DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI NAZA

#271 Příspěvek od Marek_Km »

Dá se, ale opravdu bych to moc zbytečně nepřeháněl. Ono totiž v malém prostoru na případné nečekané reakce není dost místa. Může se stát karambol, ani člověk nemrkne. Ale při velké opatrnosti se to opravdu dá.
gardenroute

#272 Příspěvek od gardenroute »

Kdysi na pocatcich jsem si v obyvaku s P. vzletl vyzkouset nove Graupner vrtule (dementni napad). Jak to dopadlo ? Zlomene 2 zcela nove vrtule, a poskrabana obrazovka 46" Sony Bravie (ale vydrzala). Pouceni ? Nedelat blbosti v mem veku, ani velka opatrnost to nemusi spasit...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#273 Příspěvek od Marek_Km »

:lol: Jj, vzpomínal jsi to. V blbosti ale asi vedu já s Ananasem. Updatovat Nazu s neodpojenými motory a nasazenými vrtulemi se někdy opravdu nevyplácí. Ananas to odnesl poraněnýma pazourama a u mě to odneslo pár kláves na noťasu manželky. Chybama s člověk učí. Celý život. :oops:
ananas

#274 Příspěvek od ananas »

jj ja updatoval u pc a měl krátký usb proto sem to nechal vedle sebe na stole no ete sluchadla na uších :-D převrátila se na mne zlomil jsem dvě vrtule o čelo a 15 stehu na xichtě naštěstí mimo oči ale nejde to ani poznat :-D aspon si už dávám jiný pozor :-) no za blbost se hold platí... ted sundávám vrtule pořád..
jirka_d

#275 Příspěvek od jirka_d »

Já měl 8 stehů na předloktí ve 2 řadách :D
Hezké svátky a v příštím roce méně úrazů, více létání
salamander

#276 Příspěvek od salamander »

Pokemon : Tie spodné vrtule sa točia opačne ?
ananas

#277 Příspěvek od ananas »

jj vrtule se točí proti sobě viz manuál :D
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od pokemon »

Jojo,riskovat letaním v bytě se nyvyplácí,sám mám na rukou sekance od vrtulý,na dvou dveřích záseky a na stropě rozemlete polistyrenové desky v obýváku,trex 450 SE vystřelil do stopu a zustal tam vyset.trex 600 taky vysel v obyváku,jinak všechny koptery zalétávám pořád v bytě když není venku příznivé počasí.
voodoomcz

#279 Příspěvek od voodoomcz »

Ja mam jen fw
4.02
Asi 20 startu vse slape jak hodinky .. course i home lock .Chtel bych se.ale zeptat jak presne ladite gainy ? Mam tam tusim default lita to pekne nicmene pri lehcim vetru to plave ram Dji 550 stock motor..
Pizzzi

#280 Příspěvek od Pizzzi »

Zdravím,
potřebuji radu.. po zapnutí mi NAZA bliká rychle žlutě. Je jedno, jestli GPS připojím nebo ne. Zatím nemám připojené regulátory - je možné ji vůbec zkalibrovat, když nejsou připojeny regulátory? Nebo může být problém přímo v NAZE? s kompem mi to komunikuje v pohodě, nastavení bez problémů..

díky
voodoomcz

#281 Příspěvek od voodoomcz »

Ahoj zlute blikani je failsave rezim .. norm zlute blikani je atti mode .. pripo se k pc a mrkni v jakem modu se jednotka nachazi v zavislosti na 3 pol. Swi na radiu .
Pizzzi

#282 Příspěvek od Pizzzi »

jj, je to ve fail save modu.. ale proč?
jo a mám sice jen dvoupřepínač, ale jeho poloha nemá na stav žádný vliv.. v TX CALI mi přepíná z režimu M do režimu GPS.. přijde mi to divný...
marcoo81

#283 Příspěvek od marcoo81 »

Ahoj všem zkušenějším. Jsem čerstvě majitelem koptéry DJI f450. Létá skvěle, GPS funguje, ale mám jeden problém. (spíše to nedokáži nastavit) A to je u DJI f450 a NAZA GPS funkce Home Lock. To z namená, že by se měla koptéra vrátit na původní místo. Bohužel se tak nestane. Mám RC soupravu Graupner MX 12. Pokud má někdo tip, jak toto nastavit ve vysílači, prosím o radu. V Naza assistant to mám nastavené. Funkci přiřazenou k switch páčkám. Vše cvaká jak má, ale nevrací se. asi to bude nastavením ve vysílačce.
Díky za pomoc.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od Pekacek77 »

Pokud to dobře chápu, home lock ti pouze otočí předek koptéry na místo startu, pokud bylo uloženo (automaticky nebo manuálně) ve vzálenosti větší než 10m od uložené pozice.
Tedy mě to taky nefunguje, uložím místo, LED zabliká, uloženo, home lock ale nechodí a koptéra se stále otáčí proti směru hodinových ručiček.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FyEmRS-dy_s[/youtube]
marcoo81

#285 Příspěvek od marcoo81 »

Pekacek77 píše:Pokud to dobře chápu, home lock ti pouze otočí předek koptéry na místo startu, pokud bylo uloženo (automaticky nebo manuálně) ve vzálenosti větší než 10m od uložené pozice.
Tedy mě to taky nefunguje, uložím místo, LED zabliká, uloženo, home lock ale nechodí a koptéra se stále otáčí proti směru hodinových ručiček.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FyEmRS-dy_s[/youtube]

Jj to je přesně ono. Nevím jak to přiřadit. Píšou že by to mělo být automaticky po nastavení v tom Naza Assistant, ale nic to nedělá. jen stojí na místě.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“