Vybírám z nějaké předverze článku co jsem psal o tomto éru do RC Revue a co jsem našel:
"I se setovým motorem ochotně stoupá (kolem 4m/s). Po srovnání modelu do horizontu, stažení plynu a “sklapnutí” vrtule, malý FOX ochotně nabere při klesavém či střemhlavém letu slušnou rychlost (až 25 m/s, to je 90 km/h!) a co je hlavní, přes svou malou hmotnost si ji dokáže dlouho udržet. Není tak problém z bezpečné výšky (která ovšem nemůže být příliš velká, jedná se o relativně malý model) 10 přemetů v bezmotorovém letu za sebou, nebo “sestavu” několika přemetů či výkrutů, let na zádech, vývrtku... A ještě mu zbude dost energie a rychlosti pro průlet kolem pilota i s následnou zatáčkou ve velkém náklonu před následujícím motorovým stoupáním k nabrání výšky před dalším bezmotorovým kocháním. Je nutné příliš netahat za výškovku a nebrzdit model. FOX má rád rychlost a pokud mu ji při létání poskytnete, chová se spořádaně a nezáludně a nehrozí nějaké nečekané padání po křídle. Jestli nabranou výšku “utratíte” v akrobatických obratech, nebo ji budete šetřit v klouzavém letu při hledání termiky nebo svahového proudění, je jen na vás. Ani tak se nedá mluvit o nějakém pomalém “brouzdání”, protože i při přeletech s malou ztrátou výšky (ztráta výšky při klouzavém letu je cca 1m/s) je rychlost modelu poměrně vysoká. Nezanedbatelným rysem je i stylový svist křídel. "
Prostě se za to nesmí tahat jako v tom vtipu "létej nízko a pomalu a v zatáčkách brzdi, ať se ti nic nestane".
Mám v tom svém už jiný, podstatně výkonnější motor (nějaký 28čkový SK3), serva vzadu, zpevněný trup, tvrdé křídlo (4 serva nakrátko) s v(y)laminovaným uhlíkovým "T" nosníkem z obou stran a potažené kombinací potištěný papír/tenký laminát (to se neprohýbá, až se jednou prohne tak to znamené že se zlomí), tvrdá výškovka i směrovka a jánevímcoještě jsem s tím chudákem provedl. Stejné věci jsem provedl i s velkým Foxem (2,3m). Něco to samozřejmě nabralo na váze, čiže to tak neklouže, ale je s tím větší prča

Mám je zaházené (uskladněné v krabicích) ve sklepě, někdy to vytáhnu a něco natočím, stejně to chci prodat.