graup15 píše:To,že je to zde rozstříštěné mi je taky jasné,ale naprosto se s tím nedá nic dělat.
osobně s tím nemám žádný problém, už několikrát jsem i vyjádřil svuj názor, že mi přijde nesmyslné čerpat informace staré několik let a držet se radami, které už nejsou třeba ani aktuální a probíraný model je dnes nakonec osázen třeba uplně nějak jinak, prostě krávovina číst o motoru , reglu a servech do nějakého modelu osazovaného před deseti lety, stejně pak musím vyřešit, co použít dnes, což zase nic nedá tomu, kdo to bude řešit za dalších x let.Navíc z toho balastu okolo je alespon trochu poznat, kdo má asi tak jakou povahu a třeba jak moc co prožívá, jestli mu jde třeba o top přístup, nebo pouze o ještě přijatelnou funkčnost.
je to tady diskusní forum, né uložiště návodu a stavebních plánku.zásadní věci se vyřeší většinou na prvních stranách a pak už to logicky spadne spíš do tlachárny, dokud u daného modelu nevyvstane třeba nějaký problém a znovu se spíš nezačne řešit konkrétní věc, kdo nemá chut se tím prohrabávat, muže si to vyřešit po svém jak on uzná za vhodné.
je ale pravda, že zakladatel vlákna by měl mít tu možnost nechat odstranit nesmyslné plky, které mu tam vadí a jednoznačně to vlákno mají za ukol cíleně zaplevelit--třeba pokud si ve svém vláknu píšu o modelu, který chci vybavit nějakou elektronikou a musím pak do nekonečna debatovat o tom, že bych měl použít něco jiného a já už dopředu bezpečně vím, že nic jiného používat nebudu.Z těchto debat se to pak velice často přesouvá na smetiště a poslední dobou se domnívám, že smysl těch debat je právě pouze to přesunutí do odpadu---TADY BY MĚLI MODERÁTOŘI MAZAT, NIKOLI PŘESOUVAT, páč přesunutí témat tyto diskutéry motivuje, ale mazání by je časem od toho zbytečného rejpání odradilo.
neviděl bych v tom nějakou cenzuru, je tu nějaký majitel tohoto fora, má k tomu nějaké pomocníky, když většinově usoudí, že se někde něco rozjíždí špatným směrem, at to klidně smáznou, komu se to nebude líbit, at si založí vlastní forum, ale rozdělování témat je blbina, stejně to pak skončí zamčené .
jako všechno, i toto forum se vyvýjí a poslední dobou se opravdu hodně vláken rozděluje a přesouvá na smetiště,pokud jde o nesmyslné plky, mělo by to zmizet uplně, né se přesunout, pokud nebude možné do sebe vzájemně rejt, zmizej rejpalové , respektive každý raději opravdu přehodnotí co napsal, než to odešle.
ve výsledku by to mohlo nakonec přinést i méně starostí pro moderátory s hlídáním vláken, jen by ten výmaz neměl padat pouze na hlavu jednoho konkrétního moderátora, mělo by být jasné, že šlo o rozhodnutí více moderátoru a asi by o tom výmazu měla být ve vlákně nějak výrazně zminka, páč určitým zpusobem tam asi nějaká nelogičnost v debatě poznat bude, tak aby se vědělo proč.