cvakání v motoru
cvakání v motoru
Dnes mi pomáhal zkušený kolega zalétávat Calmato a podivoval se nad cvaknutím v motoru při protočení přes horní úvrať.
Když je v motoru motoru nasáté palivo, tak to jde z tuha a pak to cvakne.
Trochu mě to zneklidňuje, zda jsem motoru něco neprovedl při záběhu.
Nebo je to v pořádku a je to dáno tím, že motor je ještě nový "syrový" ?
díky za připomínky
Když je v motoru motoru nasáté palivo, tak to jde z tuha a pak to cvakne.
Trochu mě to zneklidňuje, zda jsem motoru něco neprovedl při záběhu.
Nebo je to v pořádku a je to dáno tím, že motor je ještě nový "syrový" ?
díky za připomínky
no tak tohle mně dělalo-dělá u ASP 2ccm chlapi z pelikána mi řekli že je to normální a nemá to nárok na reklamaci.... nicméně po roku když motor chytl jen startérem tak jsem to nevydržel a motor otevřel,kromě páru špon nalepenách zevnitř jsem po vytáhnutí ojnice zjistil že ložisko je v hájí,bylo vymleté asi o 1mm zajimavé že i ojniční čep z oceli byl v háji,když jsem mikrometrem měřil jeho průměr,tak rozdil mezi průměry byl bezmála 0,3mm no a ložžisko bylo vymleté až na ojnici,ještě chvilka a možná se to roztrhlo,ložisko jsem udělal nové,ale motor mi leží už přes rok v garáži na poličce.
Při nahnutí motoru a vylívání paliva neprotáčím motorem, protože hrozí při neopatrném a necitelném protočení ohnutí ojnice e zničení motoru-palivo se dostane do válce a nejde stlačit ale pouze kvedlám s pístem tak do půlky zdvihu a čekám až se palivo vycáká ze skříně přez válec do výfuku a vyteče ven. 
ICQ 638556901