si dokáže sbastlit vlastní kopteru s vlastním závěsem a k němu doplní nějakou stabilizační eletroniku a vše si k tomu samozřejmě sám odladí, ale to je pro nezkušeného "běh na hodně dlouhou trať" a s nejistým výsledkem. Stručně řečeno tam kde chybí čas a zkušenoti na stavbu a odladění vlastního řešení se to holt musí dohnat penězi za hotové odladěné řešení, a to nebývá levná záležitost.
Můžeš zkusit pohledat na modelbazaru apod. Třeba se tam časem objeví i nějaký levnější komplet samodomo vyrobené koptery se stabilizovaným závěsem, který pro tebe bude přijatelnější a nebo si tady na serveru do sekce Koupím rovnou napiš inzerát, že koupíš do určité ceny amatérsky vyrobenou multikopteru se stabilizovaným závěsem a třeba i včetně kamery s tím, že to celé musí být kompletně odladěno pro filmování a třeba se časem někdo ozve.
Takze pokud tomu dobre rozumim, tak je nakonec nejlevnejsi reseni DJi Phantom 10-11 tis. + gopro white e. cca 6 tis. Nebo bejt zklamanej z Galaxy Visitora. 
klobasa píše:Takze pokud tomu dobre rozumim, tak je nakonec nejlevnejsi reseni DJi Phantom 10-11 tis. + gopro white e. cca 6 tis. Nebo bejt zklamanej z Galaxy Visitora.
Ti co chtějí hotové řešení bez ladění k DJi Phantomu a Gopro pro ještě lepší a stabilnější záběry dokupují ještě stabilizovaný závěs jako je např. Zenmuse HD-2D, který je optimalizován právě pro Gopro. Níže je ukázka videa s DJi Phantomu s Gopro na stabilizovaném závěsu Zenmuse HD-2D.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TIK-_r1UUI8[/youtube]
Jasne, ale pro me jsou dulezitym faktorem penize.Rici, ze jsem za toto dal 25 tis. tak me ta moje vyhodi.
TAkze nejlevnejsi varianta tedy Phantom + go pro? Dohromady tak 16000 tis?
klobasa píše:Jasne, ale pro me jsou dulezitym faktorem penize.Rici, ze jsem za toto dal 25 tis. tak me ta moje vyhodi.TAkze nejlevnejsi varianta tedy Phantom + go pro? Dohromady tak 16000 tis?
Ano pokud jde o komerčně vyráběný a prodávaný hotový odladěný produkt (tj. ne stavebnici).
Ještě levnější variantou pak může být nějaká koptéra nikoli vyráběná sériové, ale vyrobená z různých cenově přijatelnějších dílů i s brushless závěsem a odladěná pro filmování nějakým modelářem, který v tomto ohledu má zkušenosti. Tam je šance se dostat s cenou i pod cenu Phantoma, ale sehnat pro daný účel solidně odladěný kus, na kterém by nebylo potřeba nic dalšího ladit a byl za dost nízkou cenu může být otázkou štěstí.
Většina modelářů říká manželce cenu sníženou o 50%
Budou mít řeči i při nízké ceně, tak je to jedno.
U mně to nehrozí, ta moje se raději ani neptá co to stálo
U mně to nehrozí, ta moje se raději ani neptá co to stálo