re..Petrajksner
Po zralé úvaze, kdy sice 6kW je wow efekt zaručený, ale vždy je něco za něco (životnost, cena ,údržba..),jsem projekt přehodnotil a bude tam...co prostě vyjde.
Viking bude tzv multi. Tzn bude létat jak s FPV tak bez něj (normálně na oči). Zatím ještě nemám dořešený motor, ale počet článků je jasný. No začnu jinak
a) Normální model, jen trošku rychlejší ..................
Pohon 6S-2700 v řazení 3 a 3 za sebou. V obou případech bude regl YGE 160HV .Vrtule taktéž a to 16/13 RF. Pohon bude (a to zatím tak nějak zvažuji) buď Kontronik 500/36/6,7 nebo Neu 1117/0.75Y/6.7.
Serva v ocasu Futaby a křídlo MKS (střídavé asi ne, na to fakt už nemám kajdy:-)
b)Viking FPV...........
Motor stejný (jeden z těch dvou), ale baterie pouze 3S-4000mAh.
Nad střední částí trupu ,bude odnímatelná nástvavba kde bude kamera FPV, záznamová (Mobius), system umělého horizontu (Eaglesystem-vektor),OSD pro video a stabilizace napětí) (čidlo proudu v trupu u reglu). Video vysílač bude v zadní části trupu..cca 30cm za odtokovkou.
V této konfiguraci pohonu mi je jedno kolik to poleze, důležité je hlavně velká kapacita baterie)
No,není to zrovna sranda vše vymyslet tak aby to fungovalo, ale naštěstí brácha koupil komplet kopteru (na klíč) TBS-Discovery. A tak jsem byl nejenom na

školení co a jak funguje, ale máme výborný help-desk . Takže nemusím prošlapávat slepé uličky ...znamená to sice dražší vybavení, ale funkční. Když čtu jak se tu trápí borci z různýma KK deskama a pod...tak tudy cesta nevede.
Při předávání koptery zazněla několikrát důležitá věta!!
FPV let je o plánování!!.
A toho se držím, žádné hurá do luftu. Všechno vybavení (až ho postupně nakoupím) se vyzkouší v nějaké eleporové plečce a až pak pújde do Vikinga. Ale model na to musí být připraven. A nic co podnikám není o náhodě,vše je dlouze promýšlené a plánovaně instalované!!!
No zatím mám model, regl,objednanou letovou kameru. Pa přijde na řadu UHF řízení modelu a čekám na kompletní manuál od eagletreesystem na vektor.
http://www.eagletreesystems.com/index.p ... uct_id=136Začínám kreslit jak a co kam zapojit. Prostě celkové řešení el.instalace.
No a zítra jdeme s bráchou létat již na brýle, potřebuji si ujasnit jaké funkce do OSD chci a co není nezbytné.
re.Janva 9
KST je kopie MKS, malinko horší přesnost převodovky a jiná elektronika. KST je velmi slušné servo, používám je rád.
re..Jirka A
Budu se snažit aby v každém příspěvku bylo něco technického. Buď trošku tolerantní a nech to tu (mimo vyloženě kydů) vše. Nechceš po mně abych rozděloval informace ..o jednom modelu, ketrý obsahuje jak větroňářské vybavení a i FPV (to zase napral do kopter)?