F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrajksner

Re: F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i po

#16 Příspěvek od petrajksner »

Když jsem motoroval staršího větroně 4,6m použil jsem kužel z motoráku a unašeč jsem si nechal vyrobit, ale tady bych to chtěl mít celkově uhlazený a pěkný.
Každopádně když bych byl úspěšný a kužel sehnal, dám vědět.
Jedna fotečka:-)
Přílohy
ash vrtule.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Milan Nes »

takovejhle pokoj bych taky bral :)

mno jestli konečně začne bejt zima, studentum začne zkouškový a konečně přestanou otravovat :-d a bude čas tak asi chuděrka Ghost dostane kontronik - het místo olova do čumáku,
ale nějak nebyla morálka do toho říznout :-d

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
petrajksner

#18 Příspěvek od petrajksner »

To je garáž to není pokoj:-)
tyci

#19 Příspěvek od tyci »

petrajksner píše:Když jsem motoroval staršího větroně 4,6m použil jsem kužel z motoráku a unašeč jsem si nechal vyrobit, ale tady bych to chtěl mít celkově uhlazený a pěkný.
Každopádně když bych byl úspěšný a kužel sehnal, dám vědět.
Jedna fotečka:-)

Pěkný listy. To je z rogala?
Louda

#20 Příspěvek od Louda »

Mně by se více líbilo ponechat původní špici a jen udělat otvor na hřídel, navíc odpadnou trampoty s kuželem akorát nemám vybavení ani zkušenosti na zhotovení nastaveného hřídele.
petrajksner

#21 Příspěvek od petrajksner »

Když by se mi podařilo vyndat odepínací háček, kterej tam k.....a držel, tak si nedokážu představit jak motor dobře přimontuji k nějeké přepážce, která je víc posunutá vzadu a hřídel která by byla prodloužená, tak ve špici u unašeče listů by musela být uložena v nějakém dalším ložisku, jinak by to při téhle lopatě a příkonu asi to ložisko v převodovce nevydejchalo.
Viděl jsem to, ale u menších modelů kde ty příkony nejsou tak veliký.
graup15

#22 Příspěvek od graup15 »

re..petrajksner
Udělat do hlavní přepážky domeček s ložiskem je na soustruhu sranda:-) Mně už to sralo na Volcanu, jak ten kužel hnusně navazuje. Až to zase někomu budu patlat,tak mu to tak udělám.:-)

No, včera jsem s bráchovou TBS letěl na brýle a kdo nezažije, nepochopí. Stažená prdel a naprosto nový zážitek, který se lehce blíží ,jako bych v tom seděl:-) Hned jsem nadrandil do dílny a obtiskl vršek trupu,jako základ pro krabičku která ponese vybavení. Viz obrázek

Možná se s tím moc pindám, ale serva strašně nerad přidělávám vruty do dřeva. Do Scaryho kterého dokončuji tentokrát s motorem Mega 16351/5.2/1 na 4S Lipol. Mám takový standard. Překližková (4mm) páteř která nese serva vop i přijímač má otvory na serva tak akorád aby prošli . V místě kablíků serv jsou v uložení propilované púlkruhové otvory. Pak servo jde zkrz destičku volně vložit. Pod deskou je na opačné straně kablíků serva přilepená duralová destička se závity M3. Na opačné,kde jsou kablíky je ta samá destička, ale není přilepená a vkládá se pod desku serv. I v ní jdou závity M3. No a aby jsem se dostal s destičkou (za roh,hluboko v trupu) je na ní výstupek. ten strčím do trubky..tou pak destičku zepředu z kabiny umístím pod serva a tyto přitáhnu imbusy M3.
Vypadá to složitě, ale pokud bych chtěl serva (např ) o délce 30mm vložit do destičky o tl.4mm tak díra na servo v destičce musí být skoro 35mm aby se servo vůbec dalo prostrčit. A pak jsou šroubky strašně blízko hrany díry v destičce.
No to já jen tak...jak dělám některé věci :-)
Přílohy
P1110362.JPG
P1110358.JPG
P1110357.JPG
P1110366.JPG
graup15

#23 Příspěvek od graup15 »

Byl tu dotaz na serva KST.
Tak i tento Scary je servy KST osazen. Na křidélkách menší a na klapkách větší KST. (Plochá)
Přílohy
P1110364.JPG
graup15

#24 Příspěvek od graup15 »

Včera jsem navštívil výrobce Vikinga a nafasoval :-) motorové přepážky .
Občas mi přijde úsměvné co se objeví přibalené k modelu (fotka ). Tak takhle opravdu ne.!
Jirka frezuje přepážky ze sklo-uhlíku a jsou dostupné pro motory a převodovky . Mega,Kontronik (all),Neu,Jeti-race,Pletti. Tak aspoň víte,kde se dají sehnat :-)

No a taky mi občas fascinuje co dalšího je přibalené u modelů. Dráty do kola se závitem na konci. Na tom by nebylo nic špatného,kdyby ale byl ten závit M2!! na obrázku je drát do velocipédu,kde závit je M2,3...což do vidličky která má M2 jde nacpat pouze když se vypne mozek a zapne brutální síla :-) :-) Takže já si kupuju normální svářecí drát 2mm a na něm si řežu závity dle potřeby a délky:-)
Přílohy
P1110403.JPG
P1110393.JPG
P1110392.JPG
Na tohle přidělat 2,2kW pohon? Si někdo dělá prdel :-)
Na tohle přidělat 2,2kW pohon? Si někdo dělá prdel :-)
graup15

#25 Příspěvek od graup15 »

Nějak mi dochází nápady..pokud někdo bude mít geniální nápad,budu vděčný.
UHF přijímač http://www.immersionrc.com/product-deta ... 0Diversity

Má antény dvrdý drát na konektoru 90stupňů. Marně si lámu hlavu jak to dostat do trupu. Tak aby to samozřejmně bylo připojené na přijímač uvnitř trupu a antény byli vyvedené mimo trup .
Přílohy
DSCN0164.JPG
DSCN0162.JPG
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JirkaA »

graup15 píše:Nějak mi dochází nápady..pokud někdo bude mít geniální nápad,budu vděčný.
UHF přijímač http://www.immersionrc.com/product-deta ... 0Diversity

Má antény dvrdý drát na konektoru 90stupňů. Marně si lámu hlavu jak to dostat do trupu. Tak aby to samozřejmně bylo připojené na přijímač uvnitř trupu a antény byli vyvedené mimo trup .

Prodlužky s konektorama do trupu a antény předělat na přímé konektory.
OK2WY
graup15

#27 Příspěvek od graup15 »

Dík První dobrý nápad....Rozhodně stojí za zvážení.
cervik

#28 Příspěvek od cervik »

Anebo podobně jako na 2,4 GHz - kabel s SMA konektorem, na druhém konci oholit stínění v délce lambda / 4.
graup15

#29 Příspěvek od graup15 »

Díky,tohle řešení mi taky zajímá. A proběhne test...na 7km. Pokud RSSI signal bude OK, tak i toto řešení zkusím.
Musím se juknout kde se sežene ten konektor. :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ST »

Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“