Jirka_KT build-up thread - SIG Aqua-star hydroplan
Re: Jirka_KT build-up thread - SIG Aqua-star hydroplan
Naštěstí jsem na to celkem připravenej
Takhle sepsaný pod sebe je to slušnej peníz, ale je za to jedna krabice a půl igelitky materiálu
....a taky, když v tom má člověk peníze, tak se víc snaží 
Ono to je relativní. Když chceš začít třeba lyžovat, tak to vyletí podstatně víc a pak cesta do hor, parkovné , vleky .... nebo golf... Řekl bych, že tenhle náš koníček je ještě poměrně mírný

Já jsem pouze poukázal na možnosti zjištění informací, ten model na RCA můj není, a to že tobě to blbě lítá, respektivě tvému kolegovi a to že něco nechápeš za to fakl nemůžu.......ale už začínám chápát to jiskření mezi Příbramí a RakovníkemJMalik píše:
Takže názor typu: "Já jsem to blbě osadil, stejně mi to lítá, udělej to taky tak..." nějak nechápu.)
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Prdnul bych tam na 3S klidně ten nejlevnější z nejlevnějších CF2812 + aku 3S s kterou to půjde vyvážit + vrtulku APC 7/4E a musí to lítat jako fík.
Chlapi, hlavně nenechte cloumat svým majestátem
Vyzkoušim pak oba pohony..zalítáme..porovnáme..uvidíme 
Bez problému půjde udělat i trošku vyšší ten pilon pro motor, skoro bych podle obrázků na internetu řekl, že v původní velikosti ho má málokdo.
A pak tam půjde i vrtule 9x.. a zase bude všechno jinak

Bez problému půjde udělat i trošku vyšší ten pilon pro motor, skoro bych podle obrázků na internetu řekl, že v původní velikosti ho má málokdo.
A pak tam půjde i vrtule 9x.. a zase bude všechno jinak
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Čim vejš ten pylon vystrčíš, tim výš vystrčíš i těžiště. Zbytečně si tím zhoršíš příčnou stabilitu modelu. Cpát na hydroplán o rozpětí 1m 9" vrtuli je nesmysl.
..tak jo, vyšší to dělat nebudu nebudu, pořešim to spíš tim motorem a baterkama.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Minimálně výměna motoru tě čeká (pokud budeš chtít zachovat aku 2S). S tím co máš nakoupeno je pohon v podstatě nerealizovatelný. Popsal to už ve vlákně "akulacz". Pokud budeš chtít využít tu aku 2S, tak budeš muset použít motor s KV kolem 2000. Klidně něco jako 2212/6 (2826/6) s KV 2200. Tim získáš výkon na vrtuli 7". Nebo pak nový pohon na 3S.
Práce započala
zadní plochy - lepeního zatim maličko, zafrézovaný plastový panty místo papírových a nasucho sesazený. Pokračuju trupem...
... trochu vánočního woo-doo

Docela bych rád věděl, proč tolik lidí všude dává ty pantíky MPJet. Přitom při použití izolepy nebo těch papírových závěsů se to dá udělat takřka bez "fugy" a nejen že to mnohem líp vypadá, ale kormidla jsou i mnohem účinnější = stačí menší výchylka. U velkých ér to ještě i pochopím, ale u takovýchto prcků. To vám to připadá víc profi, nebo jaký to má důvod? Já vím, že papírové pantíky nemají moc dobrou pověst, ale podle mě je to dáno tím, že je lidi neumí správně použít.
Omlouvám se za offtopic, pochopitelně Ti přeji úspěšnou stavbu. Jen jsem si to neodpustil, když na těch fotkách vidím ty "fugy".
Omlouvám se za offtopic, pochopitelně Ti přeji úspěšnou stavbu. Jen jsem si to neodpustil, když na těch fotkách vidím ty "fugy".
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Ja jsem si to chtel hlavne zkusit jak se do 3mm balsy jeste dava pant
Jestě je na kazdej strane trochu vic zasunu do materiálu, taze se ty skviry jeste o něco zúží.
Trupík je skoro hotovej, broušení si nechám až na zítra..
Teď jsem byl furt na cestách, tak pokrok až teď. Trup je nalakovanej zevnitř, vytmelenej a vybroušenej z venku. Oproti originálu jsem vyřešil ty boční šíny jinak, tak snad to bude mit ve vode větší výtlak, protože jak tak na zahr. fórech zjišťuju, tak problém se startem z vody je ten, že se na začátku manévru příď hodně ponoří a bez pořádnyho pohonu nezačne včas klouzat po hladině, což někdo řeší naklonem vrtule nahoru, tak aby to hned od začátku "vytahovala z vody", ale pak to zase nelítá tak jak by mohlo. Druhá skupina pak prostě sníží ponor rozšířením trupu. Trochu tý váhy navic to sice udělá, ale mělo by se to vyplatit, tak uvidíme. Po potažení trupu, tam ještě možná přidám i ty "blatníky" aby vrtule nenasávala rozvířenou vodu od přídě.