Nedaří se nastavit regl
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nedaří se nastavit regl
Regulátor ani motor netopí. U toho manuálu píšou že omezovač je pod 3V na článek což je v pohodě a programování a programovacím kartám bohužel nerozumím. Takže co by jste mi prosím doporučili?
Lukáš
Luky Bartak píše:..... Takže co by jste mi prosím doporučili?
už jsem to napsal - dej vrtuli max. 8/3.8 (nebo 7/3.5) a dej vědět co to udělalo.
jyrry.webnode.cz
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Luky Bartak píše:Regulátor ani motor netopí. U toho manuálu píšou že omezovač je pod 3V na článek což je v pohodě a programování a programovacím kartám bohužel nerozumím. Takže co by jste mi prosím doporučili?
To máš v nějakém Clikovi, nebo v čem?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Mám to v tomto http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1657.html. Děproňák by šel hned do kopru 
Lukáš
Já to mám v tomhle http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1648.html - tedy srovnatelné éro. S tou 8/3.8 to taky ještě slušně poletí, pokud to nemáš moc těžké. Já to momentálně mám za 194g s těmi 500mAh.
jyrry.webnode.cz
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám do 150g s těma 350mAh. Takže to určitě trochu lítat bude 
Lukáš
Luky Bartak píše:Mám to v tomto http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1657.html. Děproňák by šel hned do kopru
Létáme v těch halovkách motory kolem 2000kv
Neutrino má myslím 1900? Axi 2203/46 má 1720, Axi 2203 Race má 2300 atd. Normálně jsou tam 8" vrtule, ale někdo to létá i na 9".
Tak jenom ať máš představu, jak ti to poletí s TGY 1450kv a sedmipalcovou vrtulí.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
To myslím můžeš jít i na tu 7/3.5 ...
Jak jsi to dokázal? Místní mi tu váhu pod 200g závidí... :-)
edit: a co se týká jak nám to letí/poletí - někdo má představu, my to vidíme, jak nám to letí ;-)
Jak jsi to dokázal? Místní mi tu váhu pod 200g závidí... :-)
edit: a co se týká jak nám to letí/poletí - někdo má představu, my to vidíme, jak nám to letí ;-)
jyrry.webnode.cz
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
S Těma otáčkama je problém, proto jsem tam měl právě tuhle větší vrtuli. No vyzkouším tu 8 a uvidím. A ta váha. No je to nový takže zatím žádně dodatečné lepení
. Menší baterka a navíc tenhle crack je o něco málo lehčí než edge, protože je to ze slabšího EPP.
Lukáš
Myslim že s tou 8/3.8 to nebude problém, hmotí mi to o dost víc, mám stejný motor a nestěžuju si na výkon, jen na malou výdrž...
jyrry.webnode.cz
JosefSvejk píše:Při velkém proudu přece rychleji klesne napětí (350 mAh 20C není žádný "tvrďák") a vypne regulátor.
Ještě před dvěma rokama v tom všichni létali motory minimálně toho výkonu a minimálně toho kv co tam má Luky Bartak se stejnýma vrtulema a baterkama Hyperion 2s lipol 240mAh. Ty letadla měli 120,130.., ale taky 150g. Absolutně nebyl problém ty baterky vylétat do mrtě = dobít přes 200mAh.
Postupně jak hmotnost klesala, tak se sundavala kapacita osazovaných baterek. Dnes to má pod 100g a baterky 2s lipol 120mAh. Až tady začal být problém s tím, že to ty baterky nedají.
Jestliže tam má Luky Bartak 2s 350mAh, tak bych určitě nehledal problém v té vrtuli. Jestliže tam má jyrry 500mAh a vylétá 200, tak už to stojí za to to taky řešit
Luky Bartak píše:Takže problém je takový, že vše šlape jak má do té doby, než vylétám cca 140mAh. Poté mi pípne regulátor. Vypne se motor a pak se už vypíná pořád. Nevím jestli je vadný regulátor nebo tam je jen nějaký omezovač napětí nebo něco takového. Díky za rady
Přeměř si to, aby ses ujistil, že je problém v poklesu napětí u proudově slabého aku a pokud se to potvrdí tak použij lepší aku GensAce 2S 350 mAh, 30C a pak tady dej vědět jak ti to s tímto lepším aku bude šlapat.
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Ptal jsem se kolegy, jestli má také takové problémy a říkal, že v pohodě má stejné věci jen tam má tento regl. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ries_.html. Stejnou vrtuli(9/4,7) a dobijí těch 300mAh. Před tím tam měl tento regulátor: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... A_ESC.html. A dělalo mu to to samé. Jeho známý má ten regl. hobbyking 8-10A a má ho bez problému. Kupoval ho před delší dobou. Takže jestli tam dávají nějaké pojistky navíc nebo je vadný to nevím, ale v baterkách to asi nebude.
Lukáš
Nastav ten regulátor na Nixx a létej na čas, pokud máš jistotu, že baterky jsou dostatečně tvrdé.