Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#331 Příspěvek od Mlhos »

Taky mě to občas zlobilo, tak jsem se na to zaměřil a několikrát jsem udělal zapnutí coptery ale s propojením s PC a párkrát se mi stalo že sonar nenaběhl. Nenašel jsem žádný systém kdy a proč se to stane tak jsem sonar jednoduše vyměnil za jiný a od té doby mám klid. Oba byly ty červené s pěti piny, už jsem si koupil i ten modrý z HK se čtyřmi piny do rezervy, Ultrasonic Module HC-SR04 za necelé tři dolary. Co jsem tak četl, ty sonary občas dost zlobí a nejdou.
Trinom

#332 Příspěvek od Trinom »

Mám modrý 4pin (v práci je používáme, takže k nim mám přístup :)) a v rozhraní normálně ukazuje vzdálenost správně. Proto je mi to divný.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
siki
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od siki »

A nemůže to být jen tím, že chování sonaru dost závisí na tom, co se nachází pod ním (tráva, beton...)? Tak jak teď řešili ve vláknu o ArduFlyer. Já sám sonar nepoužívám, protože lítám většinou na louce a tam bych mu nevěřil. Nad betonem by to mělo být OK.
Šiki
Troll

#334 Příspěvek od Troll »

Když jsme létali s Rabbitem se sonarem v tělocvičně, tak to fungovalo úžasně, když měl v cestě krabici od bot, tak nad ní nastoupal přesně o výšku krabice a za ní zase klesnul do původní výšky. bylo to přímo omračující. 8O Ale venku, to zase byla zcela jiná písnička. Tráva, hrboly, nerovný povrch, všechno tomu vadilo, tak jsem ho nakonec odpojil. Držení výšky bylo nespolehlivé. A od té doby sonary vůbec nemusím. Funguje to jenom do malé výšky a velice nespolehlivě. Alespoň u mne. A to jsem jich vyzkoušel víc. Venku to nepotřebuji na nic. A v místnostech nelítám. Dobrý výškoměr a GPS je zcela vyhovující řešení.
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od Mlhos »

Létal jsem s Rabbitem se sonarem na pokoseném letišti a tam to fungovalo naprosto dokonale, ale vysoká tráva atd. ho samorřejmě rozhodí. Pokud je k dispozici opravdu rovná a pokosená plocha(ideálně golfové hřiště :) tak sonar u Rabitu umí držet výšku na centimetry ale bohužel jen do cca 2m, pak to přebírá baro a to už je dost jinde s přesností.
Trinom

#336 Příspěvek od Trinom »

no já jsem to zkoušel nad asfaltem a nešlapalo to. Přepokládám, že v moment, kdy zapneš držení výšky, tak to ignoruje páku plynu, že? Mě to ignorovalo přepnutí a plyn normálně reagoval.

Funguje držení výšky se současně zaplým barometrem a ultrazvukem?
krajky

#337 Příspěvek od krajky »

Keď zapneš somar výšku drží, ale na plyn našahaj! keď šaháš na plyn tak to reaguje. Najlepšie je lietať bez sonaru. Nie je potrebný aj tak funguje len do určitej výšky.
Trinom

#338 Příspěvek od Trinom »

Takže když se dotknu plynu, tak se to vypne, nebo jen přenastaví? Budu to muset pořádně vyzkoušet, jak se počasí umoudří.
demon

#339 Příspěvek od demon »

Zdravím všechny . Nemáte někdo zájem o desku Králíka + sonar . Už ji nepoužívám jenom leží zbytečně doma .
PRODÁNO.
voodoomcz

#340 Příspěvek od voodoomcz »

rabbit.JPG

Hezke odpoledne ,

mam problem postavil jsem novou copteru s touto deskou a nemuzu prijit na to jak odarmovat motory , THR hodnotu mam na 1060 což je pod 1100 , sekvence plyn na nule aileron left nejak nefunguje , nekdo nejake rady ? Kde by mohl byt problem ?
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Mlhos »

Už s tím moc nelítám ale dívám se že máš fajku u GPS, zkoušíš to venku, máš načetlé satelity? Sonar máš taky připojený? Podle obrázku teda jo, nějaké hodnoty tam vidím.

Edit: už to vidím, změň si hodnotu u PowerOff Delay, už to tady někdo řešil :)
voodoomcz

#342 Příspěvek od voodoomcz »

ahoj diky za odpoved prave ze doma , zkusil jsem s tim ted vylizt na balkon , otevrel app jacked rabbit a v gps zalozce mam zobrazene souradnice ale GPS : NO FIX, tudiz soudim ze malo satelitu . V okne sattelites je cislo 199 , coz nechapu satu je prece jen 13 ?
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od Mlhos »

Ten PowerOff Delay na 0 je jasný, to nemáš šanci spustit, tu GPS teď nevím, já to snad nikdy neměl s noťasem venku, tak ani nevím co tam mám. Když tak bych se zítra mrkl.
voodoomcz

#344 Příspěvek od voodoomcz »

zkusim poweroff delay zmenit a uvidime , kazdopadne diky za rady , už jsem celkem bezmocny :-)
voodoomcz

#345 Příspěvek od voodoomcz »

tak power off zmenen na 8 s ale stav stale stejny , zitra s tim zkusim jit ven jestli opravdu nemuseji byt locknute vs.. sat .
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“