TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
Já to mám vymodelařený takhle
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Má nějaký význam dávat Tx svisle? Nebo je to jen kvůli tomu, že máte anténu bez konektoru 90st. takže v téhle montáži Tx jde anténa svisle nahoru?
kombat na kopci i s motory :-)
JirkaA píše:Chlapci vite nekdo kolik vazi samotnej frame TBSka? Zplodil jsem vlastni klon, vystrachal jsem neco karbonu vcetne trubek na ramena, celej frame vcetne vsech sroubu bez motoru a elektroniky mi hmoti 43 deka, docela by mne zajimalo jak jsem na tom v porovnani s originalem..
Neodpovím na dotaz, ale pro srovnání ... já to mám za 303g viz. viewtopic.php?f=131&t=52394&start=375
kombat na kopci i s motory :-)
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
pad píše:
Neodpovím na dotaz, ale pro srovnání ... já to mám za 303g viz. http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=52394&start=375
Na drevenych ramenech hodne vahy usetris. Ja jsem trosku nabral na hornim platu, delal jsem to ze zbytku uhli a nezbylo mi dost 1,5mm, 2,5mm je hodne predimenzovano
OK2WY
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Na drevenych ramenech hodne vahy usetris. Ja jsem trosku nabral na hornim platu, delal jsem to ze zbytku uhli a nezbylo mi dost 1,5mm, 2,5mm je hodne predimenzovano
Nestačila by deska 1mm? 1.5 mm Cuprextit je nezkutečně pevný, tak si říkám že by uhlík mohl být lehčí..
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:
Nestačila by deska 1mm? 1.5 mm Cuprextit je nezkutečně pevný, tak si říkám že by uhlík mohl být lehčí..
Jednička je asi málo, mám z ní podvozek a už se to docela kroutí. 1,5mm zdá se býti ideál. Ale jak říkám, dělal jsem v podstatě z toho co dům dal, je to prototyp. Na horním platu by se dalo ještě hodně vylehčovat, na druhou stranu raději jsem nechal kus plochy tam, kde se na to dá něco přilepit (RX atd..). Mám taky o chlup větší rozpětí než originál (cca o tři cm na rameni).
OK2WY
krtek2k píše:Tak jak velí TBS , proč vymejšlet něco co už někdo dokonale vymyslel..
No oni VideoTx sice dali na jakýsi plechový držáček, ale ten zase tak nějak divně trčí nahoru a nevím jestli to potom nebude překážet třeba při přepravě...možná kdyby to bylo aspoň nějak sklopné, jako se teď většinou řeší stožárek na GPS/kompas. Nemáš potom problém se zastíněním antény za letu? Mě se líp osvědčilo umístění video anténky směrem pod model, ale taky to není vždy na 100%...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Když nad model , tak co nejvejš a je to v pohodě.
Mám to na 3M dual-locku , kdyby to překáželo tak to jen odepnu, ale nepřekáží.
Mám to na 3M dual-locku , kdyby to překáželo tak to jen odepnu, ale nepřekáží.
Frsky X10S Carbon
Ještě večer jsem udělal držák, nejdřív jsem měl v ruce kousky merkuru. Ale vypadalo by to hrozně. Tak jsem si udělal šablony a vyrobil jsem to z karbonové destičky. Mám to na Duallocku a pojištěné stahovačkou.
Ještě jedna věc, gimbal mi normálně funguje, mohu ho ovládat všechno ok. Ale jak roztočím vrtule, tak mu hrábne a začne sebou cukat a už se nevzpamatuje. Nevíte co to způsobuje?
Vyřešeno, z výroby špatně nastavené profily a špatná kalibrace.
Už to maká....
Ještě jedna věc, gimbal mi normálně funguje, mohu ho ovládat všechno ok. Ale jak roztočím vrtule, tak mu hrábne a začne sebou cukat a už se nevzpamatuje. Nevíte co to způsobuje?
Vyřešeno, z výroby špatně nastavené profily a špatná kalibrace.
Už to maká....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:Mohl by jsi poslat fotky? Docela by mě to zajímalo
OK2WY
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je moooc pěknéé!!!
Mohu se zeptat čím máš řešené ty držáky motorů a jaké rozměry jsou trubek (průměr..) Plánuji něco takového také vyrobit a tak si říkám proč vymýšlet již vymyšlené
Mohu se zeptat čím máš řešené ty držáky motorů a jaké rozměry jsou trubek (průměr..) Plánuji něco takového také vyrobit a tak si říkám proč vymýšlet již vymyšlené
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:Tak to je moooc pěknéé!!!
Trubky 16mm, třmeny vyfrézovány z jakéhosi UV stabilního polypropylenu tloušťky 8mm. Až se dostanu domů vyfotím detaily.
OK2WY
To ste si uz davno mali prerobit na karbon trubky,vyzeea to lepsie a hlavne je to lahsie
jak tie 50 g tazke ramena.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
johny107 píše:To ste si uz davno mali prerobit na karbon trubky,vyzeea to lepsie a hlavne je to lahsie
Všichni čekali až jim to poradíš, experte
OK2WY
Ještě k uchycení VTx, já si poradil takhle, ohnul jsem hliníkový plech 0,5mm do tvaru ležatého T a potom doladil obrysy. Na styčné ploše je oboustranka 3mm a přilepený VTx je ještě pojištěn stahovačkou. Nyní jsou zasunuté konektory do VTx nad úrovní spodního plata a nehrozí jejich poškození.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...