F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.

#1 Příspěvek od graup15 »

Založím nekonečné vlákno, když už tu neexistuje téma kde se kompozity oddělí od ostatních modelů--.
Poprosím jednoho aktivního moderátora aby do toho nezasahoval,pouze když se to zvrhne v nadávky. Děkuji :-)

A pro začátek...včera jsem měl příjemnou návštěvu jednoho ze zdejších kolegů (BambiSpP), byl se podívat jaký je rozdíl mezi dřevěnkou a kompozitovou hračkou. Doufám,že se mu to líbilo :-)
Zároveň jsem si vyfotil oba své mazlíky najednou. Ty nálepky na čumáku,jsem zabavil bráchovi z vybavení TBS Discovery..no o tomto projektu tu taky budu psát. Co jsem si vzal FatSharky na hlavu,tak jsem pevně rozhodnutý (bez tohoto zážitky jsem to ještě zvažoval) ,že do toho jdu (jen né do koptery, ale FPV-Vikinga) s tím,že ...no večer pokračování.:-)

PS...jako překvápko-díky dovozci (Jp-models) mi dorazilo na testování naprosté TOP servo ...Brushless MKS HBL 6625), technický skvost!!!! ,tak o tom taky později.
Přílohy
DSCN0192.JPG
DSCN0189.JPG
DSCN0184.JPG
petrajksner

Re: F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i po

#2 Příspěvek od petrajksner »

Ta cena je fakt takový "nesmysl" jako v odkaze?
http://www.vdv-modellbau.com/rc-bereich ... -brushless
A copak je to za toho druhýho Vikinga? to je ten na FPV? Co si pamatuji tak jednoho si chtěl dělat na trošku svižnější pohon, to je on?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JirkaA »

Dalibore akceptuj prosím, že pravidla nedefinuješ ty. Na pokec máte vlákno v Klubech. Tady řešte techniku nebo provoz elektrovětroňů, ideální by bylo dělit např. serva, pohony do samostatných vláken. Na FPV i koptery tady máš samostatné okruhy vláken.
OK2WY
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BambiSpP »

graup15 píše: TOP servo ...Brushless MKS HBL 6625), technický skvost!!!! ,tak o tom taky později.

Dalibore to je ten novej stříďák jo?Ale ta cena.To víš že jse mi to líbilo,jsem z toho nadšenej.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
janva9

#5 Příspěvek od janva9 »

Ground Penetration Tester
graup15

#6 Příspěvek od graup15 »

re..Petrajksner

Po zralé úvaze, kdy sice 6kW je wow efekt zaručený, ale vždy je něco za něco (životnost, cena ,údržba..),jsem projekt přehodnotil a bude tam...co prostě vyjde.

Viking bude tzv multi. Tzn bude létat jak s FPV tak bez něj (normálně na oči). Zatím ještě nemám dořešený motor, ale počet článků je jasný. No začnu jinak

a) Normální model, jen trošku rychlejší ..................
Pohon 6S-2700 v řazení 3 a 3 za sebou. V obou případech bude regl YGE 160HV .Vrtule taktéž a to 16/13 RF. Pohon bude (a to zatím tak nějak zvažuji) buď Kontronik 500/36/6,7 nebo Neu 1117/0.75Y/6.7.
Serva v ocasu Futaby a křídlo MKS (střídavé asi ne, na to fakt už nemám kajdy:-)

b)Viking FPV...........
Motor stejný (jeden z těch dvou), ale baterie pouze 3S-4000mAh.
Nad střední částí trupu ,bude odnímatelná nástvavba kde bude kamera FPV, záznamová (Mobius), system umělého horizontu (Eaglesystem-vektor),OSD pro video a stabilizace napětí) (čidlo proudu v trupu u reglu). Video vysílač bude v zadní části trupu..cca 30cm za odtokovkou.
V této konfiguraci pohonu mi je jedno kolik to poleze, důležité je hlavně velká kapacita baterie)

No,není to zrovna sranda vše vymyslet tak aby to fungovalo, ale naštěstí brácha koupil komplet kopteru (na klíč) TBS-Discovery. A tak jsem byl nejenom na :-) školení co a jak funguje, ale máme výborný help-desk . Takže nemusím prošlapávat slepé uličky ...znamená to sice dražší vybavení, ale funkční. Když čtu jak se tu trápí borci z různýma KK deskama a pod...tak tudy cesta nevede.
Při předávání koptery zazněla několikrát důležitá věta!! FPV let je o plánování!!.
A toho se držím, žádné hurá do luftu. Všechno vybavení (až ho postupně nakoupím) se vyzkouší v nějaké eleporové plečce a až pak pújde do Vikinga. Ale model na to musí být připraven. A nic co podnikám není o náhodě,vše je dlouze promýšlené a plánovaně instalované!!!

No zatím mám model, regl,objednanou letovou kameru. Pa přijde na řadu UHF řízení modelu a čekám na kompletní manuál od eagletreesystem na vektor. http://www.eagletreesystems.com/index.p ... uct_id=136

Začínám kreslit jak a co kam zapojit. Prostě celkové řešení el.instalace.
No a zítra jdeme s bráchou létat již na brýle, potřebuji si ujasnit jaké funkce do OSD chci a co není nezbytné.

re.Janva 9

KST je kopie MKS, malinko horší přesnost převodovky a jiná elektronika. KST je velmi slušné servo, používám je rád.

re..Jirka A
Budu se snažit aby v každém příspěvku bylo něco technického. Buď trošku tolerantní a nech to tu (mimo vyloženě kydů) vše. Nechceš po mně abych rozděloval informace ..o jednom modelu, ketrý obsahuje jak větroňářské vybavení a i FPV (to zase napral do kopter)?
Přílohy
DSCN0196.JPG
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:re..Jirka A
Budu se snažit aby v každém příspěvku bylo něco technického. Buď trošku tolerantní a nech to tu (mimo vyloženě kydů) vše. Nechceš po mně abych rozděloval informace ..o jednom modelu, ketrý obsahuje jak větroňářské vybavení a i FPV (to zase napral do kopter)?

Snažím se být tolerantní, čehož sis patrně všiml například u vlákna o Vikingovi, kde jsem věnoval skoro 2 hodiny svého času a láhev vína, abych prošel přes 50 stran příspěvků a těch 25% keců přesunul do kecacího vlákna. Kdybych nebyl tolerantní, skončilo by to tam celé.
Pokus se pochopit, že je zde nějaká struktura fóra právě proto, aby bylo v tom ohromném kvantu příspěvků alespoň něco možné najít. Právě třeba u problematiky FPV to přece prakticky vůbec nezávisí na tom, na jaký model to namontuješ, tak proč to diskutovat v elektrovětroních?
OK2WY
graup15

#8 Příspěvek od graup15 »

Protože..pokud vím,tak v republice není stejný magor co to nacpe do F3B-E. A tak aby to byla jak F3B-Elektra tak elektra FPV.
graup15

#9 Příspěvek od graup15 »

Kutím tu taky jedno děsítko (Scary-E plus trup na větroně), teda to hoši od Graupnera trošku s těmi cool inovacemi přeťápli :-)
U/I/Capacita čidlo je sice multi bůhví co, ale velké jako kráva...do i tak prostorného trupu jako má Scary..nepoužitelné (už i ta hmotnost je děsná,rozměry ani nemluvě).

GPS/Vario čidlo......pro to aby se vešlo do kabinky,musí jít opět obří futrál pryč. Tak jsem ho sundal a čumím jak jelito...co je to to černé na DPS...baterka!!! Ty srandisti od Graupnera jedou po 100 let staré linii,kdy rádia mají v sobě baterku držící data. Ale že to dají do čidla by mi nenapadlo ani v nejhorším snu.
Přílohy
DSCN0200.JPG
creagel

#10 Příspěvek od creagel »

Jak jem psal ve vedlejsim vlakne - nesnaz se dostat do kostat neco, co pro ne neni delany. Do piditrupu patri cidla od SM.
graup15

#11 Příspěvek od graup15 »

No vcelu mi došlo,že to obří něco je do min 7m ASH :-) :-)
petrajksner

#12 Příspěvek od petrajksner »

graup15 píše:No vcelu mi došlo,že to obří něco je do min 7m ASH :-) :-)

I v takových, modelech jako je 7m ASH moc místa není, rozvodná deska, pár sad nějakých baterek, mechanismus na výklopák, podvozek a samozřejmě nezbytný panďuláci a je tam taky plno :D
Dalibore, v jednom ze starších příspěvků si měl vyfocený motor NEU 1519 nebo 1521 s HD převodovkou a co si pamatuji, že to mělo být do nějakého většího větroně, jen má otázku z HD převodovky mám hřídel 8mm a sháním na ní kužel, elektrifikuji 6m ASH a válí se mi tu 1515 F3Ačková (další motor se mi kupovat moc nechce), výkon tam na 10 článků bude, ale stojím na takové ptákovině jako je kužel, nevíš o něčem co by se tam dalo nandat?
Zatím to řeším s Paláčkem, že by to jít mohlo nějak vyrobit, ale nechci zkrz něj plašit půl evropy, třeba se dá někde koupi, ale nevím kde.
martin z

#13 Příspěvek od martin z »

Protože mám už asi rok a půl taky vario/gps čidlo Hott, tak jen ocituju úryvek z angl. návodu kde se píše něco ve smyslu "instalace ve dřevěném nebo plastovém trupu není problém, není umožněna instalace v uhlíkovém nebo laminátovém trupu protože gps signál je příliš zastíněn a neumožňuje spolehlivý provoz...". A tak se opatrně ptám jestli je to opravdu do dřevěného větroně? :lol: Taky je klidně možné že ten kdo to na rozdíl ode mě kupoval v čechách k tomu dostal český návod a ten se třeba o tomto vůbec nezmiňuje a tudíž je provoz bez problémů... :) Já český návod nemám a proto mě to nakrklo a předznamenalo problémový provoz, čidlo připlácnutý oboustrankou zevnitř pod hřbet lamino trupu Siriuse, hlásilo to blbosti a nepřesnosti, vyndal jsem to nakonec ven a nedošlo už ani na vyzkoušení samotnýho příjmu gps přímo venku přilepenýho na trup, nějak jsem neměl náladu. Možná samotný gps tak špatný není a naštvání z mizernýho varia jsem přenesl i na nevinný gps. Kdo to čidlo má k dispozici nechť funkci posoudí objektivněji, třeba mu fakt nespravedlivě křivdím a mám to blbě nainstalovaný. Řešení v podobě vyříznutí okénka do hřbetu a překrytí třeba reklamní folií pro lepší příjem gps a čidlo dát hned pod to jsem v hlavě měl, ale to by i vario muselo chodit tak pěkně jako Skyassistant a ne tak kulhat jak ve skutečnosti kulhá... :roll:
LV
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od LV »

graup15 píše:...byl se podívat jaký je rozdíl mezi dřevěnkou a kompozitovou hračkou...

To je jasné. Tej hračke chýba duša :mrgreen:
Všetko dobré v novom roku.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#15 Příspěvek od graup15 »

Re Petrajksner

Ten projekt neusnul,jen o něm nepíšu (přísně tajné). Kužel na 8mm hřídel existuje jen na motoráky. Na sklopku velký problém. Zatím se to neřeší,neb až k tomu dojde tak trámec (kužel netřeba na SLS pohon) si vyrobíme sami.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“