Carving - na které lyži váha

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: Carving - na které lyži váha

#61 Příspěvek od LittleFalco »

Showman píše:Jestli mě najdeš lyže, které odejdou dřív skrz hrany než prošlápnutí, klidně ti dám svoje lyže:-))) tedy pokud se nebavíš o lyžích které jezdí závody a brousí se tedy co týden.

Tak to je koukej navalit :-))
Ja jsem v tycich nejel dobre 20 let. Ale lyze brousim casto i ted. Protoze vetsinou jezdim na Sumave a vsichni vime, jak vypada technicky snih. Pokud je premrzly (skoro kazde rano), musis zabrat, jinak lyze proste nedrzi stopu. Tupe hrany poznas lehce, lyze se smyka i pri dobre technice. Takze proste brousit musis.
Kdyz nekdo jezdi smykem a nevyjizdi oblouk, hrany tolik nepotrebuje a ani je tolik netupi. Navic je to vyhodne pro pujcovny, lyze, kdyz se nebrousi, dele vydrzi. Je to vsude stejne, kdyz neco delas naplno, material hori.
Zpátky doma, v kopcích :-)
LittleFalco

#62 Příspěvek od LittleFalco »

Jo a ja letos na sjezdovkach pojezdil docela dobre. Ale chce to rano tak prvni dve hodky, pak uz to nestoji za nic. Dneska jsem byl naposled, uz z toho zacina lezt trava :(
Zato bezky letos (a jeste vice, nez loni touhle dobou) stoji za prd. Mydlime tu vsichni vcetne reprosu kilometr umeleho snehu tam a nazpatek, do zblbnuti. Pripadam si tam jak veverka v kleci na verejnem kluzisti.
Ve ct mizim na dva tydny do prace, tak doufam, ze az se vratim, bude tu metr prasanu a provetram konecne i prkno :mrgreen:
Zpátky doma, v kopcích :-)
walter2

#63 Příspěvek od walter2 »

Díky všem za tipy a rady. Trénoval jsem pilně necelé 2 dny než jsem si zlomil klíční kost. Už je sešroubovaná, tak letos musím s dalším pilováním techniky chvíli počkat.
hates

#64 Příspěvek od hates »

Tak uz vis na ktere ma byt vaha nebo sis odbrousil hrany ? :mrgreen:
walter2

#65 Příspěvek od walter2 »

Už vím, že příliš měkké vázání ti sice nezlame nohy, ale může zlamat ruce :-(
robotmz

#66 Příspěvek od robotmz »

Určite "moc mäkké" je ešte horšie ako "moc tvrdé".
Síce pohodlnejšie, ale nie je nič horšie keď si lyže s viazaním a botami robia čo chcú....
Tak, ako sa robia lietadlá s minimálnymi vôľami, presne takto to funguje aj s lyžami+botami+viazaním....
Nemám rád žiadne vôle a preto to upínam čo to dá....
2 hodiny aktívnej driny do FIALOVEJ TVÁRE :lol: :lol: na svahu a valím domov zrelaxovať....
Teda ešte sa na to chystám, lebo nie je snehu u nás/Vás.
Ak mám vystupovať z parkoviska do blata, radšej ostanem doma.
Najbližšia lyžovačka "Javorový vrch", počítam do 2 týždňov sa to "rozjede".
hates

#67 Příspěvek od hates »

Tak meke vazani je fakt o drzku. Na svou vahu 65kg mam nastaveno vazani pro 100kg chlapa, ale je fakt ze na slalomkach mam patu diagonalni. Tak ze mi pata muze vyhazovat i do strany. Ale zase pro nekoho kdo nelyzuje pravidelne a blbe spadne tak si zlame s takovym nastavenim nejenom ruce ale i hnaty :-D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“