Picco Z

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
Pepe Cunito

#16 Příspěvek od Pepe Cunito »

Arda1 ma pravdu, pri pouzivani NiMh baterii uz nabijecka ve vysilacce, kvuli nizkemu napeti, neni schopna pracovat (asi tam bude nejaky jednoduchy omezovac napeti). Mimochodem cela ta nabijecka je dost silena, kdyz dokaze nabit baterku za 30 minut. By mne zajimalo kolik C do ni na zacatku tece? Chudak baterka, se nedivim, ze moc nevydrzi.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pucmeloud »

Pánové, tak si vemte voltmetr a změřte si to přímo ve vysílači, než tu začnete šířit takové kraviny a děsit lidi.
Ta Lipol baterka je nabíjena napětím 4.1 V (napěťový spád stačí o 0,7V vyšší, tedy minimálně 4,8 V), takže nekecejte. To vše měřeno při Una = 7,2 V a 9 V !!!!! Žádný "omezovač" tam není....a vysílači jako takovému je velikost napájecího napětí víceméně šumafuk.
Při nabíjení je nabíjecí proud 50mA, takže správně by se měla nabíjet cca hodinu. Ale protože jednoduchost zapojení nabíječky (zdroj konstatního napětí) nedovoluje měřit nabíjecí proud, vyhodnocuje se doba vypnutí z napěťové úrovně: komparátorem proti konstatnímu napětí. Tím pádem je ta baterie ve vrtulníčku vždycky nabita nedostatečně.
Při použití kvalitní nabíječky s měřením UI mi vrtulníček létá běžně cca 15 minut !!! Jenže toho nelze docílit nabíjením z vysílače...je to opravdu levná hračka.
Pepe Cunito

#18 Příspěvek od Pepe Cunito »

Hele Pucmeloude ja se tu s Tebou nebudu dohadovat, moje vysilacka s NiMh akumulatory nenabijela. Videl jsem i upravenou vysilacku s pridanym jednim clankem, pak to nabijelo. Ja jsem nemel potrebu zkoumat jak je nabijeni v te vysilacce delano a ted uz ji nemam. Kazdopadne je mozne, ze v dalsich verzich teto hracky vyrobce nabijeni vyresil tak aby se mohli pouzivat nabijeci baterie. Rozhodne ale neni treba hned vyvolavat flame, muzeme se o tom pobavit v klidu.
inetMark

#19 Příspěvek od inetMark »

Ako sa da pouzit/kupit/zohnat nabijacka ktora mi ju nabije doplna?
Pondelok si objednavam novu baterku:
http://www.indoorflyer.co.uk/50mah-cell-116-p.asp
A bolo by fajn mat moznost ju nabijat doplna.
inetMark

#20 Příspěvek od inetMark »

Tu su fotky z mojej rozobratej PicooZ:

Obrázek
Obrázek
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

inetMark píše:Ako sa da pouzit/kupit/zohnat nabijacka ktora mi ju nabije doplna?
Jakoukoli modelářskou nabíječkou co umí jeden článek a proud 50mA :wink:
ICQ 638556901
lubak
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubak »

inetMark

#23 Příspěvek od inetMark »

Vidim ze ma viam mH. Nebude to problem nabijat z toho dialkoveho?

Mimochodom kolko ta stala nabijacka na tych 50mAh? Link mas? :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“