Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání
Nee
Danovi to baští 90A a to bylo ještě ve špičce
a má stejný motor co já 16/35/1,5R
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Aha..já jak jedu v těch 16351..tak už mám za to,že to mají všichni:-)
No nakonec to můžeme změřit i na letišti externím čajna měřákem.
Jinak YEP (čti YGE
100 je radostný regl. Vyměnil jsem 16/10 za 16/13 a změřil. Jo a už jsem s tím byl i lítat,takže v pohodě (pro moje ruce,ale!!) Jo....momentálně tam mám Neu , né Megu.
Pořád přemýšlím co do nového Vikinga. Hodně uvažuju o Kontronik 500/36/6,7 na 6S a 16/13.
:-)
Jdu si nabít baterky a s ranním rozbřeskem vyvětrat Ijóoona
Jinak YEP (čti YGE
Pořád přemýšlím co do nového Vikinga. Hodně uvažuju o Kontronik 500/36/6,7 na 6S a 16/13.
Myslíš, že by při těch proudech 80-90A šel napájet přijímač z reglu ? Jde mi o to, aby tam nemuseli být ty přijímačovky. Yep je kvalitní regl a ještě k tomu to má spínaný 6A bec 
Naposledy upravil(a) michalv dne úte 24.12.2013 7:42, celkem upraveno 1 x.
Jen na tvoje riziko!! Do malých modelů nebo pro soutěžní použití je riziko snesitelné, pro rekreační létání je lepší jet na jistotu. A Stork potřebuje hmotnost baterek...vyndáš je a místo nich budeš dávat 100g olova?
-
petrajksner
michalv píše:Myslíš, že by při těch proudech 80-90A šel napájet přijímač z reglu ? Jde mi o to, aby tam nemuseli být ty přijímačovky. Yep je kvalitní regl a ještě k tomu to má spínaný bec
Jestli to číňani okoply poctivě, tak YGE 100 udává 5A špičkově a 3A nepřetržitě. Až řady LV mají 6A nepřetržitě a 12A špičkově.
Asi bych nebyl v klidu.
Ty pohonný baterky bych dal víc dopředu 
Jak chceš ty...model je na i takovou variantu připravený.
Uvidím no, jen tak přemýšlim co a jak 
...přesně tak, nech tam radši ty přijímačovky a neriskuj, na co si tam pak dával ty separátní BECáky 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15 píše:Aha..já jak jedu v těch 16351..tak už mám za to,že to mají všichni:-)
Jinak YEP (čti YGE100 je radostný regl. Vyměnil jsem 16/10 za 16/13 a změřil. Jo a už jsem s tím byl i lítat,takže v pohodě (pro moje ruce,ale!!) Jo....momentálně tam mám Neu , né Megu.
Pořád přemýšlím co do nového Vikinga. Hodně uvažuju o Kontronik 500/36/6,7 na 6S a 16/13.:-)
Ahoj. Jestli mi ten Kontronik pri stehovani taky neukradli, tak ho tam nekde mam. 500/26/6,7 a 480/neco/4,2 se zahadne ztratily se spoustou dalsich veci. Proste ty dva co jsi mel pred par lety na testovani jsou v ........
bez přijímačovek bych do toho fakt nešel ... chápu že závodníci F5J šetří gramy ale pro rekre ...
i regl za 3000 může odejít ... bez varování a hlavně ono už není legrace, vem si co ta 3 metrovka pokud se rozjede na rychlosti dokáže a to ani nemluvíme o tom že by to trefilo člověka
vím co dokáže udělat F5 ko s dveřma ochcávky .... brrr
i regl za 3000 může odejít ... bez varování a hlavně ono už není legrace, vem si co ta 3 metrovka pokud se rozjede na rychlosti dokáže a to ani nemluvíme o tom že by to trefilo člověka
vím co dokáže udělat F5 ko s dveřma ochcávky .... brrr
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
No, ale já potřebuju 500/36
To je trošku jiné Kv motoru než ten tvůj.
re..Michal V
Stork má pro plné otevření klapky potřebnou dráhu serva 15mm, což sice jde lehce zajistit 1cm páčkou na servu, ale má to i negativa...projevuje se vůle na servu a i jde využít jen nominální síla serva. Protože, ale Stork již výtečně brzdí i s klapkama na 60st, poslal jsem servo za roh co to šlo (vzhledem k maximálnímu možnému probroušení vydličky) a osa otáčení na servu je 7mm od středu.Servo má i větší využitelnou sílu.
Vůle jsou minimální a de fakto v obou krajních polohách je klapka zamčená.
Rámeček pro servo je o hodně delší než co se koupí, neb na něm je přichycen i MKS-BEC serva. (Samo jsem ti rámeček i prolakoval ,na ochranu dřeva proti vlhkosti)
Tož koukej objednat pěkné počasí na zálet!!!!!!!
re..Michal V
Stork má pro plné otevření klapky potřebnou dráhu serva 15mm, což sice jde lehce zajistit 1cm páčkou na servu, ale má to i negativa...projevuje se vůle na servu a i jde využít jen nominální síla serva. Protože, ale Stork již výtečně brzdí i s klapkama na 60st, poslal jsem servo za roh co to šlo (vzhledem k maximálnímu možnému probroušení vydličky) a osa otáčení na servu je 7mm od středu.Servo má i větší využitelnou sílu.
Vůle jsou minimální a de fakto v obou krajních polohách je klapka zamčená.
Rámeček pro servo je o hodně delší než co se koupí, neb na něm je přichycen i MKS-BEC serva. (Samo jsem ti rámeček i prolakoval ,na ochranu dřeva proti vlhkosti)
Tož koukej objednat pěkné počasí na zálet!!!!!!!
...no ono to počasí poslední dobou nebylo špatný, ale když jsem byl lítat asi před týdnem, tak jsem si připadal jako Armstrong při chození po měsíci, ač travička vypadala poměrně hezky a po hodině lítání mi vůbec nebyla zima, boty po chvíli vypadaly a vážily snad o 5 kilo víc jak byly nahamtaný od bahna, vůbec jsem to nemoh dostat dolů 
JETI DC-16
No vzdyt! 500/36 Jsem taky tenkrat kupoval u Horejsiho. Jestli chces, zaexperimentovat, tak Ti po Vanocich zavolam a mrknu se, jestli tam je. Kupuju vsechno znova. Ukradli mi skoro vsechno, krome letadel. Ty jsem pak nas.... prodal. Zbyla mi nabijecka, nejaky ty Kontronik prevodovky a par sroubku a vidlicek.
Tak to by bylo super!!! Telefon máš v SZ.