Piper 1:4 SIG 2667mm
Piper 1:4 SIG 2667mm
Zdravim, prosím o radu.
Mám rozestavěného pipera ze stavebnice sig http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=4258
a k tomu motor zdz 40 RV původně určený do něčeho jiného. Otázka zní, zda-li nebude motor do tohoto letadla moc těžký a popř. jestli je nutné draka nějak upravit aby to kostra vydržela.
Moc díky Tomáš
Mám rozestavěného pipera ze stavebnice sig http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=4258
a k tomu motor zdz 40 RV původně určený do něčeho jiného. Otázka zní, zda-li nebude motor do tohoto letadla moc těžký a popř. jestli je nutné draka nějak upravit aby to kostra vydržela.
Moc díky Tomáš
Re: Piper 1:4 SIG 2667mm
Mam MVVS 40ku v tom samem eru viz. http://www.modely1.cz/model/326-piper-j-3-cub.html
Jediny co, tak se nevejde pod kryt
Jediny co, tak se nevejde pod kryt
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- MarthiR
Zalítavál sem toho menšího 2200 a měl tam 20 benzín a mohu ti říct že to bylo dost přemotorované, bohatě by stačila 30 do toho tvého pipera 
Za mě ZDZ dost výbruje takže ti nepomůžu co vystužit
Za mě ZDZ dost výbruje takže ti nepomůžu co vystužit
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Do toho velkeho staci 20ka... na vlekani to je ale nic moc, proto tam mam 40ku
Tak jí tam prostě asi dám
a uvidíme... stejnak nejsou penízky na jinej motor.
Já v něm mám Roto 25 ccm a je fakt, že létám tak na 1/2 plynu. Co se týká úprav, jen jsem posunul motorovou přepážku o cca 2 cm dozadu a k tomu upravil přední část. Zapalování mám na původním místě nádrže, nádrž více - méně v těžišti a to mi vyšlo stejně moc vpředu. Proto jsem dolů do trupu co začíná "příhradovina" vlepil desku z překližky a na ni umístil všechny tři baterie. Pak mi těžiště vyšlo jen tak tak. Jen jsem to dělal na postaveném a potaženém trupu, takže práce fakt paráda
Můj motor se se zadním tlumičem vešel do krytu parádně, jen dole vyčnívá kus hlavy.
No, bude to slušný brus! Mám v 2,5m 20ccm benzín a lítá to na půl plynu...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
No shrnu to... na 20ku to poleti na pul plynu, ale bezpecne vlekat to nebude (penove Lunaky a Blaniky ano). Na 40ku to bude bezpecne vlekat vetsi vetrone a na plny plyn taky letat nemusis.
Takze zalezi co od toho chces a taky co mas doma
Takze zalezi co od toho chces a taky co mas doma
-
JardaRůžička
Plyn se dá ubrat vždycky a navíc to pak má daleko lahodnější zvuk. Ale s tím těžištěm počítej včas. Měl jsem Pipera 2,3 m s 25 ccm Rotem a baterky jsem cpal dost daleko do ocasu...
Tak moc díky za info. Až zase někam pokročím tak dám vědět.