DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#331 Příspěvek od VSCharlie »

Začínám s "koptérami" a trochu tápu v zapojení - potřebuji poradit.. :oops:

Mám Hornet 460 s řídící jednotkou DJi NAZA Lite.
Pro jednoduchost jsem vyvedl - napájel třížilové kabely (servokabely), přímo k výstupům jednotlivých regulátorů v ramenech, s tím že je připojím rovnou do řídící jednotky.
Teď ale tápu v elektrice..
Mám odpojit plusy jednotlivých kabelů?
Z letadel, pokud mám zvlášť napájení (externí BEC) se to udělat musí, jinak jdou BEC-y do zkratu.
NAZA má vlastní zdroj napájení (BEC).

Viděl jsem snad všechna videa na DJi.com a tam to zapojují od regulátorů přímo do ř. jednotky.
Nejsem si ale jistý na 100% - v těch jejich originálních sestavých F-450 ( regulátorech) to může (nebo nemusí), už být odpojeno uvnitř.
Prostě nevím a pokud to v řídící jednotce není odděleno, nerad bych ji "spálil".

Díky..

P.S:
Už tu jednou tento dotaz (pár stránek zpět) byl a nikdo na něj zatím neodpověděl.
A na SZ jsem taky od nikoho odpověď nedostal. :cry:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#332 Příspěvek od Pekacek77 »

Ja jsem pri zapojovani Nazy v Hornetu pouzil pouze jeden vodic z kazdeho regulatoru, napajeni jsem vubec nepripojoval. Pokud chces mit jistotu, tak napajeni prerus, teoreticky treba tak, ze pin z toho servokonektoru vytahnes a elekrikarskou paskou zaizolujes.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od VSCharlie »

Díky..

Jistě, odpojit plus a nechat jenom zem a signálový vodič můžu.
Původně jsem měl z té sběrnice Horneta vyvedené jenom signálové vodiče a jednu zem.
Ovšem ať jsem dělal cokoliv (kalibroval, kontrolovál dráhy atd.), nebyl jsem schopný odemknout motory - ani nepíply.

Tak jsem to teď předělal na servokabely přímo od regulátorů.
Nejdříve ještě jednou, jenom s přijímačem zkontrlouji - nastavím dráu plynu pro jednotlivá ramena (regulátory) a pak se uvidí, co dál.

Stejně mě ale zajímá, jestli se do řídící jednotky DJi NAZA (i když má vlastní napájení-BEC), běžně zapojuje +,-a signál, nebo to v té sestavě mají někde oddělen plus vodič.
Podle všech videí, co jsem kde viděl to vypadá, že to do NAZY klidně zapojují komletní (signál, včetně plus a mínus).
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Dejfak »

Origo sestava od Nazy má Opto regulátory, bez BEC.
Když do ni zapojíš všechny regulátory s BEC, tak samotné Naze by to vadit nemělo. Ale těm Becum v reglech to nedělá dobře.
Je tady o tom na Rc mánii diskuze v tom smyslu že každý BEC má jinou toleranci a mohou se výrazně zahřívat, protože jsou všechny spojeny dohromady.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
MarekL.

#335 Příspěvek od MarekL. »

Ahoj.
Na svůj Tarot t810 jsme dnes nasadil Naza M V2. Vše šlape jak má, jen si musím pohrát se zisky. jediné s čím bojuji, je fakt, že když chci otočit třeba do prava nebo do leva, tak se hexa otočí, ale po puštění kniplu prudce stoupne o cca 21,5 metru a zase klesne na původní bod
Myslíte, že bych měl ještě snížit zisky bočení? (Yaw)

Tech.Údaje.
- Batereie: Lipol 6s.
- Vrtule: DJI 15 / 5
- Motory: 6x tarot Tarot 4114 320KV Outrunne
- Regulátory: 6x Multi 40A 3S-6S Opto

Předem díky za případnou pomoc
Václav Procházka

#336 Příspěvek od Václav Procházka »

[quote="MarekL."]Ahoj.
Na svůj Tarot t810 jsme dnes nasadil Naza M V2. Vše šlape jak má, jen si musím pohrát se zisky. jediné s čím bojuji, je fakt, že když chci otočit třeba do prava nebo do leva, tak se hexa otočí, ale po puštění kniplu prudce stoupne o cca 21,5 metru a zase klesne na původní bod
Myslíte, že bych měl ještě snížit zisky bočení? (Yaw)

Jakou máš nastaveno hodnotu u položky VERTIKAL ?
MarekL.

#337 Příspěvek od MarekL. »

Václav Procházka píše:
Jakou máš nastaveno hodnotu u položky VERTIKAL ?

Verical mám 180 (zatím)
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od VSCharlie »

To Dejfak

Díky za upřesnění..
Je to moje chyba, měl jsem se podívat k Pelikánovi na fotky těch regulátorů rovnou.. :oops:
Na fotkách regulátorů je nápis OPTO dobře vidět.
Neudělal jsem to a teď za to platím, nehledě na ztrátu času.
Ale i tak budu muset přijít na to, proč mi motory ani neškrtly - asi nejpravděpodobnější je špatná synchronizace max. a min. vychylek plynu vysílače s regulátory.
Václav Procházka

#339 Příspěvek od Václav Procházka »

Verical mám 180 (zatím)

Není to moc ? Zkusil bych 140
Václav Procházka

#340 Příspěvek od Václav Procházka »

VSCharlie píše:To Dejfak

Díky za upřesnění..
Je to moje chyba, měl jsem se podívat k Pelikánovi na fotky těch regulátorů rovnou.. :oops:
Na fotkách regulátorů je nápis OPTO dobře vidět.
Neudělal jsem to a teď za to platím, nehledě na ztrátu času.
Ale i tak budu muset přijít na to, proč mi motory ani neškrtly - asi nejpravděpodobnější je špatná synchronizace max. a min. vychylek plynu vysílače s regulátory.

A samotné regulátory, když vyzkoušíš s přímačem fungují ?
MarekL.

#341 Příspěvek od MarekL. »

Václav Procházka píše:Verical mám 180 (zatím)

Není to moc ? Zkusil bych 140

Právě nevím, vzhledem k váze 3,8 kg. Na některých forech jsme četl bez gimbalu, kamery pouze holá koptéra o podobné váze (rozdíl cca 20g) tak tam byl právě vertical 200% Dal jsem raději méně. I dji f550 která je podstatně menší má nějakých 150%
markul

#342 Příspěvek od markul »

Som v lietaní nováčik, ale snažím sa z toho vymačkať co najviac. Teraz som riešil slabú vydrž baterie a v navode baterie som sa dočítal že článok môže ísť až na 3V (kriticky) a mne to pristáva už pri 3,53, čo si myslím je ešte dosť rezerva. Tiež lietam aj s FPV a myslím že je to dobrá myšlienka sledovať si radšej napätie sám. Točil som s tým jednu cestu s autami a mal som prdel stáhnutú len nech to nepristane pred nejaké auto.
MarekL.

#343 Příspěvek od MarekL. »

markul píše:Som v lietaní nováčik, ale snažím sa z toho vymačkať co najviac. Teraz som riešil slabú vydrž baterie a v navode baterie som sa dočítal že článok môže ísť až na 3V (kriticky) a mne to pristáva už pri 3,53, čo si myslím je ešte dosť rezerva. Tiež lietam aj s FPV a myslím že je to dobrá myšlienka sledovať si radšej napätie sám. Točil som s tým jednu cestu s autami a mal som prdel stáhnutú len nech to nepristane pred nejaké auto.

Než se modlit, jestli to nerozflákám, nebo nedej bože někomuněco neudělám, raději přistanu. Proč to ždímat na doraz? Nakup další články a máš po starostech.
salamander

#344 Příspěvek od salamander »

Keď tam budeš mať 3V tak to padne ako kameň . Daj si tam pípak , nastav ho na 3,6 V a keď začne vrešťať choď na pristátie .
S pípakom ho daj do visu a sleduj koľko máš V na článok pri záťaži , keď meriaš článok po pristáti tak V stúpne , to je klamlivé .
Ísť s baterkou na 3 V , za chvíľu ju odrovnáš , s tým pípakom aj zistíš vadný článok , mám pár bateriek nafúknutých , baterka bola nabitá a keď stroj vzlietol pípak spustil , pozeral som naň a články mali 3,8 / 3,8 / 3,3 , takže jeden článok je v ťahu , túto baterku dám na dolietanie do vetroňa
zskal
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od zskal »

salamander píše:...mám pár bateriek nafúknutých , baterka bola nabitá a keď stroj vzlietol pípak spustil , pozeral som naň a články mali 3,8 / 3,8 / 3,3 , takže jeden článok je v ťahu , túto baterku dám na dolietanie do vetroňa

Omlouvám se za OT, ale taky to mám tak u několika baterií a chtěl bych se zeptat jestli není možné u naprosto stejných baterií přehodit ten vadný článek za článek dobrý z jiné baterie?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“