Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Ano tie P hodnoty som znizil ako si mi poradil ale neviem ako mam prestavit ten offset serva smerom hore alebo dole alebo?
Tiez si myslim ze ci mam trojliste alebo dvojliste vrtule je jedno i ked vyvazovanie netreba podcenovat myslim ze v mojom pripade toto problem nie je a uz vobec nie vyvazenie motov ved som pisal ze kopter sa netrasie je stabilny len nemozem udrzat vysku musim sa sustredit na drzanie sa vo vzduchu a to tak ze to frci hore alebo pada dolu a nie som schopny nic ine urobit lebo stale musim korigovat vysku o nejakom manevrovani nemoze byt ani rec.
Tiez si myslim ze ci mam trojliste alebo dvojliste vrtule je jedno i ked vyvazovanie netreba podcenovat myslim ze v mojom pripade toto problem nie je a uz vobec nie vyvazenie motov ved som pisal ze kopter sa netrasie je stabilny len nemozem udrzat vysku musim sa sustredit na drzanie sa vo vzduchu a to tak ze to frci hore alebo pada dolu a nie som schopny nic ine urobit lebo stale musim korigovat vysku o nejakom manevrovani nemoze byt ani rec.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Je dosť možné, že je všetko tak ako má byť, len sa to musíš naučiť riadiť.
troiac píše:Ano tie P hodnoty som znizil ako si mi poradil ale neviem ako mam prestavit ten offset serva smerom hore alebo dole alebo?
Pokud je copter stabilní a nikam se neotáčí, tak není důvod měnit polohu serva. Žádný offset neměň. Jestli se ale někam otáčí, tak servo natoč tak, aby byl stabilní a držel čumák stále ve stejném směru. To není žádná věda.
macil píše:V tomto s tebou nesúhlasím. Vibrácie majú veľký vplyv na "poskakovanie" koptéry. Ani s tým vyvažovaním. Dvojlist vyvážim jednoduhšie, ako trojlist Tým, že je vhodnejší, som mal, samozrejme, na mysli účinnosť.
Tak tedy zkus pořádně vyvážit dvoulistou vrtuli. Tak , aby sama držela v jakékoli poloze. Nejenom když jsou listy vodorovně. No a pak to samé s třílistem. Poté budu moc rád za report se kterou to bylo snadnější.
Troll píše:Tak , aby sama držela v jakékoli poloze. Nejenom když jsou listy vodorovně.
Presne tak to vyvažujem. Videí, ohľadom nastavovania PID som videl za posledného dva a pol roka, čo ma koptéry chytili, neúrekom a v začiatkoch mi veľmi pomohol aj tvoj príspevok na tomto fóre. Dokonca už mám aj pár vlastných skúseností a zvlášť s touto doskou.
Mimochodom, dnes som zas vyvažoval štyri malé trojlisty a dosť som si pri tom zanadával. Možno niečo robím zle.
Nie kopter sa nikam netoci tekze servo necham tak ako je skusim este viac stiahnut tie "Pecka"
a tiez citlivost plynu v stick scaling no a prave som sa dival ze mi z HK odoslali suciastky a aj vyvazovacku
tak aj vrtule uz budu snad tento tyzden vyvazene zatial dik za trpezlivost.
a tiez citlivost plynu v stick scaling no a prave som sa dival ze mi z HK odoslali suciastky a aj vyvazovacku
tak aj vrtule uz budu snad tento tyzden vyvazene zatial dik za trpezlivost.
Zdar panove tak dnes som si konecne poriadne zalietal ukazalo sa ze som potreboval len bezvetrie aby som sa do toho dostal. Mal som zo sebou tri baterky prve dve som len tapal par pristani a vzletov zo zeme to bol uspech no a tiez som ho dotrimroval aby to nikam neutekalo. Posledna baterka start zo zeme vo zduchu 19:13min cisteho casu a hladke pristatie. Baterka je nova prvykrat bola nabita takze dufam ze po par nabitiach sa dostane do plnej kapacity a ked este zalozim vrtule 1147 [po vyvazeni] namiesto tychto trojlistych mohla by sa doba letu vysplhat na 25min co by bolo super.
troiac píše:Zdar panove tak dnes som si konecne poriadne zalietal ukazalo sa ze som potreboval len bezvetrie aby som sa do toho dostal. Mal som zo sebou tri baterky prve dve som len tapal par pristani a vzletov zo zeme to bol uspech no a tiez som ho dotrimroval aby to nikam neutekalo. Posledna baterka start zo zeme vo zduchu 19:13min cisteho casu a hladke pristatie. Baterka je nova prvykrat bola nabita takze dufam ze po par nabitiach sa dostane do plnej kapacity a ked este zalozim vrtule 1147 [po vyvazeni] namiesto tychto trojlistych mohla by sa doba letu vysplhat na 25min co by bolo super.
Co máš za baterku? A nějaký popis copteru, to by mne zajímalo co vydrží 25 min ve vzduchu, jen tak pro info.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
25minut zatial nie ale mozno sa k tomu dostanem zatial som bol vo vzduchu 19:13 min
komponenty z ktorych mam kopteru najdes o jednu straku vzad v tomto vlakne.
komponenty z ktorych mam kopteru najdes o jednu straku vzad v tomto vlakne.
- JosefSvejk
Těch 19 minut jsi opravdu lítal nebo jsi jen visel na místě ev. se pomalu přesunoval?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Tak dneska jsem si udelal poznavaci vylet po firmwarech hofry 1.1.0 kk1.5 kk1.6 1.6++ a 1.6B od Steveis a musim rict ze posledni je nej
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Tak se ze mě stal ze začátečníka stavěče, začátečníka lítač. Tak začínám koukat po nějakém rozšíření desky KK2.0 s dislayem, pokud tu cesta k rozšíření. Je tedy možní připojit třeba GPS nebo něco jiného? Máte někdo s něčím takovým zkušenost nebo tudy cesta nevede? Při pohledu na desku, jsou tu ještě piny ISP.
PeZet
janekx píše:Tak dneska jsem si udelal poznavaci vylet po firmwarech hofry 1.1.0 kk1.5 kk1.6 1.6++ a 1.6B od Steveis a musim rict ze posledni je nej
1.6B ? To je nejaká novinka?
nene to je konecna u hefrocopter tak maximalne sonarPeZet píše:Tak se ze mě stal ze začátečníka stavěče, začátečníka lítač. Tak začínám koukat po nějakém rozšíření desky KK2.0 s dislayem, pokud tu cesta k rozšíření. Je tedy možní připojit třeba GPS nebo něco jiného? Máte někdo s něčím takovým zkušenost nebo tudy cesta nevede? Při pohledu na desku, jsou tu ještě piny ISP.
Jan Janekx Urbanek
macil píše:[quote="janekx"]Tak dneska jsem si udelal poznavaci vylet po firmwarech hofry 1.1.0 kk1.5 kk1.6 1.6++ a 1.6B od Steveis a musim rict ze posledni je nej
1.6B ? To je nejaká novinka?[/quote]
Tento autor integruje posledni zjisteni prpblemu s 1.6 krom podpory primace spectrum je to tam popsane v prvnim prizpevku
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1891324
Jan Janekx Urbanek