F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Reostat

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1291 Příspěvek od Reostat »

lsacek píše:Ahoj, úplně se stydím dát sem fotku s takovou amatérskou úpravou, ale myslím, že ne všichni mají možnosti na takové profesionální úrovni, jaké jsou vidět na fotkách v předchozích příspěvcích. Já řeším problémy v mezích svých schopností a podmínek a především hledím na funkčnost. Snad to bude pro někoho inspirace při úpravě svého létajícího stroje :-) je to pokus o vylepšení chlazení zadního motoru - materiál je hliníkový plech z plechovky od piva vsunutý do výřezů krytu motoru bez zásahu (řezání) do krytu. Dále zadní poziční světlo - červená LED pro zlepšení viditelnosti a orientace při horší viditelnosti.
Hlavně bych rád všem popřál do nového roku vše nej a ať to lítá!! Libor

Hezká práce,také všechno nej. :wink:
sirtomas

#1292 Příspěvek od sirtomas »

Ahoj, vůbec se není za co stydět. Naopak a taky všem nej do novéhé roku. Ať je to víc ve vzduchu jak na zemi :wink:
papcek
Kontaktovat uživatele:

#1293 Příspěvek od papcek »

Ahoj vsichni.....som v tomto oddeleni novy a vela som cital o prehrievani tychto motorov, tak som uvazoval, co s tym, ale s mojimi schopnostami to je biedne.... ja som sa nechcel pustat do nejkych zasahov do vrtulniku, ale to chladenie vyzera tak, ze by som to mohol zvladnut :) mas aspon nejak zmerane, ci to vobec pomaha?? Inak dnes som mal za sebou druhy let a dufam, ze NEPLATI ze: "ako na novy rok, tak po cely rok" lebo uz som stihol lovit vrtulnik z koruny stromu :D jinak teda PF 2014 :)
Naposledy upravil(a) papcek dne čtv 02.01.2014 0:28, celkem upraveno 1 x.
typický priebeh letu: vžííí-prásk
kanal
Kontaktovat uživatele:

#1294 Příspěvek od kanal »

Kolegové,taky se připojuji,všechno NEJ do Nového roku. Jirka
VaKu

#1295 Příspěvek od VaKu »

papcek píše:Ahoj vsichni.....som v tomto oddeleni novy a vela som cital o prehrievani tychto motorov, tak som uvazoval, co s tym, ale s mojimi schopnostami to je biedne.... ja som sa nechcel pustat do nejkych zasahov do vrtulniku, ale to chladenie vyzera tak, ze by som to mohol zvladnut :) mas aspon nejak zmerane, ci to vobec pomaha?? Inak dnes som mal za sebou druhy let a dufam, ze NEPLATI ze: "ako na novy rok, tak po cely rok" lebo uz som stihol lovit vrtulnik z koruny stromu :D jinak teda PF 2014 :)

Doporucuju zajit za nejakym elektrikarem a vydyndat z nej medeny zemnici pasek. Je tensi nez ta plechovka od piva, lip se s nim dela a jde to snaz.
A mereni teploty ..... to bych si pisk ze to pomaha. Cokoli co muze chladit zadni moturek je dulezite, jinak chcipne po par letech. Za 3minutovy let je ten pasek celkem slusne teplej (bez nej je motor zhavej).

Zdar at to lita a nepada
lsacek

#1296 Příspěvek od lsacek »

papcek píše:Ahoj vsichni.....som v tomto oddeleni novy a vela som cital o prehrievani tychto motorov, tak som uvazoval, co s tym, ale s mojimi schopnostami to je biedne.... ja som sa nechcel pustat do nejkych zasahov do vrtulniku, ale to chladenie vyzera tak, ze by som to mohol zvladnut :) mas aspon nejak zmerane, ci to vobec pomaha?? Inak dnes som mal za sebou druhy let a dufam, ze NEPLATI ze: "ako na novy rok, tak po cely rok" lebo uz som stihol lovit vrtulnik z koruny stromu :D jinak teda PF 2014 :)

Byl to můj okamžitý nápad (inspirovaný příspěvkem zde - mnoho stran zpět ), materiál byl zrovna k dispozici tento (život je hořký , bohudík :lol: ), měření jsem provedl po letu přiložením palce ke chladiči - byl teplý, z čehož usuzuju, že nějaké teplo z motoru odebírá. Kolik netuším, ale myslím si, že cokoli je lepší, než nic.
sirtomas

#1297 Příspěvek od sirtomas »

Ahoj. Tak mám hotov zadní stříďák. Nutno podotknout, že bez pomoci Itala s přeprogramováním reglu bych se na to jen chodil koukat. Takže ještě jednou díky všem co pomohli radou a pomocnou rukou. Takže jen pár posledních fotek před doladěním cykliky.
Ať to lítá 8)

Pozor, na fotkách je vidět, že jsem namontoval zadní vrtulku obráceně. Takže takhle ne. Potřebuje tak mnohem větší otáčky. Ti kdo lítají vědí, ti kdo se teprve učí (jako já) dají na rady :wink:
Přílohy
100_3497.JPG
100_3496.JPG
100_3495.JPG
100_3494.JPG
Naposledy upravil(a) sirtomas dne sob 04.01.2014 13:53, celkem upraveno 1 x.
Reostat

#1298 Příspěvek od Reostat »

sirtomas píše:Ahoj. Tak mám hotov zadní stříďák. Nutno podotknout, že bez pomoci Itala s přeprogramováním reglu bych se na to jen chodil koukat. Takže ještě jednou díky všem co pomohli radou a pomocnou rukou. Takže jen pár posledních fotek před doladěním cykliky.
Ať to lítá 8)

Paradni prace,velka gratulace a jak to lita? :wink:
sirtomas

#1299 Příspěvek od sirtomas »

Díky. Musím přiznat, že ocas drží jako přibitej, ale jsem celkem zklamanej z toho setu na předek. Jen pro pořádek, mám tam
http://www.banggood.com/Wholesale-MJX-F ... 68310.html
a nějak se mi nedaří nastavit plný rozsah plynu. Zkusím nechat motor a dát jinej regl. Ale jinak se chová velice poslušně.
Ital

#1300 Příspěvek od Ital »

Snažím se sem hodit ty odkazy na stahovák a dohledávač, nějak se mi to nedaří.
http://www.ebay.com/itm/Original-Walker ... 2a26810e8b
http://www.ebay.com/itm/2-4S-2in1-Low-L ... 3ccee9421e

Obojí dost důležité, dohledávač ušetří spoustu nachozených km při hledání v terénu a perfektně hlídá baterky, pastorky taky nejsou na rozdíl od hlavního kola věčné, zvláště, pokud někdo převody namaže, plastové kolo je pak mosaznější, než pastorek, ten ubývá před očima jak se tam nachytá prach.
sirtomas

#1301 Příspěvek od sirtomas »

Ten stahovák vypadá opravdu parádně. Na to hledání a hlídání napětí jsem našel tohle.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=41733
To by mohlo být ono. Ale asi neřve při ztrátě signálu. Díky za tip.
Ital

#1302 Příspěvek od Ital »

Nebrat, umí jen hlídat baterky. :?
Ital

#1303 Příspěvek od Ital »

Bacha, aby si někdo nedal tu zadní vrtulku podle fotek, musí být tou hezčí stranou k trupu na létání, mohl by si odstřelit zadní regler při větším výkonu na rotoru, raději je upozorni.
sirtomas

#1304 Příspěvek od sirtomas »

Pravda, po upozornění na chybu jsem vrtuli otočil, a opravdu se snížili otáčky zadního motoru. To jsou věci 8O
Ital

#1305 Příspěvek od Ital »

On totiž gyroskop se snaží ten zadek udržet za každou cenu a při mizerné účinnosti otočené vrtule tam cpe strašné proudy, při větším výkonu by to zadek nezvládal a něco by asi odešlo.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“