DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1381 Příspěvek od salamander »

Pri tom prvom rozhúpani mal výšku cca 20 m , plynule som pridával a u stabilizoval sa , pri druhom bol nižšie a prudko som pridal plyn ale nereagoval , stejne by som ho neuročíroval , nie je to aeroplán , v rýchlosti na koptere neviem kde je predok a kde zadok .
tomi79rv

#1382 Příspěvek od tomi79rv »

osobne toto video a ešte jedno ktoré teraz na rýchlo neviem nájsť dokazuje kde sa dajú posúvať hranice a prípadne aj náš Phantom... teda mne osobne to lietanie s poškodenými vrtuľami imponovalo najviac.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w2itwFJCgFQ[/youtube]
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

levny gimbal pro pecko

#1383 Příspěvek od gardenroute »

Dejfak píše:Třeba toho Tarota nebo něco podobného?
Tarot, Arris, Beholder, Airy a dalsi. Vsechny budou dnes jiz do 200 USD...
Pred nejakou dobou jsem ve vlakne o BL gimbalech o par z nich psal (viz ty linky s odkazy vyse), nez v lete vysel maly Zenmuse, zkus tam pohledat, daval jsem tam i nejake popisy a odkazy, snad Te to ci Tveho kamose inspiruje. S par lidmi z HK za temito gimbaly jsem si i tehdy psal, vsechno to byli velmi slusni a pracoviti lide. Tarota si na Phantoma napr. poridili i Simen z Norska, ktery vymyslel ten skladaci podvozek pro Ptaaka, a je s nim nadmiru spokojen, ackoliv musel trochu upravovat (odlehcovat) a dodelavat.
Take bych zkusil eBay, dnes Cinani nabizeji mraky ruznych klonu, presne jak se na jare predpovidalo :( .
Ale myslim, ze se Tvuj kamos musi smirit, ze malo z toho bude skutecne plug&play, tuto vysadu ma porad asi jenom Zenmuse H2-3D, ackoliv dnes je jiz docela cenove dostupny na to, jak vypada, jak je udelany a jak funguje.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 13.01.2014 18:39, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#1384 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:...apropo , nemáš náhodou již ty vrtule P2 ?...
Vrtule jsou stale nekde mezi HK a Ceskem, ackoliv par amiku, se kterymi si pisi si je objednalo davno po me, a samozrejme je dostali uz k Jezisku :( Cinan ma pry nekde v CA nejaky mezisklad, v Evrope ne...
Estimated Delivery: Thu. Jan. 9 - Thu. Jan. 30
gardenroute

#1385 Příspěvek od gardenroute »

Doporucuje se LiPo alarm, nebo budete muset kopteru vzdycky sezrat :mrgreen:

Preclíková koptéra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wa_8rlq1vQc[/youtube]
floop

#1386 Příspěvek od floop »

Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s vrtulema pro Phantom 2 na Phantomu 1. Vrtule jsem si pořídil, rychle jsem absolvoval jeden zkušební let a zatím paráda, neměřil jsem ještě čas, ale chod byl tišší než u klasických vrtulí a reakce byly cca stejné, ovšem zatím jsem neměl čas na pořádné polétání. Chci se zeptat, jestli jste někdo měnil zisky (gain), nebo jste nechávali původní nastavení při sestavě Phantom 1, gimbal, gopro 3, hmotnost cca 1100 g. Dík Filip
artus

#1387 Příspěvek od artus »

floop píše:Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s vrtulema pro Phantom 2 na Phantomu 1. Vrtule jsem si pořídil, rychle jsem absolvoval jeden zkušební let a zatím paráda, neměřil jsem ještě čas, ale chod byl tišší než u klasických vrtulí a reakce byly cca stejné, ovšem zatím jsem neměl čas na pořádné polétání. Chci se zeptat, jestli jste někdo měnil zisky (gain), nebo jste nechávali původní nastavení při sestavě Phantom 1, gimbal, gopro 3, hmotnost cca 1100 g. Dík Filip

Mám tu samou zvědavost.
Marek_Km

#1388 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:Estimated Delivery: Thu. Jan. 9 - Thu. Jan. 30

Já měl Estimated Delivery: Mon. Jan. 13 - Mon. Feb. 3 a přišly mi dnes, takže je asi budeš mít taky dnes, pokud se vezly stejným kontejnerem :)
floop píše:Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s vrtulema pro Phantom 2 na Phantomu 1. Vrtule jsem si pořídil, rychle jsem absolvoval jeden zkušební let a zatím paráda, neměřil jsem ještě čas, ale chod byl tišší než u klasických vrtulí a reakce byly cca stejné, ovšem zatím jsem neměl čas na pořádné polétání. Chci se zeptat, jestli jste někdo měnil zisky (gain), nebo jste nechávali původní nastavení při sestavě Phantom 1, gimbal, gopro 3, hmotnost cca 1100 g. Dík Filip

Jsem zklamán, hned jsem je zkoušel a mám naprosto stejný problém, jako s těmi 8" CF, co jsem si pořídil předposledně (posledně jsem bral hafo setových plasťáků). Zkoušeno doma, jen ve vzduchu z ruky, ale problémy. Na volnoběh OK, ale pak ve vyšších otáčkách jakoby nepravidelný chod, tendence k poskakování ve vzduchu. S těmi CF obrovský problém venku, jsem měl problém v pořádku přistát. Baterku to sežralo snad za 2 minuty. Nevím, kde je problém. U těch CF byly 2 vrtule na zámku volné, zatímco ty druhé 2 jsem na něj ani nemohl nasadil, musel jsem lehce pilovat. Tyto nové 9443 jsou na zámcích taky dost natěsno, fakt dost. Nevím, jestli to nezkusit propilovat, jestli nebude zádrhel v tomto. Zkoušel jsme i 2 různé nastavení zisků a tím se to nevyřešilo. Buď mám některý z motorů špatný (že to možná rozvibruje a NAZA to nepobírá), nebo nevyvážené vrtule, nebo fakt netuším...
Václav Procházka

#1389 Příspěvek od Václav Procházka »

Mám tu samou zvědavost.

Minulý týden mi dorazily tyto vrtule http://www.amazon.com/Hobbypower-Carbon ... B00HHQIBOW

Vcelku byly i vyvážené, středy sedí - neházejí. Doba letu se mi prodloužila při teplotě 5 st.C asi o 1 minutu. Zisky jsem v bezvětrném počasí nechal původní, zdály se pro natáčení vyhovující:
Basic gain Pitch 145
Basic gain Roll 138
Yaw 135
Vertikal 130
Attitude 100

Při létání ve větru, jsem hodnoty gainu trochu snižoval, osa křidélek trochu driftovala,
Basic gain Roll 130
Aktuelní letová hmotnost 1160 gramů.

S vyššími hodnotami obecně, jsem měl spíše pocit, že koptera při rychlejším letu nebo vertik. sestupování více driftuje.

Tak jak mohou tyto hodnoty na konkrétním Phantomu vyhovovat, tak na jiném to může být odlišné.
Což je i logické, stejně jako stejná gyra, ve stejných vrtulnících (mají trochu jiné zisky).
gardenroute

#1390 Příspěvek od gardenroute »

Chlapi, vyvážit, vyvážit a vyvážit. Nejsou to DJI vrtule, které budou asi již z výrobu celkem vyvážené.
A nejen lopaty, ale i náboje. Tyto vrtule maji na RCgroups jen velmi pozitivní ohlasy, tak to možná bude tím. Markův problém mel jeden člověk s CF verzemi těchto nových vrtuli, vyvážení to zcela odstranilo.
Vrtule pořád nedošly, matně si pamatuji, ze jsi Marku objednaval myslím ve stejny den, tj. 23.12.... No snad se někde neztratily.
Marek_Km

#1391 Příspěvek od Marek_Km »

Já je Petře objednával až 27.12. ihned poté, co jsi na ně dal odkaz. Chtěly dovážit poměrně dost, takže nakonec to funguje, ale s opatrnou zkouškou jen doma. Nedávno mi přišla z Ebay za pár kaček vyvažovačka, tehdy jsem se s ní několik hodin v kuse mořil, abych zjistil, jakým způsobem ji použít. Kapitola sama pro sebe, tehdy jsem to zabalil a dnešní potřeba vyvažovat mě přinutila se k tomu znovu postavit čelem. Vzal jsem z vyřazených vrtulí pár ve slušném stavu a jen ty, co byly evidentně vyvažované. Po těchto pár hodinách jsem se teda dopracoval k tomu, abych zjistil, v jaké poloze to mít. Je to jakž takž, i když mě to trochu s..e, protože jsem puntičkář a radši bych to měl dokonalé. Bohužel, svět není dokonalý a ta vyvažovačka není už tím tuplem, takže se s tím zatím musím spokojit. Uvidím, jak to poletí venku, pak dám vědět.
Marek_Km

#1392 Příspěvek od Marek_Km »

salamander píše:Na Phantoma som kúpil takúto FPV zostavu. Vysielač 400mW A/V , antena Cirkular Polarized tá bude na vysielači , USB AV kábel na Gopro3, univerzálny držiak monitora , 7“ LCD diversity RX .
V tom monitore je čínština , návod na použitie angličtina ale žiaden návod ako sa pohybovať v menu, neviem ako tam nájsť aspoň angličtinu keď už nie češtinu .
Kábel s kamery má tri vodiče/ trojzásuvka / čierny, červený a biely s pravej strany, ale vysielač má pät vodičov , čierny, červený, žltý, biely a zelený s pravej strany, čiže nesedí ani poradie farby káblov.
Poraďte kto sa vtom vyznáte ako to spojazdniť , uvítal by som aj dáky link na .youtube , dávnejšie som to pozeral ale o FPV som ešte neuvažoval .

Zdar

Konečně už skládám FPV sestavu. Kamera a TX je na cestě. Jsem rozhodnutý pro LCD s diverzitním příjmem. Jak jsi s ním spokojený? Který přesně jsi bral? Dáš prosím odkaz?

Marek

Edit: sorry, to mělo být SZ, co už. Blbnu z toho blázince dnes.
salamander

#1393 Příspěvek od salamander »

Bral som tento http://www.telink.eu/cz-detail-103470-7 ... analu.html kamera je v oprave takže som to nemohol odskúšať, neskôr dám vedieť.
Dolar

#1394 Příspěvek od Dolar »

Zdravim panove. Mám phantoma 2 a mam problem s vysilackou. Po zapnuti se rozsviti zelena LED jednou pipne prepne se na cervenou a vypne se . Nevite co stim?
gardenroute

Tiger Antigravity! motory

#1395 Příspěvek od gardenroute »

Již několik lidiček se mě ptalo na mé zkušenosti a důvody pro instalaci Tiger Antigravity! (MN2214-11 920KV) motorů. Takže, já osobně jsem je pořizoval (jako průkopník nových řešení zde :) ), protože mé původní motory byly natolik rozhozené (ať již z výroby, či následkem nějakého počátečního pádu), že při plném plynu se Ptaak dost celý rozvibroval, a video bylo nepoužitelné. Tzn. že když jsem do tohoto tehdy na jaře 2013 šel, rozhodl jsem se rovnou pro Antigravity!, ačkoliv se v té době zrovna razantně zdražily.

Výsledek byl dle očekávání, vibrace zcela zmizely, péčko získalo trochu jiný než tovární zvuk, a výdrž či prodloužení letu ? To jsem nikdy extra netestoval (nebyl to původní záměr mého upgrade), ale teď se na YT objevilo docela pěkné srovnávací video, které prokazuje asi minutové vylepšení letového času těchto skvělých motorů, oproti setovým, testováno na P2ce...
S dobrými vrtulemi (P2 nebo Vision design vrtule) to jistě nemá chybu.

Výsledek testu (převzato z YT, pro přesnost zanecháno původní znění) : "...Conclusion: Tmotors gained 1 minute of extra flight time and feel more responsive..Does it worth it for the buck? Well, for phantom 1 owners it sure does! For phantom 2 vision/phantom 2 w/zenmuse owners with 20+ minutes flight time i guess not, since they can get a new battery with that kind of money. In my case, the FPV setup etc has limited my *usable* flight time to 15 minutes, and with the new 3axis gimbal it will propably go to 13-14 minutes, i think it worth it! This is because i prefer *longer* flights, than multiple shorter flights. But this is just a personal view on this. I love flying my phantom in remote locations, far away from home point, so having an extra minute to fly back or just enjoy the view is mandatory for me....."

Vzhledem k tomu, že již brzy chystám další úpravy svého Ptaaka (zejména CAN-bus modifikace základní desky s návratem iOSD MKII, a adaptér pro 3. stabiliz. osu Zenmuse gimbalu s nezbytnou úpravou mého skládacího carbon podvozku), bude každá získaná minuta letového času navíc pro dost zatížený Phantom 1 ve výsledku jistě k dobru.
Takže kombinace Antigravity motorů, P2 vrtulí, a volitelného 2bater. setupu toto přináší, a jsou to ty nejjednodušší a nejdostupnější možné úpravy. Uvažuji i rekonstrukci bater. prostoru pro použití velké 4-5 Ah baterie (příp. 2 paral. propojených setových DJI 2200 mAh) uvnitř, to ale bude vyžadovat asi další nákup nového spodního shellu Ptaaka, jiná větší bater. dvířka (jsou na Shapewyas v 3D tisku), a také pravděpodobně přesun dvířek baterie a LED na druhé strany (jak u P2). To už je větší rekonstrukce.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r2s3ed-BREw[/youtube]
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“