DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1321 Příspěvek od gardenroute »

BananaYoe píše:Koupil jsem phantom F300 no a na dálkovém ovládání když ho otočím je jenom jedna páčka. Prostě na zadní straně ovladače který držím v ruce když s tím lítám. :wink:
Aha, ja kdyz jsem si koupil kdysi sveho Phantoma, tak jsem si nejdrive podrobne precetl navod, abych vedel, co jsem si vlastne koupil. Zespoda muze mit alternativne ovladac (provedeni je ruzne) pro ovladani naklonu (tilt) kamery v pripade jeji instalace na gimbalu.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zdenasu

#1322 Příspěvek od zdenasu »

????????
Na setovém vysílači žádná páčka na zadní straně není ...
Leda, že by jsi koupil phantoma od někoho a ten z nějakého důvodu si ji tam přidělal... ? Z
Přílohy
VYSÍLAČ.jpg
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
BananaYoe

#1323 Příspěvek od BananaYoe »

V návodu právě nic není no jak budu doma postnu fotku. Asi mám nějakou novou revizi nebo nevím.
gardenroute

#1324 Příspěvek od gardenroute »

zdenasu píše:???????? Na setovém vysílači žádná páčka na zadní straně není ... Leda, že by jsi koupil phantoma od někoho a ten z nějakého důvodu si ji tam přidělal... ? Z
Psal jsem v predch. prispevku "...Zespoda muze mit alternativne ovladac (provedeni je ruzne) pro ovladani naklonu (tilt) kamery v pripade jeji instalace na gimbalu....", to je nesrozumitelne ? Je spousta ruznych kitu, jak origo od DJI, tak napr. ze Shapeways, ktere toto resi. Evidentne koupil Pecko z druhe ruky... Kazdy, kdo na tom ma gimbal, tam ma i tento ovladac 7.kanalu - doporucuji obema si prostudovat cele toto vlakno!
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 07.01.2014 9:58, celkem upraveno 2 x.
gardenroute

#1325 Příspěvek od gardenroute »

BananaYoe píše:V návodu právě nic není no jak budu doma postnu fotku. Asi mám nějakou novou revizi nebo nevím.
Nemusis sem nic postnout, o nekolik prispevku zpet jsem Ti vysvetloval o co jde. Zadna nova revize, Tvuj P. ma asi gimbal, tento ovladac 7. kanalu slouzi pro ovladani naklonu kamery na gimbalu.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 07.01.2014 20:49, celkem upraveno 1 x.
BananaYoe

#1326 Příspěvek od BananaYoe »

Ok díky. Nechtělo se mi pročítat celé vlákno kvůli jedné páčce. Díky
gardenroute

#1327 Příspěvek od gardenroute »

BananaYoe píše:Ok díky. Nechtělo se mi pročítat celé vlákno kvůli jedné páčce. Díky
Pokud jsi novy uzivatel, tak by Ti to zcela jiste neuskodilo, je tady spousta zkusenosti stavajicich uzivatelu, za ktere bych byt zacatecnikem dal nevim co... :?
floop

#1328 Příspěvek od floop »

Bananayoe: od verze 1.1 se phantom dodává s vysílačem, kde se automaticky vrací obě páčky na střed a vzadu je připravená nezapojená páčka na ovládání náklonu gimbalu. Další změnou oproti první verzi jsou motory, měli by tam být ty nové dva černé a dva stříbrné.
Václav Procházka

#1329 Příspěvek od Václav Procházka »

Další změnou oproti první verzi jsou motory, měli by tam být ty nové dva černé a dva stříbrné.

A co je na těch motorech jiného, mimo barev ?

Máte někdo Phantoma s 2 černými a 2 stříbrnými morory ?
Originál motory, které jsem viděl ve Phantomech, byly stříbrné, s označením DJI 2212/ 920KV na volt.
Předpokládám, že rozdíl je pouze v jiném uchycení vrtulí - pro levý závit a pravý závit. Motory konstrukčně jsou jinak stejné ;-)
floop

#1330 Příspěvek od floop »

Ty motory mají opravdu jen pravý a levý zavit, tj. jdou na ně samoutahovací vrtule. Více podrobností o té verzi 1.1.1 je například tady: http://www.youtube.com/watch?v=kKm2BQID-b4
artus

#1331 Příspěvek od artus »

Taky bych rád instaloval na Phantoma iOSD MkII. Otázka je. Zvládnu to ? A nebo to mám nechat na někom kdo už to dělal ?
U baterie ( na obrazovce ) se zobrazují pouze údaje ve voltech. Na kolk se tomu dá věřit a jak poznám, že beterii zbývá cca 20 % ?

Díky za odpověď.
gardenroute

#1332 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:Taky bych rád instaloval na Phantoma iOSD MkII. Otázka je. Zvládnu to ? A nebo to mám nechat na někom kdo už to dělal ? U baterie ( na obrazovce ) se zobrazují pouze údaje ve voltech. Na kolik se tomu dá věřit a jak poznám, že beterii zbývá cca 20 % ? Díky za odpověď.
To je trochu tezka otazka, na kterou neni jednoducha odpoved. Zalezi na Tvych schopnostech, zrucnosti, pajeni a znalosti elektroniky. Mam za sebou instalaci iOSD Mk II do P1, problem je v tom, ze je to dost velky modul, a tehdy (jeste s puv. zakl. deskou) se to tam v kovovych boxech neveslo (spolecne s PMU v2 a GCU). Takze jsem to sveril zrucnym profikum pres pajeni a DJI elektroniku, aby moduly vyndali z origo kovovych boxu a zatahli je do smrstitelne folie. Pote se to do Ptaaka vlezlo.

Obrazek ukazuje puvodni (prvni v CR!) soucasnou instalaci iOSD MkII + GCU + PMU v2 v mém Phantomu 1.
[album]3122[/album]

Pozdeji jsem vymenil puvodni zakladni desku za jeji upgrade, ktery mel jiz PMU v2 a GCU integrovane, po preinstalaci se ale zjistilo, ze iOSD jiz neni mozne pripojit, nebot soudruzi v DJI "zapomeli" na CANbus konektor, nutny pro pripojeni iOSD. Ten byl predtim soucasti PMU v2, ta jiz ale je soucasti upgrade, kde ale CANbus neni. Samostatny PMU v2jiz k upgrade desce pripojit nejde. Takze konecna, a iOSD slo do supliku. Zatim.

Minuly tyden konecne jeden sikovny clovicek vymyslel adaptaci upgrade desky pro opetovne vytvoreni CANbus konektoru, takze to snad pujde opet zprovoznit.
Jak to bude hotove, jiste sem dam vedet, ze to je schudne.

A zobrazeni stavu baterie? Je zcela presne, data jdou primo z NAZA do iOSD, takze jim lze verit :D Udaje ve Voltech jsou dostacujici, i kdyz info o skutecne kapacite by asi byla vhodnejsi, iOSD ale dostava jeden upgrade za druhym, a casto se tam objevi vzdy nove udaje (naposledy pribyl azimut, a konecne zacal pry blikat symbol baterie pri 2. upozorneni, to mam ale jeste z Afriky vyple).
MKII verze loguje dalsi desitky datovych velicin, ktere se daji vytahnout po letu, tak se da predpokladat, ze v nejakem budoucim upgrade bude trochu sofistikovanejsi info o baterii P1 nebo P2.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 08.01.2014 23:24, celkem upraveno 1 x.
artus

#1333 Příspěvek od artus »

Potřebuji nabíjet někdy rychle v terénu i v autě a přemýšlel jsem o Phantom" MultiCharger H4 4x120W/2x240W.
Cena je taková jaká je a proto se ptám, zda nevíte o něčem podobným a spolehlivým ?

díky
artus

#1334 Příspěvek od artus »

[/quote]To je trochu tezka otazka, na kterou neni jednoducha odpoved. Zalezi na Tvych schopnostech, zrucnosti, pajeni a znalosti elektroniky. Mam za sebou instalaci iOSD Mk II do P1, problem je v tom, ze je to dost velky modul, a tehdy (jeste s puv. zakl. deskou) se to tam v kovovych boxech neveslo (spolecne s PMU v2 a GCU). Takze jsem to

ok tomu rozumím, raději si to nechám udělat, ale z tvých dalších slov si nejsem jistý, zda to vůbec jde ?
gardenroute

#1335 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:ok tomu rozumím, raději si to nechám udělat, ale z tvých dalších slov si nejsem jistý, zda to vůbec jde ?
Acho jo, preci jsem napsal "...Minuly tyden konecne jeden sikovny clovicek v USA vymyslel adaptaci upgrade desky pro opetovne vytvoreni CANbus konektoru, takze to snad pujde opet zprovoznit. Jak to bude hotove, jiste sem dam vedet, ze to je schudne....". Ta uprava je zcela nova, cerstva, u nas jeste nevyzkousena, pravdepodobne budu opet prvni, ktery ji vyzkousi. Takze jakmile to bude overene, tam sem info.
Taky jsi se vubec nevyjadril, jakou mas v P1 zakladni desku (to je dulezite), pokud puvodni, lze to tam nacpat, jak vidis na me fotce z me puvodni instalace. To ale zvedlo dost hmotnost celeho ptaaka, i odber napajeni 3 dalsich samostatnych modulu a hrmotne kabelaze se urcite projevil vice, nez v novejsi integrovane verzi.
Pokud tam mas jiz novejsi upgrade (integrovana verze), jsi v me nynejsi situaci, a potrebujes upravu desky.
Je to jiz srozumitelne ?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“