Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#1006 Příspěvek od Bozha »

To nevím, nejsem poštovní agent. Třeba bude s lipolkama nějaký problém, nedávno se to tu na fóru probíralo. Ale vždyť je prodává hafo lidí v Česku? Pouhý rychlý náhled na Aukro odhalí třeba toto: http://aukro.cz/bat-do-mic-vrtulnicku-a ... 76046.html nebo toto http://aukro.cz/lipol-turnigy-nanotech- ... 70707.html
Vety
Kontaktovat uživatele:

#1007 Příspěvek od Vety »

Zdravím, díky za tipy. Objednávám z aukra..Ještě bych se zeptal. Neprojeví se váha těch 160mAh oproti 120mAh negativně na např. tahu vrtulníku a živosti? Díky :)
*![>>(Vety)<<]!*
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1008 Příspěvek od Pajas »

Neprojeví, jenom to bude déle lítat :-).
JamesT20

#1009 Příspěvek od JamesT20 »

Tak dnes mi kolibřík odletěl :-( a už se nevrátil mazec
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
ferkovelký

Easy copter v4.5 xolibri profipack.

#1010 Příspěvek od ferkovelký »

Ako hodnotíte Easycopter v 4.5 xolibri profipack.Je vhodný pre začiatočníka?
prosím napíšte mi váš názor.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Easy copter v4.5 xolibri profipack.

#1011 Příspěvek od celadnik »

mal som tento vrťas, na 1/2 výchylky je vhodný podľa mňa aj na začiatok.
- Dávaj pozor na vkladanie bateriek, aby si ich nedal opačne (v4.5 má iný smer vkladania ako v4 napr., ak máš náhodou V4-ku aj).
- Má trochu háklivý podvozok a kabínku, veľa nevydržia, podvozok určite kúp do zásoby- rezervy, kabínku pár krát aj zlepíš, netreba hneď meniť.
- Výdrž baterky je asi 7-10 min, podľa lietania, kúp si nejaké baterky do zásoby aj (aspoň 1ks).
- s motormi som problém nemal, ani s listami, tie vydržia
- určite sa ti pár krát stane, že ti odpadne stabilizátor (to vahadlo nad listami), u v4 sa mi to stávalo veľmi často, stačilo sa len dotknúť nejakej prekážky niekedy. u V4.5 je to istené lepšie, ale tiež sa občas stane. Taktiež za letu, pri prudkejšej reakcii - úhyb, sa ti stane, že ti váhadlo narazí do listov, počuť také slabé ťuknutie, ale nič sa nestane, nemá to veľký vplyv na let.
- dá sa s ním zalietať aj vonku bez problémov, za bezvetria, v hale ideálny
- oproti takej WLToys v911 je mierne "vrtkejší"
- ten kufrík je super, tiež som mal túto heli vo verzii s kufríkom. Zmestili sa mi tam bez problémov 4 baterky. Nabíjačka je tiež fajn, dá sa nabíjať 2 baterky súčasne, nabitie trvá asi 40 min.
- vysielačka je dobrá, ľahko prehodíš medzi mode1/mode2, dobre sa ovládajú páčky, na displeji máš základné údaje (poloha trimov a pod.), cez vysielačku je možné nabíjať aj baterku
- nevýhoda je, že ak sa ti pokazí servo, musíš meniť celú RJ
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
zdenasu

#1012 Příspěvek od zdenasu »

suma sumárum.... colibri dvourotor zvládne začínající za 2 hodiny a za další 2 dny už moc nebaví, je tak hodný, že to ani není reálné. U jednorotora je nauka krkolomější, o to více pak těší , ale létání baví i po...dvou i více dnech :):):)
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Bozha

#1013 Příspěvek od Bozha »

JBP

#1014 Příspěvek od JBP »

Začínal jsem s ním, jako s prvním modelem. Doma je toho dost poškrábaného, ale šlo to. Osobně Ti ho doporučuji, ale začni hlavně v nějaké velké místnosti, kde nejsou skříně, kytky, atd. Díly jsem levně kupoval z HK, zničil jsem jich také dost.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1015 Příspěvek od Woita »

Mám ho pod stolem v kufříku dodnes, před dvěma lety jsem s ním začínal. Výborná věc. Souhlasím se vším co je napsáno nahoře, kromě toho že upadne vahadlo, to se mi nikdy nestalo. Kytky jsem orval, televizi taky. Doma super polítání kolem lustru, venku to jde taky, i hoooooodně vysoko (dosah vysílačky v pohodě). Mám ho moc rád a nemůžu říct křivý slovo.
Kdybys do něj šel, kup si hodně baterek, aby sis zalítal, nejsou drahé (a pozor jsou jich dvě varianty, nejsou záměnné kvůli výstupkům). Já jich měl vždycky tak 6, a ještě mi to bylo málo. Nabíjejí se v nabíječce dvě současně, tak než se jich pár vylítalo, dvě byly zase nabitý. Jediná křehká věc je podvozek (a někdy kabinka, ale ta se poslepuje izolepou a vrrrrrr...fííííííííí).
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ferkovelký

#1016 Příspěvek od ferkovelký »

Dík za vaše odpovede.v piatok mi má prísť.teším sa naň ako malý chlapec,ale zároveň sa aj obávam aby som ho hneď nerozbil.
možno je to blbá otázka,ale sa spýtam.je možné kúpiť na tohoto "prcka" cvičný kríž?
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#1017 Příspěvek od celadnik »

nikdy som cvičný križ s ním nepotreboval, bol to môj prvý single-blade vrtulník. Predtým som mal len nejaké koaxialy. Na začiatok sa ho len netreba báť zdvihnúť aspoň 0.5 m nad zem. Ak ho budeš zo strachu držať pri zemi, bude neovládateľný. Musíš ho dvihnúť aspoň tých 0.5 m nad zem.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
ferkovelký

#1018 Příspěvek od ferkovelký »

jasné.budem sa snažiť :D
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1019 Příspěvek od Woita »

Na cvičný kříž se vybodni, je to u tohohle prcka zbytečné a určitě by to s ním lítalo hůř než bez něj (sám jsem taky zkoušel malinký kříž z 1 mm uhlíkové tyčinky). Je to úplně stabilní, není se čeho bát a rozbít se to v podstatě nedá, snad jen při těch nejdrsnějších ránách může prasknout ten podvozeček. Dokonce když to skončilo na zádech, přidal jsem plyn, ono to zavrtělo rotorem a postavilo se to samo na nohy a už se letělo. Na první polítání to chce trochu prostor, kuchyně moc nestačí, to až ho trochu ovládneš. Hlavně až se lekneš nějakého manévru, neuber plyn najednou na nulu, z toho praská ten podvozek. Ubírej pomalu a je to supr bezpečné. Nárazy do nábytku nevadí (tedy vrtulníku, manželce většinou ano).

Jo teď jsem si vzpomněl: Ve visu to visí nakřivo, nakloněné ke straně. To je ale normální vlastnost jednorotorů, jen u tohoto je to hodně vidět.

Tak jsem se navnadil, že bych ho z toho kufříku vyndal a šel si zalítat, jenže baterky budou na 100% v čudu, ani to nebudu zkoušet. :(
Naposledy upravil(a) Woita dne stř 08.01.2014 21:27, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ferkovelký

#1020 Příspěvek od ferkovelký »

ste všetci super...ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“