DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1396 Příspěvek od Marek_Km »

Takže dnes otestovány 9443 vrtule. Vylítáno 6 baterek, časy byly až k 10 minutám (při poletování), ale neměřeno stopkami, ale jen kouknutím na čas na mobilu, takže je to jen orientační, nicméně i pocitově to fakt létalo dlouho. Nutností ovšem bude řádně nastavit zisky, protože se to chová naprosto jinak, než s 8" vrtulemi. Na začátku létání občas pofukoval slabší větřík a i ten tu koptéru neustále rozkolébával, i ovládání bylo strašně citlivé. Díky tomu ale zas nebylo skoro žádné driftování při zkoušce visu. Je ale možné, že kvůli lepšímu záběru vrtulí to kvůli špatně nastaveným ziskům muselo pořád dorovnávat a možná to zbytečně bralo víc z baterky. Zkusím se na netu po nějakém nastavení podívat.
Co se týká úpravy bateriového prostoru, tak už kdysi jsem našel na Ebay tohleto a kdyby to nevypadalo tak amatérsky, tak bych do toho, nebo něčeho podobného, ale líp vypadajícího, taky šel. Ty máš Petře nějaký konkrétní tip na upravený bateriový prostor?
Edit: ten letový čas fakt nebyl špatný už kvůli počasí, bylo kolem 4°C. Všechny starty a přistání byly z/do ruky, kvůli té citlivosti. Nechtěl jsem o vrtule přijít, nemám druhou sadu a ochranné oblouky jsem sundal a asi je už nasazovat nebudu.

@salamander: na ten monitor mám spadeno taky. Jsem nevěděl, že jsi to ještě nevyzkoušel kvůli pokažené kameře. To zamrzí.
Dolar

#1397 Příspěvek od Dolar »

Netusite co stim ? :?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnN8kNTuQSE[/youtube]
gardenroute

#1398 Příspěvek od gardenroute »

Dolar píše:Netusite co stim ? :?
Echch, zajimave, moje Tx (P1) sviti jen cervene :D Zelenou jsem na ni jeste nikdy nevidel. Mas aktualni manual stazeny z DJI webu ? Tam by mely byt vsechny chybove kody jak pro P2, tak pro Tx...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#1399 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Takže dnes otestovány 9443 vrtule. Vylítáno 6 baterek, časy byly až k 10 minutám (při poletování), ale neměřeno stopkami, ale jen kouknutím na čas na mobilu, takže je to jen orientační, nicméně i pocitově to fakt létalo dlouho. Nutností ovšem bude řádně nastavit zisky, protože se to chová naprosto jinak, než s 8" vrtulemi. Na začátku létání občas pofukoval slabší větřík a i ten tu koptéru neustále rozkolébával, i ovládání bylo strašně citlivé. Díky tomu ale zas nebylo skoro žádné driftování při zkoušce visu. Je ale možné, že kvůli lepšímu záběru vrtulí to kvůli špatně nastaveným ziskům muselo pořád dorovnávat a možná to zbytečně bralo víc z baterky. Zkusím se na netu po nějakém nastavení podívat.
Co se týká úpravy bateriového prostoru, tak už kdysi jsem našel na Ebay tohleto a kdyby to nevypadalo tak amatérsky, tak bych do toho, nebo něčeho podobného, ale líp vypadajícího, taky šel. Ty máš Petře nějaký konkrétní tip na upravený bateriový prostor?
Jak hodne byly ty nove lopaty rozhozene, musel si je hodne dobalancovat ?
Ty me stale nedorazily (objednaval jsem je cca tyden pred Tebou !), asi se to ztratilo, musim jeste cekat, stale to je v limitu jimi udanem.. :?

Na nastaveni zisku pro 9", se kterymi jsem skoro cely rok letal, zkus toto nastaveni, myslim, ze jsem to mel taky :
130/130/110/110/100/100 a take jsem mel
160/160/100/110/70/70, nebo
185/185/125 (yaw)/144 (vert)/85/85,
uz si presne nepamatuji, mam to nekde v poznamkach, az prijdou ty nove 9" lopaty, budu znova zkouset... Pro nataceni videa to chtelo Attitude Gain kolem 90%.
Bude se muset trochu zaexperimentovat, nebot me 9" byly vzdy CF, tzn. velmi tuhe a neohybne, ty nove ucinne DJI lopaty jsou naopak pomerne pruzne a ohebne, chovaji se zcela jinak.
Jake je nastaveni zisku u P2ky (nebo Vision) s temito vrtulemi, z toho by se dalo vychazet ?

Zitra budu u pana Resatka, zkusim se zeptat, jestli tam maji rozdelanou nejakou P2 nebo V.

Na to rozsireni bater. prostoru je na RCgroups spousta inspirace, od jednoduchych reseni typu vymeny dvirek pro baterii cca 2500-2600, az velke prestavby pro instalaci spajenych "twins" 2x2200 (jedna 4400) a otoceni predku a zadku...Jeste nemam jasno, uvazoval jsem chvili o P2ce, ale nejaka nostalgie me nenechava se meho africkeho "Air Ptaak One" zbavit :wink:
Marek_Km

#1400 Příspěvek od Marek_Km »

Tak dovažovat jsem je musel poměrně dost. Snad je to vyvážené správně, když ten krám na to stojí za prd, ale nějak to asi je, když to funguje.
Jinak hlavní rozdíl je v tom, že Ty máš úplně jinou vzletovou hmotnost. Máš ji skoro na její horní hranici, zatímco já jej mám zatím zcela prázdný, takže vůbec nevím, co tam mám dát. Buď testovat pomalu (pokaždé před odjezdem k lítání zkusit jiné nastavení), nebo vzít noťas s sebou (opruz) a v polních podmínkách to měnit přes Naza As. přímo na place. To je dost podstatná nevýhoda setového rádia... V těch nastaveních máš dost velké rozdíly. Nemáš někde napsaný set na prázdného Ptáka? Proletěl jsem posledních pár stránek na rcgroups ohledně zisků, ale moc jsem z toho chytrý nebyl. Tys je ladil jak?
Dolar

#1401 Příspěvek od Dolar »

Dival jsem se a o takovem LED signalu nikde ani slovo
Václav Procházka

#1402 Příspěvek od Václav Procházka »

Dolar píše:Dival jsem se a o takovem LED signalu nikde ani slovo

Takže ti vysílač vůbec nekomunikuje s přijímačem ?
Dolar

#1403 Příspěvek od Dolar »

Ne nekomunikuje. Aktualizoval jsem vysilac pres sw z dji.con a pka to zacalo delat toto
Václav Procházka

#1404 Příspěvek od Václav Procházka »

Dolar píše:Ne nekomunikuje. Aktualizoval jsem vysilac pres sw z dji.con a pka to zacalo delat toto

V tom bude nejspíš ten zakopaný pes.

Zkusit to znovu aktualizovat, jestli se to nevzpamatuje.
gardenroute

#1405 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:....Buď testovat pomalu (pokaždé před odjezdem k lítání zkusit jiné nastavení), nebo vzít noťas s sebou (opruz) a v polních podmínkách to měnit přes Naza As. přímo na place. To je dost podstatná nevýhoda setového rádia... V těch nastaveních máš dost velké rozdíly. Nemáš někde napsaný set na prázdného Ptáka? Proletěl jsem posledních pár stránek na rcgroups ohledně zisků, ale moc jsem z toho chytrý nebyl. Tys je ladil jak?...
Ano, ja je menil az s 9" vrtulemi, a ty jsem daval az pri velkem AUW. Takze pro prazdne pecko to nemam, toto jsou nejake hodnoty, ktere jsem si casem poznamenal, s tim, ze byly nejake funkcni.
V polnich podminkach si muzes na jeden konkretni ziskovy parametr u setove Tx namapovat 7. kanal, ktery asi nepouzivas, pokud nemas gimbal, bezne slouzi k naklonu kamery na gimbalu. Musis tam ale dat packu.
Da se to menit v nastaveni Tx pres NAZA Assistanta, u zisku je nastaveni pro tzv. "Remote Adjust", kterym si muzes premapovat nastavovani teto hodnoty z INH (interni nastaveni pres Asistanta) na kanaly X1 a X2. V terenu pote muzes tuto hodnotu menit plynule a videt tak zmenu chovani Ptaaka dle zmeny prislusneho zisku. Pokud pouzivas dokonce nesetovou Tx, muzes tam mit i 2 nevyuzite kanaly a muzes tak mapovat i 2 zisk. parametry soucasne. Je pote dulezite s vysledne spravne nastavenym ziskem na ovladaci na Tx nepohnout, pripojit NTB, a v Asistentovi hodnotu zisku zafixovat opet zpet prepnutim "Remote Adjust" z X1 nebo X2 na INH.
Dolar

#1406 Příspěvek od Dolar »

No tam je prave problem, ze kdyz ho pripojim a zapnu, tak to jen pipne kdyz pripojite usb a pak nic. Program ho nevidi
llala

#1407 Příspěvek od llala »

llala píše:@Marek_Km, @salamander, @gardenroute, @off

Vrtule byly dotažené klíčem a úplně nové - šlo o první start po předání nového kusu od Telinku. Většinu pádu jsem dával plný plyn a snažil se ptaaka zvednout - bohužel bez efektu. Subjektivně mám pocit, že vůbec nereagoval. Létali jsme daleko od civilizace, takže žádné rušení nehrozilo. Než to začalo padat, tak jsem pouze točil okolo osy. Ptaak byl před startem řádně zkalibrovaný a v GPS módu. Po "přistání" jsem z něj sundal nakopnutý gimbal s kamerou, nechal ho hodinu být a poté znovu nastartoval. Při prvním pokus zatočil vrtulemi a ty se hned zastavily. Musel jsem ptaaka vypnout a znovu zapnout. Poté jsem zkusil velmi opatrně polétat. Přišlo mi že je všechno v pohodě, ale po této zkušenosti mu moc nevěřím. Teď ho mají v telinku na pozorování (a výměnu kříže gimbalu). Doufám že gimbal bude fungovat. Uff.

Havarovaný P2 jsem v pondělí odvezl do Telinku. To, že je vše natočené, je prý z pohledu reklamace dobře. Na diagnostiku se to bohužel musí poslat do Německa, což prý rozhodně není otázka týdne. Snad to stihnou do měsíce... Nový kříž je otázka pár korun, ale potom co ptaak předvedl bych neměl odvahu ho poslat nahoru a riskovat že znovu nekontrolovaně spadne.
Marek_Km

#1408 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:V polnich podminkach si muzes na jeden konkretni ziskovy parametr u setove Tx namapovat 7. kanal, ktery asi nepouzivas, pokud nemas gimbal, bezne slouzi k naklonu kamery na gimbalu. Musis tam ale dat packu.
Da se to menit v nastaveni Tx pres NAZA Assistanta

Dík za tip Petře, tohle jsem vůbec nevěděl. Akorát že nemám tu páčku, i když jsem už kdysi po ní koukal, tak jsem si říkal, že bez gimbalu mi bude k ničemu. No a ona se dá použít i k tomuto. Dnes jsem dal zisky všechny na 100%, ať vidím nějakou změnu. Bylo to o něco gumovější, ale při pohybu kniply je to pořád citlivé a houpe to prostě o dost víc, než jsem byl zvyklý. Ptal ses v Telinku na ty zisky?
Letové časy jsou ale fakt dobré. Na to, že byla kosa (kolem 5 st. C) a pofukoval studený větřík, tak až k 10 minutám a baterky jsem vytahoval prakticky skoro studené. Kamarádi chodí lítat poměrně pravidelně. Video za moc nestojí. Stále nemám gimbal a kamera jen nouzovka klíčenkovka.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i506yuLAHPE[/youtube]
gardenroute

#1409 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:...Dík za tip Petře, tohle jsem vůbec nevěděl. Akorát že nemám tu páčku, i když jsem už kdysi po ní koukal, tak jsem si říkal, že bez gimbalu mi bude k ničemu. No a ona se dá použít i k tomuto. Dnes jsem dal zisky všechny na 100%, ať vidím nějakou změnu. Bylo to o něco gumovější, ale při pohybu kniply je to pořád citlivé a houpe to prostě o dost víc, než jsem byl zvyklý. Ptal ses v Telinku na ty zisky?
Letové časy jsou ale fakt dobré...
Je to vlastně skrytý 7. RC kanál, který můžeš použít na cokoliv. Pokud máš setovou Tx, potřebuješ tu spodní páčku pro jeho kontrolu, ta se dá objednat např. na Shapewyas (maikelsdesign), kde jsem jí loni kupoval i já - ta umožní kontrolu v celém rozsahu kanálu. Existuje i páčka DJI (je mj. součástí setu upgrade základní desky), která má ovšem omezený rozsah výchylky (aby se kamera neklopila příliš nahoru), a tak při použití jako kanál zisků nepokryje jeho celý rozsah, příliš ji nedoporučuji. Tu DJI uvedl na trh asi až 1/2 roku po té alternativní od "maikelsdesign".
V Telinku jsem dnes byl, ale normálně na ty zisky zapoměl, ještě tam zase ale pojedu, děláme zase jeden nový projekt pro P1, pokud to bude funkční, dám sem zase info, bude to zajímat každého, kdo má upgrade základní desky (Zenmuse bez jinak nutných externích jednotek GCU a PMU v2, a současným CAN-bus připojením iOSD). Úspora hmotnosti, prostoru a el. energie.
Nové vrtule opět nedorazily.
P. Řešátko mě ukazoval jiné kopie nových P2 vrtulí, které vypadají dost shodně, a které mu dorazily v době, když jsem byl v Africe. Je zajímavé, že ale s těmi žádné dobré výsledky (myslím, že je někdo odsud testoval, já byl pryč) nejsou, evidentně to bude jejich tuhostí, hmotností a tloušťkou. Ale na první pohled jsou téměř identické.
dave21

#1410 Příspěvek od dave21 »

llala píše:PRVNÍ LET našeho nového Phantoma 2 se Zenmuse H3-2D a GoPro3+ nedopadl úplně nejlépe. Následkem je snad jen ohnutý držák gimbalu. Uvidíme co na to řekne Telink. Po nehodě jsem sundal gimbal a zkusil ještě chvíli létat. Phantom nejdříve zatočil vrtulema a hned se vypnul. Napodruhé už se vznesl a fungoval snad normálně. Mám podezření na jeden motor, ale vážně nevím. Nekontrolovaný sestup začal po dokončení otočky o 360 stupňů. Všechny baterie byly samozřejmě nabité.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ifWjAjfmACc[/youtube]

Napadá Vás co se mohlo stát? Pohled když to padalo nebyl vůbec příjemný...

Narazil jsem na podobně vypadající pád. Čas od 4:20. Je to havárka Phantom2, a v tomto má P2V výhodu, že má záznam GPS v mobilu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_K5EcS8fuhI[/youtube]
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“