F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i pokec.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
michalv

Re: F3B-E,F3F,F5B,F5Jtechnika,úpravy,pohony,a vše okolo-i po

#31 Příspěvek od michalv »

Ahoj klucí, tak začínám testovat servo Mks Ds6125 glider od p.Sodomky ;-)
Dočasně jsem zkončil s testem serva Hitec HS-81, které má naběháno 489hod ;-) , tak uvidíme jestli Mks servo za 2000Kč dokáže konkurovat servu za 200Kč :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KrqOrUygSgU[/youtube]
Přílohy
20140106_152606.jpg
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900
Dzordzik

#32 Příspěvek od Dzordzik »

Uvidíme jestli Bugatti Veyron dokáže konkurovat Fiatu Panda. Obě jsou to taky auta a jedno stojí trošku víc jak to druhé ... :-) Připomíná mi to tu hlášku kdo bude v cíli rychleji jestli Veyron nebo městská plečka ... Kdybys ho porovnal s KST a Hyperionem, bylo by to vypovídající.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Milan Nes »

dyť to myslí s nadsázkou :) ale to HS ko bylo staré výroby, to je nutno podotknout, to dnešní by tolik podle mne určitě nedalo :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dzordzik

#34 Příspěvek od Dzordzik »

Nj, to je pak ale na prd testovat. Když už tak nový kus koupený cca ve stejné době. Takové testování je pak vypovídající asi tak jako když se řekne, jooo, tohle bývávaly kdysi dobrá serva. K čemu ti je taková informace a testování dnes? K ničemu. nechci zhazovat jeho snažení a práci, ale když už testovat, tak srovnatelná serva mezi sebou a nebo serva aktuálně koupená. Pak to k něčemu bude a někomu to pomůže. Klidně bych si takový testovací bazmek doma udělal a serva testoval, to není problém. Sem tam se mi nějaké servo doma poflakuje. Aktuálně mám doma 2 micro serva, která nepotřebuju a klidně je zahořím, ale to nejsou zrovna typy, které byste ocenili do košťat.
michalv

#35 Příspěvek od michalv »

Každý má možnost si udělat svůj tester a sehnat si serva která chce.!!! Tímto chci oznámit, že průběh testů už nebudu zveřejňovat tady na forum, ale pouze lidem, který mají o to zájem třeba přes PM, když si myslíte, že moje práce je zbytečná :x
JJ02

#36 Příspěvek od JJ02 »

michalv píše:Každý má možnost si udělat svůj tester a sehnat si serva která chce.!!! Tímto chci oznámit, že průběh testů už nebudu zveřejňovat tady na forum, ale pouze lidem, který mají o to zájem třeba přes PM, když si myslíte, že moje práce je zbytečná :x

Nenech se vytočit, on se vždy najde nějaký rejpal. Dzordzik ti určitě pošle nějaké nové servo na testování :D

To Dzordzik: že mám pravdu :D
M1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od M1 »

...Dzordzi a když máš takovou hezkou vizi, co kdyby jsi mu teda zkusil pár těch serv poslat místo toho chytračení, tohle je přesně to co člověka tak akorát otráví :roll:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jyrry »

graup15 píše:........... A proběhne test...na 7km. .....

A odkdy že mám začít po okrese nosit přilbu? :-D
jyrry.webnode.cz
pepin

#39 Příspěvek od pepin »

michalv píše: Tímto chci oznámit, že průběh testů už nebudu zveřejňovat tady na forum, ale pouze lidem, který mají o to zájem třeba přes PM, když si myslíte, že moje práce je zbytečná :x

to by byla škoda, ale docela chápu.
pepin

#40 Příspěvek od pepin »

[quote="Dzordzik"] K čemu ti je taková informace a testování dnes? K ničemu. nechci zhazovat jeho snažení a práci, ale když už testovat, tak srovnatelná serva mezi sebou a nebo serva aktuálně koupená. Pak to k něčemu bude a někomu to pomůže. quote]
-------------------------------------------------------------

mě to třeba pomohlo, mám doma poměrně dost osázených modelu s kterými už nelétám a nijak na nich nelpím, když jsem se začal nejenom tady v tom vláknu dočítat, jak že jsou ty nové serie i standartních serv huř udělané a s nejistou výdrží, začal jsem ty starší modely vybrakovávat do nových modelum alespon na výškovku, z které mám fobii, páč výškovku považuji za srdce modelu, ted mám alespon jistotu, že zase až tak pošahanej možná nejsem.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 07.01.2014 12:14, celkem upraveno 1 x.
Dzordzik

#41 Příspěvek od Dzordzik »

michalv píše:Každý má možnost si udělat svůj tester a sehnat si serva která chce.!!! Tímto chci oznámit, že průběh testů už nebudu zveřejňovat tady na forum, ale pouze lidem, který mají o to zájem třeba přes PM, když si myslíte, že moje práce je zbytečná :x

Kdyby sis přečetl co jsem napsal, nerozčiloval by ses. Oceňuju že to testování děláš, ale z jakého důvodu, resp. s jakým přínosem to děláš, pokud to servo není aktuálně koupené, ale bůhvíjak staré? Co bylo dřív už dneska není. Dřív byly Hitecy spolehlivá serva, dneska už je v modelu nechci. Víš co jsem tím chtěl říct? Nic víc než to že když už testuješ, dělej to na nových serv koupených v době testu, pokud možno, samozřejmě.

Klidně ti nějaká serva co doma mám pošlu, v tom není problém, ale psal jsem záměrně, že taková si do košťátek nedáte. Jinak akt. zkušenost z porovnání serv JR285 oproti MKS DS470 - MKS oproti JRkám mají tišší chod, lépe středí a méně žerou. Přesně to nemám čím změřit, ale podle poklesu napětí a výdrži přijímačovek v házedle je to rozdíl dost velký. Dřív jsem létal max hodinu, dneska skoro dvě a to se u házedla počítá.

Pošli mi do sz adresu kam ti je mám poslat.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Milan Nes »

prosimte zverejnuj dal, mne to osobne vazne zajima, jestli se dostanu k nejakemu mixu novych serv tak ti neco poslu, podivam se na prebytky u lidi kolem :)

dost by bylo zajimave i to srovnani stare a nove HS-81, jak neco sezenu tak poslu, diky za tve nadseni
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dzordzik

#43 Příspěvek od Dzordzik »

Také děkuji za to co děláš. Málokomu by se s tím chtělo takto patlat a o výsledky se podělit.
michalv

#44 Příspěvek od michalv »

Ještě k těm servům upřesnění. Nevím kdo kde vzal, že testuji stará a létaná serva :roll:
Hyperion wing byl nový od Graup 15 (Dalibor), MKS wing nový od p.Sodomky , Hitec HS-81 moje nové koupené před 2ma roky. Mám i staré HS-80, ale ty nemá cenu testovat, protože jsou otestované několikaletým používáním v letadlech, bez závady.
Dzordzik

#45 Příspěvek od Dzordzik »

Jestli narážíš na mě, tak jsem mluvil o starých, ne létaných. A už se v tom nerýpej, to co jsem napsal jsem nemyslel zle nebo jako rýpání.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“