Nedaří se nastavit regl

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedaří se nastavit regl

#76 Příspěvek od Luky Bartak »

Regulátor ani motor netopí. U toho manuálu píšou že omezovač je pod 3V na článek což je v pohodě a programování a programovacím kartám bohužel nerozumím. Takže co by jste mi prosím doporučili?
Lukáš
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od jyrry »

Luky Bartak píše:..... Takže co by jste mi prosím doporučili?

už jsem to napsal - dej vrtuli max. 8/3.8 (nebo 7/3.5) a dej vědět co to udělalo.
jyrry.webnode.cz
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Luky Bartak »

Dobře :wink:
Díky za rady a nápady
Lukáš
JMalik

#79 Příspěvek od JMalik »

Luky Bartak píše:Regulátor ani motor netopí. U toho manuálu píšou že omezovač je pod 3V na článek což je v pohodě a programování a programovacím kartám bohužel nerozumím. Takže co by jste mi prosím doporučili?

To máš v nějakém Clikovi, nebo v čem?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Luky Bartak »

Mám to v tomto http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1657.html. Děproňák by šel hned do kopru :(
Lukáš
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od jyrry »

Já to mám v tomhle http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1648.html - tedy srovnatelné éro. S tou 8/3.8 to taky ještě slušně poletí, pokud to nemáš moc těžké. Já to momentálně mám za 194g s těmi 500mAh.
jyrry.webnode.cz
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Luky Bartak »

Já to mám do 150g s těma 350mAh. Takže to určitě trochu lítat bude :wink:
Lukáš
JMalik

#83 Příspěvek od JMalik »

Luky Bartak píše:Mám to v tomto http://www.rc-factory.cz/katalog/rc-mod ... -1657.html. Děproňák by šel hned do kopru :(

Létáme v těch halovkách motory kolem 2000kv
Neutrino má myslím 1900? Axi 2203/46 má 1720, Axi 2203 Race má 2300 atd. Normálně jsou tam 8" vrtule, ale někdo to létá i na 9".
Tak jenom ať máš představu, jak ti to poletí s TGY 1450kv a sedmipalcovou vrtulí.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od jyrry »

To myslím můžeš jít i na tu 7/3.5 ...
Jak jsi to dokázal? Místní mi tu váhu pod 200g závidí... :-)

edit: a co se týká jak nám to letí/poletí - někdo má představu, my to vidíme, jak nám to letí ;-)
jyrry.webnode.cz
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Luky Bartak »

S Těma otáčkama je problém, proto jsem tam měl právě tuhle větší vrtuli. No vyzkouším tu 8 a uvidím. A ta váha. No je to nový takže zatím žádně dodatečné lepení :D . Menší baterka a navíc tenhle crack je o něco málo lehčí než edge, protože je to ze slabšího EPP.
Lukáš
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od jyrry »

Myslim že s tou 8/3.8 to nebude problém, hmotí mi to o dost víc, mám stejný motor a nestěžuju si na výkon, jen na malou výdrž...
jyrry.webnode.cz
JMalik

#87 Příspěvek od JMalik »

JosefSvejk píše:Při velkém proudu přece rychleji klesne napětí (350 mAh 20C není žádný "tvrďák") a vypne regulátor :wink: .

Ještě před dvěma rokama v tom všichni létali motory minimálně toho výkonu a minimálně toho kv co tam má Luky Bartak se stejnýma vrtulema a baterkama Hyperion 2s lipol 240mAh. Ty letadla měli 120,130.., ale taky 150g. Absolutně nebyl problém ty baterky vylétat do mrtě = dobít přes 200mAh.
Postupně jak hmotnost klesala, tak se sundavala kapacita osazovaných baterek. Dnes to má pod 100g a baterky 2s lipol 120mAh. Až tady začal být problém s tím, že to ty baterky nedají.
Jestliže tam má Luky Bartak 2s 350mAh, tak bych určitě nehledal problém v té vrtuli. Jestliže tam má jyrry 500mAh a vylétá 200, tak už to stojí za to to taky řešit :wink:
Drondys

#88 Příspěvek od Drondys »

Luky Bartak píše:Takže problém je takový, že vše šlape jak má do té doby, než vylétám cca 140mAh. Poté mi pípne regulátor. Vypne se motor a pak se už vypíná pořád. Nevím jestli je vadný regulátor nebo tam je jen nějaký omezovač napětí nebo něco takového. Díky za rady :wink:

Přeměř si to, aby ses ujistil, že je problém v poklesu napětí u proudově slabého aku a pokud se to potvrdí tak použij lepší aku GensAce 2S 350 mAh, 30C a pak tady dej vědět jak ti to s tímto lepším aku bude šlapat.
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Luky Bartak »

Ptal jsem se kolegy, jestli má také takové problémy a říkal, že v pohodě má stejné věci jen tam má tento regl. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ries_.html. Stejnou vrtuli(9/4,7) a dobijí těch 300mAh. Před tím tam měl tento regulátor: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... A_ESC.html. A dělalo mu to to samé. Jeho známý má ten regl. hobbyking 8-10A a má ho bez problému. Kupoval ho před delší dobou. Takže jestli tam dávají nějaké pojistky navíc nebo je vadný to nevím, ale v baterkách to asi nebude.
Lukáš
JMalik

#90 Příspěvek od JMalik »

Nastav ten regulátor na Nixx a létej na čas, pokud máš jistotu, že baterky jsou dostatečně tvrdé.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“